Strange SQL issue [solved]

The next generation of server controlling with clean and powerful user interface

Moderators: reaby, oliverde8, NADEO

mixnetwork
Posts: 65
Joined: 05 Jun 2011, 13:53
Location: Luckenwalde
Contact:

Re: Strange SQL issue

Post by mixnetwork » 23 Dec 2016, 17:16

I tried PHP version 5.2.17 , same results

mixnetwork
Posts: 65
Joined: 05 Jun 2011, 13:53
Location: Luckenwalde
Contact:

Re: Strange SQL issue

Post by mixnetwork » 23 Dec 2016, 17:18

reaby wrote:You're using 5.5.9 its support for MySQL has been deprecated... The fix what I did was for MySQLI driver, which is set by default. database.type shouldn't be set by default at all, since the mysql extension for new php are removed and eXpansion uses mysqli by default, well anyway try setting

Code: Select all

database.type = 'MySQLI'
This is set standard in you config_default.ini, i did not set this!

I commented this out, does not work eather.

I tried Maniacontrol, this on works without problems, but i want to use eXpansion!! :)

mixnetwork
Posts: 65
Joined: 05 Jun 2011, 13:53
Location: Luckenwalde
Contact:

Re: Strange SQL issue

Post by mixnetwork » 23 Dec 2016, 17:24

Here settings Maniaconrol

Code: Select all

<?xml version="1.0" encoding="UTF-8"?>
<maniacontrol>

	<!-- Configure Your ManiaPlanet Server -->
	<server>

		<!-- Server Connection Details -->
		<host>127.0.0.1</host>
		<port>5006</port>

		<!-- XmlRpc Login Details -->
		<user>SuperAdmin</user>
		<pass>83051678ru</pass>

	</server>

	<!-- Configure the MySQL Database used by ManiaControl -->
	<database>

		<!-- MySQL Server -->
		<host>localhost</host>
		<port>3306</port>

		<!-- MySQL User -->
		<user>mania_control</user>
		<pass>mypassword</pass>

		<!-- Database Name -->
		<name>mania_control</name>

	</database>
So now we know Xaseco and Maniaconrol work both!

You must have something different in your code that eXpansion does not work here.

mixnetwork
Posts: 65
Joined: 05 Jun 2011, 13:53
Location: Luckenwalde
Contact:

Re: Strange SQL issue

Post by mixnetwork » 24 Dec 2016, 01:37

EDIT:

All is working now!

I created new database with new passsword.
Changed few thing, do not know exactely what it was, because i experimented many things.
Anyway runs now

you can close this!!

Post Reply

Return to “eXpansion”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests