Combo breaker?

Moderators: Yrp360, tcq, eyebo, NADEO

Post Reply
User avatar
Chevron
Translator
Translator
Posts: 593
Joined: 07 Apr 2011, 16:41

Combo breaker?

Post by Chevron » 03 May 2013, 10:23

Jak najlepiej przetłumaczyć tę frazę? Aktualnie tłumaczenie tej frazy jest identyczne z oryginałem, ale chciałem zapytać was, czy znacie jakiś inny zwrot, który by pasował do gry.
- You did.
- And...
- ...I didn't.

User avatar
djhubertus
Translator
Translator
Posts: 1233
Joined: 09 Jul 2012, 18:30
Location: Poland
Contact:

Re: Combo breaker?

Post by djhubertus » 04 May 2013, 09:39

W moim nieoficjalnym spolszczeniu dałem "Combo rywala zniszczone."
My Gamemodes:
MP4 - Countdown, Firefight
MP3 - Reduction, Overload, Flashpoint, Territory, SM Race, Escape
MP2 - Search & Destroy, Oscillation, Instagib

Qitay
Translator
Translator
Posts: 32
Joined: 06 Apr 2011, 16:50

Re: Combo breaker?

Post by Qitay » 04 May 2013, 14:14

djhubertus wrote:W moim nieoficjalnym spolszczeniu dałem "Combo rywala zniszczone."
No myśle, że się nada, w następnym update powinno wyglądąć to lepiej. Poza tym przeglądałem to twoje tłumaczenie w poedit i widze, że nie ma za duzo zmian (to dobrze :D )
ale [$0F0$<%1$> wbił na serwer] really? :roflol:

Te wcześniejsze błędy typu map, skin, itd. wynikały troche z bezmyślnej korekty (-jest taka lista z wyrazami których nie mamy tłumaczyć i były tam też te, Offzone dalej jest, dlatego pozostaje tak, jak jest). Te słowa które obecnie w menu nie są przetłumaczone, głównie dotyczące newsów, znajomych i manialinków też powinny być już przetłumaczone, jest do tego odzielny projekt z manialive, tylko nie aktualizowali bazy od 11 kwietnia, chociaż tłumaczenia gotowe są od dość dawna. Pliki od tego są na ich serwerach więc twój sposób tłumaczenia nie zadziała.

Nie wiem czy jest sens w robieniu dwóch oddzielnych tłumaczeń, chociaż fakt, faktem, że ty możesz robić aktualizacje i zmiany kiedy chcesz, a nadeo wprowadza je dopiero z kolejnymi patchami. Ale jak masz ochote to bardzo dobrze, że to robisz :)
OS: Windows 7
CPU: Intel Core i5-2500K @ 4.5GHz
GPU: Gigabyte Radeon HD 7850 @ 1050MHz
RAM: 8GB DDR3-1333
MOBO: Gigabyte GA-P67A-D3-B3

User avatar
djhubertus
Translator
Translator
Posts: 1233
Joined: 09 Jul 2012, 18:30
Location: Poland
Contact:

Re: Combo breaker?

Post by djhubertus » 04 May 2013, 15:23

WIesz, gram sobie i nagle jest komunikat którego nie rozumiem bo jest po polskiemu :D

np w combo $<%1$> Pick up %2 przetłumaczyliście na wybrał gdzie chodzi o podnoszenie kostek z wyposażeniem w combo.

Po za tym nie wiem czy macie jakieś komentarze od nadeo dotyczące fraz ale niektóre są bynajmniej dziwne, dlatego wolałem tłumaczyć na swój amatorski sposób :)
My Gamemodes:
MP4 - Countdown, Firefight
MP3 - Reduction, Overload, Flashpoint, Territory, SM Race, Escape
MP2 - Search & Destroy, Oscillation, Instagib

Qitay
Translator
Translator
Posts: 32
Joined: 06 Apr 2011, 16:50

Re: Combo breaker?

Post by Qitay » 04 May 2013, 15:39

Komentarze są dość rzadko, stąd też błędy, to wyrażenie co podałeś to faktycznie błąd, nawet mój... Nie wiedziałem wtedy nic o trybie combo. Ogólnie te frazy dotyczące tego trybu doszły tak na gorąco i dodali je bez korekty nawet, więc było tylko kilka dni na przetłumaczenie. Od tego momentu nie aktualizowali nic. Dlatego dobrze jest gdy, ktoś znajdzie takie błędy i przekaże, żeby je poprawić, tak jak na przykład ty robisz :thumbsup: Jak masz jeszcze jakieś błędy to napisz, bo w tym pliku nie łatwo jest wszystko znaleźć.
OS: Windows 7
CPU: Intel Core i5-2500K @ 4.5GHz
GPU: Gigabyte Radeon HD 7850 @ 1050MHz
RAM: 8GB DDR3-1333
MOBO: Gigabyte GA-P67A-D3-B3

Byc23k
Translator
Translator
Posts: 2
Joined: 23 Jan 2013, 18:05
Location: Gdańsk, Poland

Re: Combo breaker?

Post by Byc23k » 04 May 2013, 20:28

"Combo przełamane" jak dla mnie odpowiednio by pasowało

Qitay
Translator
Translator
Posts: 32
Joined: 06 Apr 2011, 16:50

Re: Combo breaker?

Post by Qitay » 12 May 2013, 11:44

W zasadzie to też może być. Krótsze troche - mniej spamu na ekranie.
OS: Windows 7
CPU: Intel Core i5-2500K @ 4.5GHz
GPU: Gigabyte Radeon HD 7850 @ 1050MHz
RAM: 8GB DDR3-1333
MOBO: Gigabyte GA-P67A-D3-B3

Post Reply

Return to “Localization”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests