Performance report

Moderators: w1lla, NADEO

Ex-Alice007
Posts: 88
Joined: 15 Mar 2013, 13:47
Location: -= Terre =-

Re: Performance report

Post by Ex-Alice007 » 05 Aug 2013, 10:54

Hylis wrote:possible que la non synchro et la vsync pose un problème au SLI, tu peux faire des tests?
Je suis actuellement au taf, mais je ferai cela en rentrant.

Que dois je tester? Avec & sans la Vsync?

Ex-Alice007
Posts: 88
Joined: 15 Mar 2013, 13:47
Location: -= Terre =-

Re: Performance report

Post by Ex-Alice007 » 05 Aug 2013, 16:52

Avec ou sans, même résultat.

Crois tu ce sois lié au fait que je n'ai pas réinstallé le jeux après avoir fait quelque format?

:oops:

Quoi qu'il en soit, les switch windob's sont long... & toujours le "hors map" qui scintille. :cry:

/Enjoy

Ex-Alice007
Posts: 88
Joined: 15 Mar 2013, 13:47
Location: -= Terre =-

Re: Performance report

Post by Ex-Alice007 » 06 Aug 2013, 10:23

J'ai réinstall le jeux, mis les détail de l'eau en normal, ça clignotante plus.

Si je remets en ultra les effet eaux, clignottage...

:roll:

User avatar
Hylis
Nadeo
Nadeo
Posts: 3920
Joined: 14 Jun 2010, 11:58

Re: Performance report

Post by Hylis » 06 Aug 2013, 13:41

bonne nouvelle.

ça doit être une instabilité sur le driver ou peut-être un code path étrange de notre côté. il faut voir sur les prochains pilotes, peut-être si ça persiste.

51chicken
Posts: 49
Joined: 14 Jul 2013, 23:34

Re: Performance report

Post by 51chicken » 07 Aug 2013, 14:12

Does nadeo have any plans of implementing multi-threading? Not really sure the point of this thread when it's painfully obvious that this game runs poorly because it's only using 1/4th of our quad core CPUs.

User avatar
The_Big_Boo
Posts: 1041
Joined: 15 Jun 2010, 15:46

Re: Performance report

Post by The_Big_Boo » 07 Aug 2013, 20:04

You obviously don't know how multi-core works to ask such a question. And ManiaPlanet is obviously multi-threaded but as you don't know anything on this subject, that won't help you.
OS: Win 7 Pro x64
RAM: 2x4GB Corsair @ 1600MHz
CPU: Intel i5 760 @ 3.6GHz
Mobo: Asus P7P55D-E
GPU: NVidia GTX 760 2GB
HDD: WD Black 1TB
Sound: VIA VT1828S (onboard)
Peripherals: Razer DeathAdder - Razer DeathStalker - Logitech F310

51chicken
Posts: 49
Joined: 14 Jul 2013, 23:34

Re: Performance report

Post by 51chicken » 14 Aug 2013, 00:23

Then why does it never go above exactly 25% CPU usage while FPS drops occur and my GPU usage is usually around 40%

I load up BF3 and nearly all of my CPU is used and it runs nearly as good with 64 players and vehicles :shock:

User avatar
TMarc
Posts: 14355
Joined: 05 Apr 2011, 19:10
Location: Europe
Contact:

Re: Performance report

Post by TMarc » 18 Aug 2013, 13:07

...because BF uses the CPU much more, as it is a mix of first person shooter and realtime tactical/strategic game. Anyways different games use CPU and GPU differently.

In ManiaPlanet you can change many video settings which have effect on the fps rate.
Could you please indicate your system hardware configuration (CPU, video card) and also upload your current configuration file (like Default.SystemConfig.Gbx from your documents folder ManiaPlanet\Config )?
maniaplanet forum global moderator

Link list with FAQ, Support, Wiki, Tutorials, Community activities, and much more.

System specs: Intel i7-970 12GB RAM, nVidia GTX 970, Creative SB X-Fi, 2xSSD

51chicken
Posts: 49
Joined: 14 Jul 2013, 23:34

Re: Performance report

Post by 51chicken » 19 Aug 2013, 18:49

CPU: Intel i7 2700k @4.7ghz
Mobo: Asus P8Z77-V LE
RAM: 8GB DDR3 1600
GPU: Visiontek Radeon 6970 @930/1440
HD: Corsair Force GS 180GB SSD
Asus VG248QE 144hz Monitor

http://www.prounreal.org/temp/shootmani ... Config.zip

I've never seen this game use more than 23% CPU, my GPU is usually around 40-45%. Don't get me wrong, the performance is ACCEPTABLE, but I think I have a fairly modern PC and I would think I should be able to achieve my goal of 150 stable fps on the lowest possible settings in elite mode when only 4 people play at a time... Even on the highest quality settings, my CPU usage hovers around 25%.

Would like an update on that CTRL+F11 command too, as I'd like to give as much detailed info as possible to help Nadeo (if they really care).

User avatar
magnetik
Nadeo
Nadeo
Posts: 1643
Joined: 01 Feb 2012, 19:13
Location: Paris
Contact:

Re: Performance report

Post by magnetik » 19 Aug 2013, 19:26

I'm not sure what you are refering too because obviously ManiaPlanet uses multiple core.

For instance on my system with only ManiaPlanet running :

Image

Could you take a screen of the Performance tab in the task manager?
How many FPS do you have?
Is anything wrong at all ? :lol:
ManiaPlanet technical documentation portal (Dedicated, ManiaLink, ManiaScript, Titles...) -- contribute!

Post Reply

Return to “Shootmania Reports”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest