[TM2] HUD elements lost in Stadium Chase Channel

Talk here if you need help about Maniaplanet or its games

Moderator: English Moderator

Post Reply
viktorgoc
Posts: 4
Joined: 17 Sep 2011, 01:29

[TM2] HUD elements lost in Stadium Chase Channel

Post by viktorgoc » 09 Feb 2018, 18:29

Hi,

There seems to be something wrong with the Chase Channel servers. Since about one week some elements are lost from the HUD. For example the range indicator for the player who should pass the next CP first is gone. Also the text at the bottom that says either to Go or Wait for a player is gone. Sometimes the point scores at the top is gone as well but that is more intermittent. It has happened that there are error messages at the load of the map but they can be "escaped" in order to play the game.

It would be great if you could look into this, the chase channel is what I mostly play TM2 for. Let me know if a screen shot would help with the trouble shooting.

/Vik

PS. I have setup my own chase server with some of the same maps and it doesn't exhibit the same problems.

User avatar
Eole
Nadeo
Nadeo
Posts: 1227
Joined: 26 Apr 2011, 21:08

Re: [TM2] HUD elements lost in Stadium Chase Channel

Post by Eole » 09 Feb 2018, 18:36

We are working on a fix, it should be available soon.
Contribute to the ManiaPlanet documentation on GitHub
A question about ManiaScript? Ask it here!

User avatar
Florenzius
Translator
Translator
Posts: 2354
Joined: 27 Jul 2014, 20:31
Location: Germany » Saxony » Chemnitz
Contact:

Re: [TM2] HUD elements lost in Stadium Chase Channel

Post by Florenzius » 09 Feb 2018, 18:38

Perfect :thx:
Hardware specs:
MB: MB AM3+ 970 Gigabyte GA-970A-DS3P
RAM: 16GB DDR3
CPU: AMD FX-8320E Enlight-Core
GPU: Nvidia GeForce GTX 960
OS: Windows 10 Pro

User avatar
Eole
Nadeo
Nadeo
Posts: 1227
Joined: 26 Apr 2011, 21:08

Re: [TM2] HUD elements lost in Stadium Chase Channel

Post by Eole » 09 Feb 2018, 18:44

Update is available. You need to restart Maniaplanet to get it if it is already open.
Contribute to the ManiaPlanet documentation on GitHub
A question about ManiaScript? Ask it here!

viktorgoc
Posts: 4
Joined: 17 Sep 2011, 01:29

Re: [TM2] HUD elements lost in Stadium Chase Channel

Post by viktorgoc » 09 Feb 2018, 19:17

Fantastic, that was fast! Thank you very much for the fix :1010

/Vik
Last edited by viktorgoc on 09 Feb 2018, 19:18, edited 1 time in total.

User avatar
Xymph
Posts: 1361
Joined: 15 Jun 2010, 20:35
Contact:

Re: [TM2] HUD elements lost in Stadium Chase Channel

Post by Xymph » 09 Feb 2018, 19:38

Eole wrote:
09 Feb 2018, 18:44
Update is available. You need to restart Maniaplanet to get it if it is already open.
Getting this error while updating a 10MB file:
Download or update of TrackMania_extras.zip filed.
Unable to contact the server: Internal error..
I had already updated to 2018-02-09_15_48 this afternoon. After restarting again, and clicking Update later, another 5 MB file was downloaded okay.

But all my titles are missing, the tiles are empty. After clicking the empty tile where Canyon used to be, it proceeds to download TMCanyon@nadeo, but subsequently errors out: "Could not install or update the title's files...". Same for TMStadium.
The tile where Valley used to be, produces this error: "Unable to load TMValley@Nadeo. Title pack not found and not stored in the cloud."
All this across multiple restarts.

First time I have an update error in MP3/4 :( , hope you can fix it.

Edit: Another restart, and TrackMania_extras.zip updated okay, but a similar error on ShootMania_extras.zip was shown. Another restart, and everything is fine again, titles and all. Phew. ;)
Developer of XASECO for TMF/TMN ESWC & XASECO2 for TM²: see XAseco.org
Find your way around the Mania community from the TMN ESWC hub, TMF hub, TM² hub, and SM hub

Post Reply

Return to “Support & Bug Reports”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests