[FIXED] [BUG] Random disconnections from master server during online play

Moderator: English Moderator

Clearwater
Posts: 5
Joined: 23 Feb 2019, 12:07

[FIXED] [BUG] Random disconnections from master server during online play

Post by Clearwater » 23 Feb 2019, 12:27

(Originally put this in the MP3 forums by mistake, so remade this topic in the correct section)

This is a very strange bug, as I'm not show as to how or why it happens, but I have been encountering a regular bug in ManiaPlanet
that causes my client to think it is running in offline mode, and refuses to load any online content or servers, under the pretense that it is not
connected to the main server. However, I do know that it is not my Internet which is causing this, as I am able to access the ManiaPlanet website
in a browser just fine.

This bug only seems to occur after a certain period of online play on a server. I know when the bug starts occuring since at the end of a match, I am reported to have gained 0LP, even though I know I should have gained at least *some* LP.
If I then leave the server, the following then occurs if I attempt to perform them:

- The server browser in any titlepack remains stuck on "loading..."
- Unable to use the in-game ManiaBrowser, with the error message "You are not connected"
- Unable to join any servers
- Able to view channels, channel schedules and in-game store, but unable to download any content or join any channel
- Still able to view/download WR ghosts in solo play, and still able to upload solo PB ghosts to the solo ladder

Restarting the game temporarily fixes the above problems I experience, at least until I play on an online server for a certain period of time, until the bug starts occuring again.

I've ran MP with the Logs build several times to try and see what the logs report, however the site won't let me put the link of it here either since it won't allow links from other domains, so the log will be made available upon request.


While looking through the logs, I picked out several key lines that may have something to do with this bug:

Code: Select all


Assert Failed in c:\codebase\nadeo\games\gameengine\source\gamenetwork.cpp Line 2800
	=> 'MBool2Bit(LocalPlayerInfo->IsConnectedToMasterServer()) == MBool2Bit(IsMasterServerConnected())' failed.
	@ Running (c:\codebase\nadeo\games\trackmania\source\trackmanianetwork.cpp:2446) yield / t=(2162543, 1438414831)
	Called from address 0x00000001401649E5
	Called from address 0x0000000140164A45
	Called from address 0x0000000140ABF808
	Called from address 0x0000000140B2B48D
	Called from address 0x0000000140E4E3AE
	Called from address 0x000000014033345D
	Called from address 0x0000000140333648
	Called from address 0x00000001402FAFB3
	Called from address 0x0000000140870C85
	Called from address 0x0000000140873168
	Called from address 0x00000001408758E2
	Called from address 0x00000001413028BE
	Called from address 0x0000000077A559CD
	Called from address 0x0000000077BB385D
End of stack...
[Sys] Time is 11h 55mn 54s 942ms
Assert Failed in c:\codebase\nadeo\games\gameengine\source\gamenetwork.cpp Line 2800
	=> 'MBool2Bit(LocalPlayerInfo->IsConnectedToMasterServer()) == MBool2Bit(IsMasterServerConnected())' failed.
	@ Running (c:\codebase\nadeo\games\trackmania\source\trackmanianetwork.cpp:2446) yield / t=(2162560, 1438414847)
	Called from address 0x00000001401649E5
	Called from address 0x0000000140164A45
	Called from address 0x0000000140ABF808
	Called from address 0x0000000140B2B48D
	Called from address 0x0000000140E4E3AE
	Called from address 0x000000014033345D
	Called from address 0x0000000140333648
	Called from address 0x00000001402FAFB3
	Called from address 0x0000000140870C85
	Called from address 0x0000000140873168
	Called from address 0x00000001408758E2
	Called from address 0x00000001413028BE
	Called from address 0x0000000077A559CD
	Called from address 0x0000000077BB385D
End of stack...
[Console](Warning) ...master server error: (18) You are not connected.
[Net] {2 162 525} PhpScript error : GetManialinkInfos(18) You are not connected.
[Sys] Time is 11h 55mn 54s 960ms

Code: Select all

[Console](Info) Script 'Media\ManiaApps\Nadeo\System/Auth.Script.txt': 11:20:15 AM [Auth] Verified token AlwiygGlRY, expires in 2700s 

Vynsz
Posts: 4
Joined: 22 Jan 2019, 11:26

Re: [BUG] Random disconnections from master server during online play

Post by Vynsz » 25 Feb 2019, 13:01

Hello Clearwater,

Thank you for your feedback.

In order to help us understanding your issue, could you please answer a few questions :

What is your Maniaplanet login exactly ?
What version of ManiaPlanet are you playing with ? (this can be found in the information window that can be opened by clicking on the "i" icon in the top maniaplanet menubar)
What are the version and login of the server you were playing on when the problem occured ? (this information can be found right under the server display name in the server description window)

Is the issue happening on a regular basis ?
Is it happening on whatever server or only on any specific server ?

Best regards,
Vynsz@Nadeo

User avatar
maxi031
Posts: 378
Joined: 17 Jul 2011, 00:55

Re: [BUG] Random disconnections from master server during online play

Post by maxi031 » 25 Feb 2019, 13:23

I think i encountered same problem as you few times, it usually happened when i go afk for longer time and come back. It is like game enters some afk sleep mode and fails to wake up.
My specs:
MOBO: MB AM3+ 970 Gigabyte GA-970A-DS3P
CPU: AM3+ AMD FX-8320E
GPU: Nvidia GeForce GTX750-Ti ASUS 2GB DDR5
RAM: DDR3 8GB 1866MHz Kingston HyperX
SSD: SATA3 120gb SanDisk
OS: Ubuntu 19.04
TY MICMO

Clearwater
Posts: 5
Joined: 23 Feb 2019, 12:07

Re: [BUG] Random disconnections from master server during online play

Post by Clearwater » 25 Feb 2019, 15:38

Vynsz wrote:
25 Feb 2019, 13:01
What is your Maniaplanet login exactly ?
nationsunited
Vynsz wrote:
25 Feb 2019, 13:01
What version of ManiaPlanet are you playing with ?
ManiaPlanet 4.1, build 2019-2-11_22_29 (I use both Steam and standalone versions, with both the normal and Log .exes)
Vynsz wrote:
25 Feb 2019, 13:01
What are the version and login of the server you were playing on when the problem occured ?
There is no specific server which causes this bug, it always happens after a certain period of time of online play, regardless of titlepack or server I am playing on. The bug *never* occurs if I only play the solo campaign during a session.

Vynsz wrote:
25 Feb 2019, 13:01
Is the issue happening on a regular basis ?
Yes, but as stated above, the bug never happens if I only play in solo. It only seems to occur after around 45 minutes to an hour of online play, regardless of if I stay on one server or hop between a lot of different servers.
Vynsz wrote:
25 Feb 2019, 13:01
Is it happening on whatever server or only on any specific server ?
The bug always happens regardless of the server I am playing on.

Vynsz
Posts: 4
Joined: 22 Jan 2019, 11:26

Re: [BUG] Random disconnections from master server during online play

Post by Vynsz » 26 Feb 2019, 12:46

Hello Clearwater and thank you for your answers.

Despite all the information you have provided, we are still not able to understand what happens when the problem occurs. And we didn't managed to reproduce the issue on our side.

The next time you encounter the issue, could you please notify us, providing the information about the last server you were playing on (server login and version if possible) ?

Have a good day,
Vynsz@Nadeo

Clearwater
Posts: 5
Joined: 23 Feb 2019, 12:07

Re: [BUG] Random disconnections from master server during online play

Post by Clearwater » 26 Feb 2019, 18:02

Hello,

Next time I am playing online on MP, I will record my gameplay in an attempt to capture and show footage of the bug I am encountering.

Clearwater
Posts: 5
Joined: 23 Feb 2019, 12:07

Re: [BUG] Random disconnections from master server during online play

Post by Clearwater » 26 Feb 2019, 19:45

Hello again,

I was able to capture the bug while I was recording a session of gameplay, and uploaded it to Youtube for the developers to see.



I apologize for the low FPS in the video, as my laptop did not like OBS very much, but it was more important to show the bug I was having rather than have good FPS.

The effects of the bug start occuring at 35:31, when I recieve 0LP at the end of the match. After disconnecting from the server just afterwards, I clearly show the problems I have in ManiaPlanet as a result of this bug.

For reference, I was playing on the Domingo x CarlJr "Time To Shine" server in this session.
Last edited by TMarc on 26 Feb 2019, 19:58, edited 1 time in total.

User avatar
TMarc
Posts: 15378
Joined: 05 Apr 2011, 19:10
Location: Europe
Contact:

Re: [BUG] Random disconnections from master server during online play

Post by TMarc » 26 Feb 2019, 20:03

Eh... you could have shortened the video to that last few seconds...

It would be interesting for the developers if you could use the debug/logs version and try to reproduce this issue.

If a connection does not work, perhaps all ports are blocked on your PC.
It could be a firewall issue.
maniaplanet forum global moderator

Link list with FAQ, Support, Wiki, Tutorials, Community activities, and much more.

System specs: Intel i7-970 12GB RAM, nVidia RTX 2060 6GB, Creative SB X-Fi, 2xSSD 1xHDD
Discord: TMarc#3002

Clearwater
Posts: 5
Joined: 23 Feb 2019, 12:07

Re: [BUG] Random disconnections from master server during online play

Post by Clearwater » 26 Feb 2019, 20:18

TMarc wrote:
26 Feb 2019, 20:03


It would be interesting for the developers if you could use the debug/logs version and try to reproduce this issue.
I did use the Logs build for the footage, as you can see at the start with the build number on the right of the screen before I loaded Stadium at the start of the video

I also used the Logs build to get the output of it, which is visible if you scroll all the way back up to my first post.

Also, the reason why I recorded right from the start is I wanted to see how much time passed before the bug started occuring. From this session, it took around 30-35 minutes for it to start happening.

I am able to connect to any server fine with the Logs build, so I don't think I have any problems with my firewall at all. The bug I am having still happens regardless of the build I use.

Vynsz
Posts: 4
Joined: 22 Jan 2019, 11:26

Re: [BUG] Random disconnections from master server during online play

Post by Vynsz » 01 Mar 2019, 16:48

The issue has been fixed.

Thanks again for the report.

Vynsz@Nadeo

Post Reply

Return to “MP4.1 REPORTS / BUGS / INFORMATION”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest