Trackmania Beta3 Dedicatedserver, v2011-08-16

Moderator: NADEO

WolFree
Posts: 65
Joined: 16 Aug 2011, 13:24
Location: GERmany / Cologne
Contact:

Re: Trackmania Beta3 Dedicatedserver, v2011-08-16

Post by WolFree » 28 Aug 2011, 15:10

Smigles wrote:Call me silly, but I can not find the config file in the download :?

Silly. :D Sorry.

mrchipmunk
Posts: 6
Joined: 29 Aug 2011, 20:13

Re: Trackmania Beta3 Dedicatedserver, v2011-08-16

Post by mrchipmunk » 30 Aug 2011, 11:15

I've managed to get the server to run in Linux, but I'm running kernel 3.0.0-1-amd64 and it's on my laptop. My personal server is running kernel 2.6.32-5-686, but it segfaults every time. Is the server binary 64-bit? Is my server's kernel too old? Is my laptop running something my server isn't that's necessary? I really have no clue. Here's any information you'll need about my two computers:

Server: http://emora.cjb.net/misc/hardinfo_report-srv.html
Laptop: http://emora.cjb.net/misc/hardinfo_report-lt.html

User avatar
xGEKKOx
Posts: 271
Joined: 18 Jul 2011, 21:04

Re: Trackmania Beta3 Dedicatedserver, v2011-08-16

Post by xGEKKOx » 30 Aug 2011, 13:01

I think there is a bug in the SaveMatchSettings. It sometimes save right and sometimes it save into the folder before.
Any of you encountered this problem?
TPS Gaseco - iPhone TM Remote Controller - GOS Coder

User avatar
xbx
Nadeo
Nadeo
Posts: 1282
Joined: 14 Jun 2010, 17:35

Re: Trackmania Beta3 Dedicatedserver, v2011-08-16

Post by xbx » 30 Aug 2011, 13:09

lvlao wrote:
My CPU is a 32bit, I've tried to install this packet but I can't find it in the normal repository.
Perhaps is a problem of minimal hardware requirements?
P3 866 with 512MB Ram
It run the old TMNF dedicated very well....

Thanks in advance
lvlao
hum, "P3 866 with 512MB Ram"
that's the cause!

the server is compiled for P4 at least.
I'll fix that in the next version, sorry.

User avatar
lvlao
Posts: 26
Joined: 16 Aug 2011, 21:57
Contact:

Re: Trackmania Beta3 Dedicatedserver, v2011-08-16

Post by lvlao » 30 Aug 2011, 21:03

xbx wrote:
lvlao wrote:
My CPU is a 32bit, I've tried to install this packet but I can't find it in the normal repository.
Perhaps is a problem of minimal hardware requirements?
P3 866 with 512MB Ram
It run the old TMNF dedicated very well....

Thanks in advance
lvlao
hum, "P3 866 with 512MB Ram"
that's the cause!

the server is compiled for P4 at least.
I'll fix that in the next version, sorry.

Wow thanks!
I appreciate very much
:thumbsup:

tmdunhill
Posts: 81
Joined: 10 Feb 2011, 02:15

Re: Trackmania Beta3 Dedicatedserver, v2011-08-16

Post by tmdunhill » 01 Sep 2011, 02:13

Hello,

I'm having a problem on my server that may be happening with other servers.

When the server is only 10 players on the server, the transition of each track, several players are being automatically disconnected.

This problem is known? Can you help me trying to solve?

Thank you.

Tmdunhill
:roll:

User avatar
jonthekiller
Translator
Translator
Posts: 4681
Joined: 15 Jun 2010, 11:07
Location: In Maniaplanet Alpha
Contact:

Re: Trackmania Beta3 Dedicatedserver, v2011-08-16

Post by jonthekiller » 01 Sep 2011, 10:05

Normally this problem is players don't have the track quickly. Normally it's a problem from the bandwitch of the server.
Image

Flighthigh
Posts: 427
Joined: 29 Jun 2010, 06:48

Re: Trackmania Beta3 Dedicatedserver, v2011-08-16

Post by Flighthigh » 01 Sep 2011, 12:43

tmdunhill wrote:Hello,

I'm having a problem on my server that may be happening with other servers.

When the server is only 10 players on the server, the transition of each track, several players are being automatically disconnected.

This problem is known? Can you help me trying to solve?

Thank you.

Tmdunhill
:roll:
I have them same problem up of more than 15 Players. And i test it on two different PC's. So i can tell you thats it the bandwith. What i cant understood is that 15 Players with a Bandwith of 32 Mbit up/4 Mbit down is not enough for a TM2-Server. I hope that Nadeo solved this Problems.

tmdunhill
Posts: 81
Joined: 10 Feb 2011, 02:15

Re: Trackmania Beta3 Dedicatedserver, v2011-08-16

Post by tmdunhill » 01 Sep 2011, 13:22

Hello,

Thank you all for the return, I will try to further open the width of up / down to see if it improves.

Hugs.

Greetings.

Tmdunhill

User avatar
jonthekiller
Translator
Translator
Posts: 4681
Joined: 15 Jun 2010, 11:07
Location: In Maniaplanet Alpha
Contact:

Re: Trackmania Beta3 Dedicatedserver, v2011-08-16

Post by jonthekiller » 01 Sep 2011, 13:40

Flighthigh wrote:
tmdunhill wrote:Hello,

I'm having a problem on my server that may be happening with other servers.

When the server is only 10 players on the server, the transition of each track, several players are being automatically disconnected.

This problem is known? Can you help me trying to solve?

Thank you.

Tmdunhill
:roll:
I have them same problem up of more than 15 Players. And i test it on two different PC's. So i can tell you thats it the bandwith. What i cant understood is that 15 Players with a Bandwith of 32 Mbit up/4 Mbit down is not enough for a TM2-Server. I hope that Nadeo solved this Problems.
It's not 32 Mbits down and 4 Mbit up?

One map make 300-400 kb. If you are 15 players, the server need to up 4.5-6 Mb in few seconds. In TMF, one map make 30-50 kb, the server need to up 450-750 kb in few seconds with 15 players.

Maybe up the time-out a little can be good but you need a better bandwitch for make a server now.
Image

Post Reply

Return to “Dedicated Server”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest