Page 1 of 6

[FIXED] Uaseco slowing down with 10+ players after a while

Posted: 18 Jun 2017, 09:08
by endbase
Hi Undef we have an problem with our server at nc1eu !

Uaseco is slowing down after a short time if there are 10+ players on the server there is an lagg then of 4 minutes and longer before everything is loaded !

We are running the latest server version from nadeo and Uaseco is from 3 days ago from the master branche. Btw it does not matter wich version we use they all have the same problem.

Here is the link to the log file https://1drv.ms/u/s!Ar-2cEfQ5DqOmgZusG2yiAOFLIsB

hope you can help :thumbsup:

ps disabled p2p in dedicated config a tip from MTKD will try and see ! --> did not fully work btw but helps a bit !

Re: Uaseco slowing down with 10+ players after a while

Posted: 19 Jun 2017, 08:46
by speedychris
We have this performance problems too, with low amount of Players (<6) ist not that bad, but at full 90k Server (12 Players) we have lags from 10-30 secounds.

Re: Uaseco slowing down with 10+ players after a while

Posted: 19 Jun 2017, 21:53
by oliverde8
does anyone has mysql slow queries activated? can it be activated on nc1.eu servers?

We had similar issues on nc1.eu and same database on another server with optimized mysql configuration worked perfectly well.

I would check the slow queries : https://dev.mysql.com/doc/refman/5.7/en ... y-log.html
and if indeed there are slow queries use the explain command and send the result here.

Re: Uaseco slowing down with 10+ players after a while

Posted: 20 Jun 2017, 07:02
by endbase
NVM @ this point. We switched to MC controller and all is good now ! This means in my opion that the lagg is not caused by the config at nc1eu but has to do something with Uasceo coding. Whe have put up for an month and longer with an laggy Uaseco I realy like the work but fair is fair we need an good working one ! too much frustration we had so we decided a fresh start with another controller. Thx everybody in the Uaseco section and specialy undef keep up the good work man :thumbsup:

Greetz Base

Re: Uaseco slowing down with 10+ players after a while

Posted: 20 Jun 2017, 11:04
by undef.de
endbase wrote:
18 Jun 2017, 09:08
Uaseco is slowing down after a short time if there are 10+ players on the server there is an lagg then of 4 minutes and longer before everything is loaded!
Here is the link to the log file https://1drv.ms/u/s!Ar-2cEfQ5DqOmgZusG2yiAOFLIsB
Hadn't the time to investigate much, but it seems the dedimania connection was bad too. Don't know if that was the reason for the lagg. Need more input:
speedychris wrote:
19 Jun 2017, 08:46
We have this performance problems too, with low amount of Players (<6) ist not that bad, but at full 90k Server (12 Players) we have lags from 10-30 secounds.
Please post the logfile, I need that! Otherwise I can't work on it.

Re: Uaseco slowing down with 10+ players after a while

Posted: 20 Jun 2017, 11:17
by endbase
undef.de wrote:
20 Jun 2017, 11:04
endbase wrote:
18 Jun 2017, 09:08
Uaseco is slowing down after a short time if there are 10+ players on the server there is an lagg then of 4 minutes and longer before everything is loaded!
Here is the link to the log file https://1drv.ms/u/s!Ar-2cEfQ5DqOmgZusG2yiAOFLIsB
Hadn't the time to investigate much, but it seems the dedimania connection was bad too. Don't know if that was the reason for the lagg. Need more input:
Too be honest how can dedimania connection that is bad stay like that for such a long time counted ? and cause soo much lagg ? and what for input do you need then ?

Re: Uaseco slowing down with 10+ players after a while

Posted: 20 Jun 2017, 13:57
by undef.de
endbase wrote:
20 Jun 2017, 11:17
undef.de wrote:
20 Jun 2017, 11:04
endbase wrote:
18 Jun 2017, 09:08
Uaseco is slowing down after a short time if there are 10+ players on the server there is an lagg then of 4 minutes and longer before everything is loaded!
Here is the link to the log file https://1drv.ms/u/s!Ar-2cEfQ5DqOmgZusG2yiAOFLIsB
Hadn't the time to investigate much, but it seems the dedimania connection was bad too. Don't know if that was the reason for the lagg. Need more input:
Too be honest how can dedimania connection that is bad stay like that for such a long time counted ? and cause soo much lagg ? and what for input do you need then ?
The requested input was behind the ":". 8-)

Anyway, as I told I hadn't much time left to investigate... also my problem is that I haven't much players on my development server. So I need the help of all who have this problem:

1. Please deactivate all not required plugins
2. Turn <developer_options><debug> on in UASECO.xml
3. Reactivate the plugins each by each till the problem returns, name that plugin
4. Record a video (upload to youtube or whatever)
5. PM me a dump of your database and logfiles (also from the dedicated server)

Re: Uaseco slowing down with 10+ players after a while

Posted: 20 Jun 2017, 16:36
by endbase
No can do were on an another conrtroller now ! hope anybody else with the same problem can sort it out with Uaseco :pop:

Re: Uaseco slowing down with 10+ players after a while

Posted: 20 Jun 2017, 18:49
by tcq
endbase wrote:
20 Jun 2017, 16:36
No can do we re on an another conrtroller now ! hope anybody else with the same problem can sort it out with Uaseco :pop:
And this is one of the most prig behaviour I have seen on the forum for quite some time.

Re: Uaseco slowing down with 10+ players after a while

Posted: 20 Jun 2017, 19:32
by endbase
tcq wrote:
20 Jun 2017, 18:49
endbase wrote:
20 Jun 2017, 16:36
No can do we re on an another conrtroller now ! hope anybody else with the same problem can sort it out with Uaseco :pop:
And this is one of the most prig behaviour I have seen on the forum for quite some time.
No comment if you can't read the history ! and wtf had to look up prig who are you to judge like that good one realy :thumbsup: