Create your own server list

Maniaplanet public API, ManiaConnect system and the open source PHP SDK.

Moderator: NADEO

User avatar
steeffeen
Translator
Translator
Posts: 2472
Joined: 14 Oct 2012, 16:22
Location: Germany

Re: Create your own server list

Post by steeffeen » 23 Apr 2013, 03:13

weird things happening to me:

Code: Select all

$list = $server->getFilteredList(array("environment"=>"Storm", "mode"=>"Siege"));
Service wrote:HTTP Response: 400 Bad Request
API Response: Invalid login "" (400)
invalid login? wtf?

why needs the title to be specified? :x
the environment key is useless if you need to specify the title anyways :roll:

Code: Select all

$list = $server->getFilteredList(array("title"=>"SMStorm", "length"=>60));
Service wrote:HTTP Response: 400 Bad Request
API Response: Bad Request (400)
i see why there is a limit of result items, but with the current behavior i need 4! requests to get a list of servers running a custom game mode... please let us filter by specific custom game modes as well, not only with -3...
4 requests may not be THAT horrible, but imagine shootmania may become bigger in the future and there are even more custom servers running :)
    Game Mode and Title Pack Creator, Developer, ShootMania-Player & more

    ManiaControl, FancyManiaLinks

    User avatar
    jonthekiller
    Translator
    Translator
    Posts: 4680
    Joined: 15 Jun 2010, 11:07
    Location: In Maniaplanet Alpha
    Contact:

    Re: Create your own server list

    Post by jonthekiller » 19 May 2013, 13:33

    Is it possible to add an order function like by the number of players or all servers in SMStorm but by gamemode without make 1 request by gamemode?

    What is the limit for the length value? I tried 90 and sometimes it works, sometimes I have Bad Request.

    And "mode" is replaced by "scriptName".
    Image

    User avatar
    steeffeen
    Translator
    Translator
    Posts: 2472
    Joined: 14 Oct 2012, 16:22
    Location: Germany

    Re: Create your own server list

    Post by steeffeen » 19 May 2013, 13:43

    jonthekiller wrote:Is it possible to add an order function like by the number of players or all servers in SMStorm but by gamemode without make 1 request by gamemode?
    can't you just sort the result on your end? would be easier if you ask me
    jonthekiller wrote:What is the limit for the length value? I tried 90 and sometimes it works, sometimes I have Bad Request.
    the limit is 50, i can't really believe that 90 worked for you ^^
    jonthekiller wrote:And "mode" is replaced by "scriptName".
    what do you mean with that?
      Game Mode and Title Pack Creator, Developer, ShootMania-Player & more

      ManiaControl, FancyManiaLinks

      User avatar
      jonthekiller
      Translator
      Translator
      Posts: 4680
      Joined: 15 Jun 2010, 11:07
      Location: In Maniaplanet Alpha
      Contact:

      Re: Create your own server list

      Post by jonthekiller » 19 May 2013, 14:10

      steeffeen wrote:
      jonthekiller wrote:And "mode" is replaced by "scriptName".
      what do you mean with that?
      Sorry, I mixed two things^^
      steeffeen wrote:
      jonthekiller wrote:Is it possible to add an order function like by the number of players or all servers in SMStorm but by gamemode without make 1 request by gamemode?
      can't you just sort the result on your end? would be easier if you ask me
      I would like to make an alternative browser because I find the current has a lack of features like order by number of players and not by the "level" of players, the search without formatage...

      In this case, I need to make several request to have enough servers (I think about the future and when we will have more than 50 servers with players). I think it can reduce the number of requests in some case. I can make without for the moment if isn't in the todo to propose this.
      steeffeen wrote:
      jonthekiller wrote:What is the limit for the length value? I tried 90 and sometimes it works, sometimes I have Bad Request.
      the limit is 50, i can't really believe that 90 worked for you ^^
      It worked one time for me. Maybe good to give the number in the documentation.
      Image

      User avatar
      steeffeen
      Translator
      Translator
      Posts: 2472
      Joined: 14 Oct 2012, 16:22
      Location: Germany

      Re: Create your own server list

      Post by steeffeen » 19 May 2013, 14:20

      jonthekiller wrote:In this case, I need to make several request to have enough servers (I think about the future and when we will have more than 50 servers with players). I think it can reduce the number of requests in some case. I can make without for the moment if isn't in the todo to propose this.
      you need several requests anyways, don't you?
      or do you only want to display not-empty servers?

      and making more than one request isn't such a big deal server-sided, you can make several requests at once without big problems

      for example if you want to display all servers for Obstacle:
      - get ALL custom mode servers
      - filter and sort

      like that: http://www.team-devota.com/steeffeen/ma ... /?obstacle
        Game Mode and Title Pack Creator, Developer, ShootMania-Player & more

        ManiaControl, FancyManiaLinks

        User avatar
        jonthekiller
        Translator
        Translator
        Posts: 4680
        Joined: 15 Jun 2010, 11:07
        Location: In Maniaplanet Alpha
        Contact:

        Re: Create your own server list

        Post by jonthekiller » 19 May 2013, 15:15

        I want to limit the requests, I don't know how many users and their utilizations for the moment. For the list of servers, I can cache the list with a reset each 2 minutes maybe. After for the details of each servers, it isn't useful to use the cache at the beginning, maybe after if many users use it.
        I see I can give a minimal number of players in my request

        If you count the number of titles, the number of pages, details, and maybe other things after, each optimization can be useful I think.

        I will make my browser with this limitation and see the result.
        Image

        User avatar
        magnetik
        Nadeo
        Nadeo
        Posts: 1670
        Joined: 01 Feb 2012, 19:13
        Location: Bordeaux
        Contact:

        Re: Create your own server list

        Post by magnetik » 21 May 2013, 11:16

        I've increased the limit to 100 results on the '/server/' endpoint.

        Have you tried the parameter "environment=Storm" on this endpoint?

        Ordering is not available at the moment. I've added it to my todo list.
        ManiaPlanet technical documentation portal (Dedicated, ManiaLink, ManiaScript, Titles...) -- contribute!

        kremsy
        Posts: 1723
        Joined: 21 Jul 2011, 09:51

        Re: Create your own server list

        Post by kremsy » 21 May 2013, 11:18

        Thank you very much magnetik!
        Is there any possability that you can Increase the limit of the Result in the Players Ranking also?
        Because the server object is way bigger than the Ranking one, so I think that should be no problem :).

        Correct me if I am wrong :thumbsup:

        jonthekiller, why you need ordering, you can easily order the lists yourself in your code :).
        Last edited by kremsy on 21 May 2013, 13:46, edited 1 time in total.
        Lukas alias Kremsy, Developer of:
        ManiaControl: http://www.maniacontrol.com
        ParagonLeague: http://league.paragon-esports.com
        MPAseco: http://mpaseco.org
        ManiaViewer: http://www.maniaviewer.com

        User avatar
        jonthekiller
        Translator
        Translator
        Posts: 4680
        Joined: 15 Jun 2010, 11:07
        Location: In Maniaplanet Alpha
        Contact:

        Re: Create your own server list

        Post by jonthekiller » 21 May 2013, 12:27

        kremsy wrote:jonthekiller, why you need ordering, you can easily order the lists yourself in your code :).
        Yes but maybe not optimized to stock all results (all pages) and after order. It can be enough if we don't have a huge utilization.

        It's not possible to have all servers in an environment without give a title? I have "Invalid login" error message.
        Image

        User avatar
        steeffeen
        Translator
        Translator
        Posts: 2472
        Joined: 14 Oct 2012, 16:22
        Location: Germany

        Re: Create your own server list

        Post by steeffeen » 21 May 2013, 12:54

        jonthekiller wrote:It's not possible to have all servers in an environment without give a title? I have "Invalid login" error message.
        yep i've encountered the same problem, my post is at the top of this page :D
        http://forum.maniaplanet.com/viewtopic. ... 68#p161502
          Game Mode and Title Pack Creator, Developer, ShootMania-Player & more

          ManiaControl, FancyManiaLinks

          Post Reply

          Return to “Maniaplanet Web Services”

          Who is online

          Users browsing this forum: No registered users and 2 guests