Known issues

Discuss everything related to Trackmania Turbo.

Moderator: English Moderator

User avatar
db89
Translator
Translator
Posts: 407
Joined: 11 Aug 2010, 09:10
Location: Vèneto

Re: Known issues

Post by db89 » 31 Mar 2016, 20:24

PC, classic editor: when you put a macroblock, you can delete only part of it. Example:
Image
Image
Image
In this case, I've put the block named "WheelLow", I can remove the pillar but NOT the other part of the macroblock.

User avatar
TMarc
Posts: 13911
Joined: 05 Apr 2011, 19:10
Location: Europe
Contact:

Re: Known issues

Post by TMarc » 31 Mar 2016, 20:40

you have to select the macroblock, while being in the macroblock mode, holdin left CTRL key (this will select the whole block normally).

Or try the macroblock selection menu (the button between the color pipette and the camera symbols).
maniaplanet forum global moderator

Link list with FAQ, Support, Wiki, Tutorials, Community activities, and much more.

System specs: Intel i7-970 12GB RAM, nVidia GTX 970, Creative SB X-Fi, 2xSSD

User avatar
TMarc
Posts: 13911
Joined: 05 Apr 2011, 19:10
Location: Europe
Contact:

Re: Known issues

Post by TMarc » 31 Mar 2016, 22:43

New issue:
Game does not start when launched from Steam
Instead it seems to run for a few seconds, showing only the small start popup splash screen (if any), but stops working directly.
Steam user IceKalt had the idea to use the Windows compatibility settings: locate Steam.exe, open the properties dialog in the Windows Explorer, select "Run as administrator", no other compatibility options checked.
maniaplanet forum global moderator

Link list with FAQ, Support, Wiki, Tutorials, Community activities, and much more.

System specs: Intel i7-970 12GB RAM, nVidia GTX 970, Creative SB X-Fi, 2xSSD

User avatar
db89
Translator
Translator
Posts: 407
Joined: 11 Aug 2010, 09:10
Location: Vèneto

Re: Known issues

Post by db89 » 01 Apr 2016, 09:54

TMarc wrote:you have to select the macroblock, while being in the macroblock mode, holdin left CTRL key (this will select the whole block normally).

Or try the macroblock selection menu (the button between the color pipette and the camera symbols).
Does not work :| ... why blocks like this and the flying pigs are not "standard" blocks?? :?

Other bug: on Lagoon, if you want to spawn the test vehicle on a vertical checkpoint, the car will be spawned under the road, stuck in the grid.
Image
Image

And another thing: the turbo arrows texture. To me, these arrows looks "reverse"... :| look this image for better understand:
Image
For my brain :ugeek: the left image have arrows on the wrong side, because I'm looking at the white part (looks like the white arrows are on opposite direction)...
I know that this is part of the game's art concept (just look at the arrows on the car roof), but maybe the turbo texture can be "fixed"?

User avatar
rat_in_car
Posts: 538
Joined: 05 Aug 2011, 18:12
Contact:

Re: Known issues

Post by rat_in_car » 01 Apr 2016, 09:57

I agree with turbo arrows. Should be inverted.

User avatar
i7mean
Posts: 257
Joined: 28 Nov 2015, 15:01

Re: Known issues

Post by i7mean » 01 Apr 2016, 13:03

Thing is that what you call "white part" (I see it grey) is almost the same color than the road, so for me it's logic that the black arrows are the good direction. I personnally had 0 problems with this :?
Image

User avatar
rat_in_car
Posts: 538
Joined: 05 Aug 2011, 18:12
Contact:

Re: Known issues

Post by rat_in_car » 01 Apr 2016, 13:13

I just agree with guy, because I saw that too. I was surprised that reverse turbo makes me faster. :)

User avatar
i7mean
Posts: 257
Joined: 28 Nov 2015, 15:01

Re: Known issues

Post by i7mean » 01 Apr 2016, 13:16

Actually reversing the colors isn't a good solution, since all the other players would be disoriented (and that won't solve the problem imo). They should maybe add a real color (not another shade of grey..)
Image

Zooz
Posts: 517
Joined: 15 Jun 2010, 11:15
Location: Netherlands
Contact:

Re: Known issues

Post by Zooz » 02 Apr 2016, 05:07

rat_in_car wrote:I just agree with guy, because I saw that too. I was surprised that reverse turbo makes me faster. :)
I also saw it in the inverted way, and thought it was weird. Only now with the screenshot I see what they were trying to go for :roflol:
Image [CMC]Zooz | tracks - team - youtubes - ET competitions

User avatar
Filipe1020
Posts: 952
Joined: 31 Dec 2010, 16:51
Location: Rio de Janeiro, Brazil

Re: Known issues

Post by Filipe1020 » 02 Apr 2016, 21:18

The PC Demo is still broken, both accelerator and brake going by itself non stop, and I'm not the only one having this issue.

Post Reply

Return to “Trackmania Turbo”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests