ManiaScript can't access more than 64 poles on a single map

Moderator: NADEO

Locked
User avatar
steeffeen
Translator
Translator
Posts: 2471
Joined: 14 Oct 2012, 16:22
Location: Germany

ManiaScript can't access more than 64 poles on a single map

Post by steeffeen » 29 Mar 2013, 23:38

we've had a funny incident a few minutes ago!

a friend of mine has built a map with 72 goals (obstacle map with 71 checkpoints)
we tried to play it on the server and there have been SEVERAL BUGS!

first of all: the script is only able to access 64 of the 72 goals (a limit of 2^6 hehe)
see these screenshots as evidence, i've marked every accessible goal with a hud3dmarker
screen 1: map overview
screen 2: goals that are not marked o.O
screen 3: log with counts of the block arrays

this is a huge bug and needs to be fixed :/

the way funnier thing though about the map is that it lets the server and every client crash that's playing the map!
no kidding!
as soon as we tried to skip the map THE SERVER AND ALL 30 CLIENTS playing on it had a FULL CRASH :roflol:

you can replicate this by opening a game with the map or opening it in the editor and exiting, the game will crash!
see a crash log when using the map in a multiplayer game here

please fix this :)

regards
steff
Last edited by steeffeen on 03 May 2013, 11:28, edited 2 times in total.
    Game Mode and Title Pack Creator, Developer, ShootMania-Player & more

    ManiaControl, FancyManiaLinks

    User avatar
    Rots
    Translator
    Translator
    Posts: 1150
    Joined: 01 Sep 2010, 14:39
    Location: España, Barcelona

    Re: Server and Clients crash on map with more than 64 poles

    Post by Rots » 30 Mar 2013, 15:20

    Lol! I'm wondering if this happens with TM... +70 checkpoints
    Image
    Image
    Image
    TrackMania Original brought me here... Here I am since 2006

    User avatar
    steeffeen
    Translator
    Translator
    Posts: 2471
    Joined: 14 Oct 2012, 16:22
    Location: Germany

    Re: Server and Clients crash on map with more than 64 poles

    Post by steeffeen » 12 Apr 2013, 09:46

    Maki edited his map so that it's playable on the server
    so I made an own map to show the bug

    see the bugged blocks counts here
    it should say:
    blocks 260
    spawns 130
    poles 130

    but as you can see there are only 64 poles in the BlockPoles array :(

    weirdly the game didn't crash while testing this map, so this may be fixed but that you can't place more than 64 poles is sad :s
      Game Mode and Title Pack Creator, Developer, ShootMania-Player & more

      ManiaControl, FancyManiaLinks

      User avatar
      steeffeen
      Translator
      Translator
      Posts: 2471
      Joined: 14 Oct 2012, 16:22
      Location: Germany

      Re: ManiaScript can't access more than 64 poles on a single

      Post by steeffeen » 03 May 2013, 11:29

      The crash seems definitely to be fixed, the issue with the limit of 64 poles still exists though, I've renamed the thread accordingly
        Game Mode and Title Pack Creator, Developer, ShootMania-Player & more

        ManiaControl, FancyManiaLinks

        User avatar
        steeffeen
        Translator
        Translator
        Posts: 2471
        Joined: 14 Oct 2012, 16:22
        Location: Germany

        Re: ManiaScript can't access more than 64 poles on a single

        Post by steeffeen » 03 May 2014, 15:50

        in closed beta it was crashing again
        so i reported it and the crash got fixed

        though it has been said that the restriction of 64 goals will be kept
        so i call this issue as not fixed in the hope it's going to be resolved some-when in the future
          Game Mode and Title Pack Creator, Developer, ShootMania-Player & more

          ManiaControl, FancyManiaLinks

          Locked

          Return to “Shootmania Storm Reports”

          Who is online

          Users browsing this forum: No registered users and 1 guest