TrackMania 2 - pierwsze wrażenia

Dyskutuj o wszystkim związanym z TrackManią 2.

Moderator: Polish Moderator

Re: TrackMania 2 - pierwsze wrażenia

Postby krzys_pery » 31 Aug 2011, 12:58

Pierdzielicie i marudzicie jak stare babcie!

Gra bardzo fajna, drift daje wiele przyjemności i zabawy. Pierwszy raz od dłuższego czasu poczułem radość z gry w Trackmanie :)
Zrobiłem już 18 tras i edytor jest bardzo fajny w obsłudze i ma dużo nowych bajerów jak np: pluginy które można samemu tworzyć. Standardowo jest już 10 pluginów w edytorze np do auto dekoracji trasy :) Klikasz raz i trasa się dekoruje tyloma elementami ile sobie zażyczysz :) Do tego w grze bardzo fajne efekty dźwiękowe oraz wizualne - dźwięk wiatru przy przeskokach nie do opisania, grafika bardzo ładna choć miejscami trochę za jasno i oślepia.
Poza ty nie zapominajcie ze to jeszcze beta i wszytko możne się zmienić.
Zaś co do ceny 20 euro to śmieszne pieniądze kogo nie stać niech nie kupuje zamiast pisać litanie na forum.
Image
Image
krzys_pery

TrackMania Forever:
Nickname: РЄЯУॆॅ
Zone: Poland»Dolnoslaskie
Solo ranking: 64 382
Multiplayer ranking: 37 111

Postby promasterpl » 31 Aug 2011, 13:21

+1 do całego postu.
promasterpl

TrackMania Forever:
Nickname: witold69
Zone: Poland»Mazowieckie
Solo ranking: 3 517

Postby kenexgro123 » 31 Aug 2011, 13:45

Ja również jestem bardzo zadowolony z zakupu. Po raz kolejny gra od Nadeo pochłania mnie na długie godziny. :thumbsup:

Jak wiadomo na razie to jest beta i ma przez to parę mankamentów i ograniczeń. Ale mimo tego już dostarcza kupę frajdy z grania. Model jazdy może na początku sprawiać problemy. Nasz samochód jest szybki, ale jednocześnie ma słaby promień skrętu. To sprawia że wąskie uliczki stają się wyjątkowo ekstremalne. Na początku trochę mnie to wkurzało, z czasem nauczyłem się dobrze jeździć i jest o.k. Granie z innymi na serwerach daje - jak zwykle - ogrom frajdy. System rankingów jest bardzo motywujący i skutecznie zachęca do zabawy. W edytorze wiele się nie zmieniło. Budujemy praktycznie tak samo jak w jedynce. Doszło jednak kilka przydatnych narzędzi jak zaznaczanie i kopiowanie fragmentów tras, co bardzo uprzyjemnia pracę. Dodatkowo wybrany obszar możemy zapisać jako makroelement i wykorzystywać w następnych trasach. Spory potencjał ma ten mania script, który widać już przy paru gotowych dodatkach. Najbardziej podoba mi się ten, który dodaje w losowych miejscach elementy dekoracyjne. Niestety, nie mam pojęcia jak tego języka używać. Gdy pojawią się do tego jakieś poradniki, może coś spróbuję w nim zrobić. Oprawa audiowizualna również nie pozostawia wiele do życzenia, a gra nie wymaga od komputera zbyt wiele. Szczerze polecam. :thumbsup:
kenexgro123

Postby QuattroRMT » 31 Aug 2011, 13:52

Wiele ocen się nazbierało ;> Większość z Was jest jak widzę zadowolona z zakupu ;) Niedługo i ja do Was się dołączę... :)
Image

═╦═╔╦╗² player since 1st October 2011 ;-)
QuattroRMT

TrackMania Forever:
Nickname: »Quattroै.
Multiplayer ranking: 37 859

Postby grekuxo » 31 Aug 2011, 14:21

Z tych wyznań, które byłem tutaj w stanie zobaczyć, ja chyba też się dołączę, jednak dopiero 2 tyg. po koledze Quattro (urodzinki xD). Jestem wdzięczny za relację, mam nadzieję, że moja przyszła decyzja mnie nie zawiedzie (o ile ją podejmę oczywiście).
grekuxo

Postby andrus » 05 Sep 2011, 20:07

Postaram się dołączyć jak najwcześniej, a ponieważ mam szlaban, będzie to za parę tygodni. Mogę tylko pisać 'na czarno' z innych komputerów. :mrgreen:
andrus

TrackMania Forever:
Nickname: «Andrus.קเ
Solo ranking: 1 036
Multiplayer ranking: 19 723

Postby j44 » 10 Oct 2011, 20:26

Coś zainteresowanie grą jakoś spadło. Coś jest nie tak z tą tm2. Wszyscy to widzą i są chyba nieco zawiedzeni. Szumnie zapowiadana seria jakby traci już na samym starcie. Czy ktoś ma informacje na temat jakiś poprawek w grze?
Mnie bardzo denerwuje jazda obitym wrakiem. Pewnie nie tylko ja jestem tym faktem zdegustowany.

Image
Image
Image
Image

Po kilku minutach jazdy tym czymś - odechciewa się grać. :shock:. Jakbym chciał takich efektów to kupiłbym raczej flatout.
Jak kogoś wystraszyłem ostatnim screenem to przepraszam.
Zmienią coś w tym temacie?
j44

Postby QuattroRMT » 11 Oct 2011, 15:08

Nie chcesz jeździć wrakiem - nie obijaj się. Proste :-) mi zniszczenia podobają się jak najbardziej
Image

═╦═╔╦╗² player since 1st October 2011 ;-)
QuattroRMT

TrackMania Forever:
Nickname: »Quattroै.
Multiplayer ranking: 37 859

Postby promasterpl » 11 Oct 2011, 15:37

Szczerze mówiąc nie widzę nic złego w uszkodzeniach. TM nigdy nie miało być realistyczne. Tu wszystko jest przerysowane więc takiego typu uszkodzeń można było się spodziewać. Jeżeli nie lubisz uszkodzeń, pobierz skin bez modelu uszkodzeń. Mi osobiście wszystko się podoba. Takiej TM się spodziewałem i taką pokochałem. Do tego stopnia, że po odpaleniu TMUF doszedłem do wniosku że to totalny szajs w porównianiu do TM2!

Jedyny problem z TM2 jest taki, że po zajęciu miejsca w top 10 PL na singlu totalnie odechciało mi się grać... bo to był mój cel niemal życiowy :roflol: Rzeczy do poprawy owszem są, ale żadna nie przeszkodziła mi w nazwaniu Canyonu wyścigową grą roku.
promasterpl

TrackMania Forever:
Nickname: witold69
Solo ranking: 3 517

Postby kamyl » 11 Oct 2011, 18:28

Haha, doskonale Cię rozumiem, j44. :) Mają nas w dupie i tyle.

Dlatego też nie mam zamiaru kupować TM2... znaczy się środowisk TM2.

Szczerze wątpię, żeby coś zmienili. Raczej zamierzją sprzedawać wszystkie środowiska po 20€ każde. O zniżkach po czasie można zapomnieć :). Idą na pieniążki, i ja to dobrze widzę. Pewnie temu zainteresowanie małe. W Polsce 20€ to cena normalna jak na grę (a nawet 80 zł to trochę tanio przy pre-orderach), ale (wg. mnie) 20€ za 1/5 gry (bo ma być 5 środowisk ponoć) to zdecydowanie za dużo. I tak, mam w dupie argument mówiący, że osobne środowisko do TM2 jest jako osobna, pełna i niezależna gra. Dla mnie TM składa się z kilku środowisk, co jest jednym z atutów. Cóż, chyba już nie.

Za to jak grałem na najniższych ustawieniach, to samochód się nie niszczył. Pokombinuj, może przecierpisz jakoś 1 ustawienie na low. ;)
kamyl

TrackMania Forever:
Nickname: kamyl
Zone: Poland»Slaskie

PreviousNext

Return to TrackMania 2