How to matchmaking

Moderator: NADEO

User avatar
Eole
Nadeo
Nadeo
Posts: 1208
Joined: 26 Apr 2011, 21:08

Re: How to matchmaking

Post by Eole » 10 Sep 2014, 14:30

Thanks for the details. ;)
Contribute to the ManiaPlanet documentation on GitHub
A question about ManiaScript? Ask it here!

User avatar
w1lla
Posts: 2360
Joined: 15 Jun 2010, 11:09
Location: Netherlands
Contact:

Re: How to matchmaking

Post by w1lla » 19 Sep 2014, 23:33

Matchid: #150619.

I was kicked but pressing ok gets me back in to the match server. Might be investigational look in this kind of problems.
TM² Info
SM Info
QM Info

OS: Windows 10 x64 Professional
MB: MSI 970A-G46
Processor: AMD FX-6300 3500 mHz
RAM Memory: 16 GB DDR3
Video: SAPPHIRE DUAL-X R9 280X 3GB GDDR5
KB: Logitech G510s
Mouse: Logitech G300s
Mode Creation
ManiaScript Docs

User avatar
Eole
Nadeo
Nadeo
Posts: 1208
Joined: 26 Apr 2011, 21:08

Re: How to matchmaking

Post by Eole » 25 Sep 2014, 10:41

I pushed several improvements on the matchmaking script to the testing branch of GitHub this morning. You can get the updated file here. If you want to try this new version overwrite the previous one in UserData/Scripts/Modes/ShootMania. Otherwise it will be bundled in the next update of the dedicated server.

Changelog :
  • Penalties are now managed by the matchmaking API. Thanks to that, they are now persistent and global. Persistent : if you rage quit a match and leave maniaplanet, your penalty will be applied the next time you join the lobby, even if it's one week later. Global : being penalized in one lobby means you'll be penalized in all lobbies. eg: leave a match in Elite and you will also be penalized in the Siege lobby.
  • Players are not penalized for canceling a replacement anymore.
  • Matchmaking api new version : v7.
  • Removed the following settings : S_LobbyAllowMatchCancel, S_LobbyLimitMatchCancel and S_LobbyBasePenalty.
  • Removed the message warning players about matches canceling and penalties in the lobby.
  • Fix : wait for player synchro before playing a new map. (http://forum.maniaplanet.com/viewtopic. ... 13#p227013)
  • Fix : send the right player clan in the missing players array to avoid the SetPlayerClan() error in progressive matchmaking. (http://forum.maniaplanet.com/viewtopic. ... 98#p226648)
Contribute to the ManiaPlanet documentation on GitHub
A question about ManiaScript? Ask it here!

User avatar
Eole
Nadeo
Nadeo
Posts: 1208
Joined: 26 Apr 2011, 21:08

Re: How to matchmaking

Post by Eole » 30 Sep 2014, 12:59

Little update on the matchmaking documentation about the requirements.
When configuring your matches servers, always set the max_players setting to a higher value than the number of players required for the match. Example : for a 6 players match in Elite, set the players limit at 8 at least. You will avoid problems of full servers kicking players joining a match as substitutes.
Contribute to the ManiaPlanet documentation on GitHub
A question about ManiaScript? Ask it here!

User avatar
The_Big_Boo
Posts: 1041
Joined: 15 Jun 2010, 15:46

Re: How to matchmaking

Post by The_Big_Boo » 30 Sep 2014, 21:44

Bug report: if you leave the game before being sent back to the lobby, you'll get a penalty next time you come back to a lobby though the match was over.

Also, it seems to me the buttons to get ready are less responsive than before last update. I always have to click several times to get ready because the first clicks don't do anything.
OS: Win 7 Pro x64
RAM: 2x4GB Corsair @ 1600MHz
CPU: Intel i5 760 @ 3.6GHz
Mobo: Asus P7P55D-E
GPU: NVidia GTX 760 2GB
HDD: WD Black 1TB
Sound: VIA VT1828S (onboard)
Peripherals: Razer DeathAdder - Razer DeathStalker - Logitech F310

User avatar
TMarc
Posts: 14213
Joined: 05 Apr 2011, 19:10
Location: Europe
Contact:

Re: How to matchmaking

Post by TMarc » 30 Sep 2014, 21:56

The_Big_Boo wrote:Also, it seems to me the buttons to get ready are less responsive than before last update. I always have to click several times to get ready because the first clicks don't do anything.
OT: That's probably the "Let's-annoy-The_Big_Boo-Hack":

Code: Select all

if (UserName == "The_Big_Boo")
{
   Sleep(random());
}
;)
maniaplanet forum global moderator

Link list with FAQ, Support, Wiki, Tutorials, Community activities, and much more.

System specs: Intel i7-970 12GB RAM, nVidia GTX 970, Creative SB X-Fi, 2xSSD

User avatar
Eole
Nadeo
Nadeo
Posts: 1208
Joined: 26 Apr 2011, 21:08

Re: How to matchmaking

Post by Eole » 01 Oct 2014, 13:11

The_Big_Boo wrote:Also, it seems to me the buttons to get ready are less responsive than before last update. I always have to click several times to get ready because the first clicks don't do anything.
Do you have the same problem if you press F6 instead of clicking on the button to get ready? It was on the SSM lobby?
Contribute to the ManiaPlanet documentation on GitHub
A question about ManiaScript? Ask it here!

User avatar
The_Big_Boo
Posts: 1041
Joined: 15 Jun 2010, 15:46

Re: How to matchmaking

Post by The_Big_Boo » 01 Oct 2014, 18:36

Same problem with F6 and same problem with other buttons (Quit, Rules and the arrows to toggle players lists). It's actually only the first input which never works but it's happening all the time: on first connect, when quitting and joining again, when coming back from a match, ...

It happens on the Ubisoft Gold+Silver. I tried on the SSM 70k and it's working fine.
OS: Win 7 Pro x64
RAM: 2x4GB Corsair @ 1600MHz
CPU: Intel i5 760 @ 3.6GHz
Mobo: Asus P7P55D-E
GPU: NVidia GTX 760 2GB
HDD: WD Black 1TB
Sound: VIA VT1828S (onboard)
Peripherals: Razer DeathAdder - Razer DeathStalker - Logitech F310

User avatar
Eole
Nadeo
Nadeo
Posts: 1208
Joined: 26 Apr 2011, 21:08

Re: How to matchmaking

Post by Eole » 06 Oct 2014, 15:08

I think I found the problem. It only happens on the latest version of the server, on maps with an intro. The first time you click or press a key, it stops the intro in the background instead of doing what you requested. Once the intro is stopped you regain control over the mouse click/keyboard. Could you confirm that you have the same behavior?
Contribute to the ManiaPlanet documentation on GitHub
A question about ManiaScript? Ask it here!

novationx
Posts: 2718
Joined: 10 Aug 2013, 22:33

Re: How to matchmaking

Post by novationx » 07 Oct 2014, 01:07

When the match is over and it asks you for a rematch

AND

A player has a link in his name

AND

That link(hidden scoreboard) aligns with the YES/NO buttons of the rematch-popup

THEN

You will click the link instead of the yes/no & your webbrowser will open. :oops:

Server: Ubisoft Gold

PS : This happens almost everywhere when links are behind something.
NADEO y u do diz? :oops: #MP4

Post Reply

Return to “Dedicated Server”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest