Maniaplanet, egy új kaland

Minden, ami a Maniaplanettel kapcsolatos.

Moderator: Hungarian Moderator

Post Reply
User avatar
Rasque
Translator
Translator
Posts: 467
Joined: 07 Apr 2011, 02:49

Maniaplanet, egy új kaland

Post by Rasque » 21 Apr 2011, 17:35

Szeretném megosztani Veletek a Maniaplanettel kapcsolatos elképzeléseinket.

Bár a Trackmanianak, a Shootmanianak és a Questmanianak külön-külön specifikus fejlesztési terve létezik, a célunk a Maniaplanet egységes kialakítása. A Nadeonál úgy tekintünk erre, mint egy új dimenziókkal kecsegtető szoftver konzolra. A videojátékok legfőbb evolúciója szerintünk a 2D játékoktól indulva: 3D, a Multiplayer, vagyis többjátékos mód, és végül a Multiplayer 2.0 (user powered gaming, vagyis a felhasználók által létrehozott és működtetett játék).

Kezdetben volt egy játék egy emberrel egy gépen, majd konzolokon egy gépen több játék, több játékossal, aztán a PC-ken egy gép multifunkcionális lehetőségekkel, de főleg egy játékossal. Ez a PC-s dolog az, ami által meghatározhattad a személyiséged, a stílusod. Azonban nem vagyunk egyformák: nem hallgatjuk ugyanazt a stílusú zenét, nem szeretjük mindannyian ugyanazt az ételt stb. Ez volt a kiindulópontunk, amikor elhatároztuk, hogy a legközkedveltebb játékfajtákat integrálni fogjuk - Shootmania, Questmania.

Szeretnénk valami kicsivel és tömörrel indítani ezt a kalandot. Ez talán meglepő lesz sokaknak, de tényleg így döntöttünk. Először szeretnénk a lehető legkevesebb számú móddal és környezettel indítani, minden játék esetében. Aztán bizonyos időközönként egyre terjedelmesebbé tesszük ezeket. Célunk, hogy három havonta új környezetet adhassunk ki, időközben esetleges frissítésekkel. A megjelenésekkor bekapcsolódhatnak új játékosok, ugyanakkor mások maradnatnak egy régebbi státusznál is. Azonban a kalandos kedvű közösség majd láthatja, ahogy az egyes programok fejlődnek, frissülnek. Számunkra ez egy nagy változás lesz az elmúlt két évhez képest, de ez az a változás, amit igazán szerettünk volna. Az elkövetkezendő évek még az elmúltakhoz képest is nagyobb bulit ígérnek.

Mégha több időnek is kell eltelnie, hogy az összes új TM környezetre lecsaphass, a várakozás sokkal könnyebb lesz, ahogy a közösséggel lehetőséged nyílik a napi felfedezésekre.

Addig is biztosak lehettek abban, hogy gőzerővel dolgozunk. Minden óránk értékesebb, mint valaha, ahogyan munkatársaink is.


Florent (Hylis)
NADEO

Post Reply

Return to “Maniaplanet”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest