Problem with programs in background

Discuss everything related to Shootmania.

Moderator: English Moderator

Post Reply
franzi_nator
Posts: 18
Joined: 12 Jul 2012, 14:41
Location: Germany

Problem with programs in background

Post by franzi_nator » 12 Jul 2012, 15:18

Hello,
when I play Shootmania and some programs are running in the background,
Shootmania always freezes after some time!
It doesn't matter if I set the graphics to high or low,
just when programs like Skype/ICQ/Teamspeak are running in background
it freezes and crashes or causes bluescreens. If they aren't running, Shootmania works fine!
I have to add that programs like Trackmania (with highest graphic settings) work fine even with Teamspeak or ICQ running in background.

Does anyone have this problem as well?
Can you help me?
Image

kalstrams
Posts: 383
Joined: 06 Jul 2012, 22:56

Re: Problem with programs in background

Post by kalstrams » 12 Jul 2012, 16:13

Those programs that you listed tend to have overlay systems for ease-of-access in games.
They crash your game. If you disable those, the game will not crash.

franzi_nator
Posts: 18
Joined: 12 Jul 2012, 14:41
Location: Germany

Re: Problem with programs in background

Post by franzi_nator » 14 Jul 2012, 21:33

Okay, update.
Even if I'm not running TeamSpeak, ICQ or whatever, Shootmania still freezes everything for 1-3 min. I'm not running any program besides Shootmania except Avira Antivirus and Everest Ultimate (just to check CPU/GPU usage and temperature).

I have noticed that suddenly the CPU usage went from 50-60% to 100% just after 2 rounds. Any ideas how to solve that problem? Even with similar games (Mirrors Edge, Unreal Tournament, Trackmania(²)) I have no problem, no freezing or the like. It's just Shootmania :/ And it's not fun to play like this! :(

Here's an overview of my system: http://www.sysprofile.de/id167691

I still hope that there's someone who could help me :)
Image

kalstrams
Posts: 383
Joined: 06 Jul 2012, 22:56

Re: Problem with programs in background

Post by kalstrams » 14 Jul 2012, 22:54

How does Everest displays data ? Do you see it while playing ?

While playing, and monitoring the system, I have not seen the said changes (played around 8 hours in a row).

franzi_nator
Posts: 18
Joined: 12 Jul 2012, 14:41
Location: Germany

Re: Problem with programs in background

Post by franzi_nator » 14 Jul 2012, 23:04

I added Everest as an applet on my desktop.
Image

kalstrams
Posts: 383
Joined: 06 Jul 2012, 22:56

Re: Problem with programs in background

Post by kalstrams » 14 Jul 2012, 23:24

Eh, that's strange, it should not intervene the process then.
Have you tried with disabled antivirus ?
I'm not sure, but who knows.

daflexer
Posts: 24
Joined: 22 Jul 2012, 19:40

Re: Problem with programs in background

Post by daflexer » 22 Jul 2012, 19:41

i have got the same problem what can i do?

kalstrams
Posts: 383
Joined: 06 Jul 2012, 22:56

Re: Problem with programs in background

Post by kalstrams » 23 Jul 2012, 08:29

Best is to report your problem in bug report section:
http://forum.maniaplanet.com/viewforum.php?f=428

Post Reply

Return to “Shootmania”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest