[CRASH] TM2 - Required Computer Specs

Talk here if you need help about Maniaplanet or its games

Moderator: English Moderator

Rus-Evo
Posts: 3
Joined: 09 Aug 2011, 10:42

[CRASH] TM2 - Required Computer Specs

Post by Rus-Evo » 09 Aug 2011, 10:50

Hello all,

I was very excited this week to discover that TM2 is imminent, I do have a question over my Laptops suitability.

Acer 5741G
Core i5 430M
Nvidia Geforce 320M (1 gig)
4 gig RAM

Im sorry if I missed an obvious thread on this!!

The reason for my confusion is that it gives the required graphics card as an 8800GS. I am unsure how my card compares.

This laptop plays Battlefield Bad Company 2, Civ 5, Supreme Commander: Forged Alliance etc without issue.....should I expect a problem?

Thanks for your patience!!

metoxys
Translator
Translator
Posts: 2021
Joined: 15 Jun 2010, 20:45
Location: Germany
Contact:

Re: Required Computer Specs

Post by metoxys » 09 Aug 2011, 10:54

Rus-Evo wrote:Hello all,

I was very excited this week to discover that TM2 is imminent, I do have a question over my Laptops suitability.

Acer 5741G
Core i5 430M
Nvidia Geforce 320M (1 gig)
4 gig RAM

[...] should I expect a problem?

Thanks for your patience!!
I am playing the Beta of TrackMania² on almost maximum settings on my laptop, let me just evaluate your specs.
Core i5 = You are able to play on good settings, I have an i7 740QM
nVidia GeForce GT320M (1 gig) = graphics card is ok for TM², I have two nVidia GeForce GT435M (4 gig)
4 gig RAM = TM² doesn't need much RAM, my laptop has 6 gig

SiH13
Posts: 1108
Joined: 15 Jun 2010, 11:54

Re: Required Computer Specs

Post by SiH13 » 09 Aug 2011, 10:58

I have no idea about the technical about my pc, but for me its if you can run TMUF in PC3 high, you can definitely play Canyon in the highest quality.
Image

Rus-Evo
Posts: 3
Joined: 09 Aug 2011, 10:42

Re: Required Computer Specs

Post by Rus-Evo » 09 Aug 2011, 11:00

Thats great news, I know TMNF wasnt the most demanding game, but the trailer looked so good!!

How do they expect us to know our specs easily by just naming a card like the 8800?

Wouter4009
Posts: 54
Joined: 11 Apr 2011, 16:03

Re: Required Computer Specs

Post by Wouter4009 » 09 Aug 2011, 11:22

And ½ gig ram?

metoxys
Translator
Translator
Posts: 2021
Joined: 15 Jun 2010, 20:45
Location: Germany
Contact:

Re: Required Computer Specs

Post by metoxys » 09 Aug 2011, 11:31

Wouter4009 wrote:And ½ gig ram?
Estimating what the rest of your computer looks like if you have 1/2 gig ram....... almost lowest settings but still a bad performance. You won't be able to build tracks with a lot of scenery without having too much lag. :|

marouan
Posts: 9
Joined: 15 May 2011, 01:12

Re: Required Computer Specs

Post by marouan » 10 Aug 2011, 04:41

Dual core T2230 @1.60ghz
Ram 2,5 gb
Ati radeon xpress 1200 256 mb

Any problems ?

krone6
Posts: 138
Joined: 26 Jul 2011, 00:20
Location: Rochester NY
Contact:

Re: Required Computer Specs

Post by krone6 » 10 Aug 2011, 06:23

Rus-Evo wrote:Thats great news, I know TMNF wasnt the most demanding game, but the trailer looked so good!!

How do they expect us to know our specs easily by just naming a card like the 8800?
By actually reserching some parts on your own computer? I know all of my computers, servers, and other network equipment i work on. I look up specs and model numbers. Actually take effort out of your day and dont't be lazy. Aside from the built in window programs like device manager you can use aida64, coretemp, cpuz, gpuz, and many other great monitoring programs to find any spec you need.
http://trackmaniaracers.com
My up and coming trackmania 2 canyon team. Intentions on expanding to all nadeo games eventually.

Feel free to come in and say hi, it's a casual and laid back team. If you have any suggestions feel free to pm me.

Wouter4009
Posts: 54
Joined: 11 Apr 2011, 16:03

Re: Required Computer Specs

Post by Wouter4009 » 10 Aug 2011, 09:21

metoxys wrote:
Wouter4009 wrote:And ½ gig ram?
Estimating what the rest of your computer looks like if you have 1/2 gig ram....... almost lowest settings but still a bad performance. You won't be able to build tracks with a lot of scenery without having too much lag. :|
I thought 1/2 or 2. I forgot when posting that. Its about 2,5.

Just checked, ive got 1,73 gigahertz. Is that good enough?

ionian
Posts: 289
Joined: 15 Jun 2010, 11:43
Location: UK
Contact:

Re: Required Computer Specs

Post by ionian » 10 Aug 2011, 09:23

Wouter4009 wrote:
metoxys wrote:
Wouter4009 wrote:And ½ gig ram?
Estimating what the rest of your computer looks like if you have 1/2 gig ram....... almost lowest settings but still a bad performance. You won't be able to build tracks with a lot of scenery without having too much lag. :|
I thought 1/2 or 2. I forgot when posting that. Its about 2,5.

Just checked, ive got 1,73 gigahertz. Is that good enough?
dude, iz you trollin?
Image | dr.ionian | Digital Racers Forum

Post Reply

Return to “Support & Bug Reports”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest