Maniacontrol loadscreen plugin

ManiaControl, the completely new designed and easy to use controller managing all your Maniaplanet server.

Moderators: kremsy, steeffeen, Jocy, Wabbitface, NADEO

User avatar
chco
Posts: 301
Joined: 24 Dec 2012, 09:11

Maniacontrol loadscreen plugin

Post by chco » 27 May 2014, 23:14

I've just added a plugin for maniacontrol that allows for loadings screens during map change.
It is pretty straight forward as you can simply put an url in the settings for either a .png or a .jpg file.
However, if you put a .xml as url, you can add more images and it will randomly pick one to show during map change.
The format of the xml file is like this :

Code: Select all

<?xml version="1.0" encoding="utf-8"?>
<loadscreens>
    <loadscreen_image>http://yourwebsite.com/screen1.jpg</loadscreen_image> 
    <loadscreen_image>http://yourwebsite.com/screen2.jpg</loadscreen_image>
    <loadscreen_image>http://yourwebsite.com/screen3.jpg</loadscreen_image>
</loadscreens>

Should be showing up after approved by the MC team ..
You can see it in action at our Glimratten Royal or Elite server (only online at certain times)
Let me know what ya think, k?
Image

User avatar
franck70
Posts: 228
Joined: 10 Jan 2011, 18:15
Location: France/Rhone-Alpes/Isère

Re: Maniacontrol loadscreen plugin

Post by franck70 » 28 May 2014, 09:52

Nice Idea + 1 :thumbsup:
Image

User avatar
chco
Posts: 301
Joined: 24 Dec 2012, 09:11

Re: Maniacontrol loadscreen plugin

Post by chco » 28 May 2014, 17:09

franck70 wrote:Nice Idea + 1 :thumbsup:
Thanks! We used to run the SMART controller, got the idea from there ;)
Image

User avatar
franck70
Posts: 228
Joined: 10 Jan 2011, 18:15
Location: France/Rhone-Alpes/Isère

Re: Maniacontrol loadscreen plugin

Post by franck70 » 28 May 2014, 18:47

You are a medium :shock: , yes I used Smart :)
Image

User avatar
chco
Posts: 301
Joined: 24 Dec 2012, 09:11

Re: Maniacontrol loadscreen plugin

Post by chco » 29 May 2014, 11:07

The plugin is now online and can be installed from MC.
Plugin page on maniacontrol : http://maniacontrol.com/plugins
Image

User avatar
franck70
Posts: 228
Joined: 10 Jan 2011, 18:15
Location: France/Rhone-Alpes/Isère

Re: Maniacontrol loadscreen plugin

Post by franck70 » 29 May 2014, 17:01

Ty ! :thx:

But how you configure it exactly ?
Image

User avatar
chco
Posts: 301
Joined: 24 Dec 2012, 09:11

Re: Maniacontrol loadscreen plugin

Post by chco » 29 May 2014, 17:44

Ow it is really simple.
When you have installed the plugin through the maniacontrol plugin menu you can click on the plugin settings.
This will give you the following :
1. Loadscreens activated
2. Loadscreens url
3. Loadscreens endMatch delay (default is 15)

1. If you have installed the plugin but want to deactivate ( but not uninstall)
2. The url can be an url to an image on a website. This can be either a .jpg or a .png file.
an url can be something like :

Code: Select all

http://forum.maniaplanet.com/styles/maniaplanet/theme/images/mp-logo.jpg
the example url is the maniaplanet logo at the top of the forum
You can also put many more url's in one .xml file (see the example in the first post of this thread). Loadscreens will then pick random loadscreens to show. Setting 2 would then have the url for the .xml file instead of one image. (so you need to upload the .xml file somewhere on a webpage)
3. After a map has ended, this is the time in seconds before the loadscreen appears. For Royal 15 seconds is good. For Elite you might want to lower the seconds.

That's it.
Have fun!
If you want to see the loadscreens in action you can visit the Glimratten Royal server (Europe->Netherlands->Noord-Brabant)
Image

User avatar
niarfman
Posts: 306
Joined: 07 Dec 2012, 10:46

Re: Maniacontrol loadscreen plugin

Post by niarfman » 29 May 2014, 21:07

I love you guy :)

And this voice ... !

Thanks for the plugin :thumbsup:
Image
Ľѷҳ Choupa Oups! ツ

User avatar
niarfman
Posts: 306
Joined: 07 Dec 2012, 10:46

Re: Maniacontrol loadscreen plugin

Post by niarfman » 30 May 2014, 10:43

Hey Sensei,

The load screen on Franck CTF server keep the picture even when the match is started ... :/

Disabled for the moment, I can try to take a look ^^
Image
Ľѷҳ Choupa Oups! ツ

User avatar
niarfman
Posts: 306
Joined: 07 Dec 2012, 10:46

Re: Maniacontrol loadscreen plugin

Post by niarfman » 30 May 2014, 11:45

In fact, the loadscreen is displayed after the begining of the round.

Maybe a difference between Match / Round ... just an idea ...
Image
Ľѷҳ Choupa Oups! ツ

Post Reply

Return to “ManiaControl”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest