[FIXED][Bug] Something is wrong with either the mesh modeler or the importer

Moderator: English Moderator

Post Reply
User avatar
sircascade
Posts: 8
Joined: 14 Oct 2019, 15:22

[FIXED][Bug] Something is wrong with either the mesh modeler or the importer

Post by sircascade » 14 Oct 2019, 16:04

I'm getting some odd results from the mesh modeler, ever since the new update something been wrong with new items when I imported them in to the mesh modeler.

Image

I double checked with a old item by reimporting it and the uv's are messed up.

Strangley it works when the item is place as it is, but when I take it into the mesh modeler to make a custom block the uv's get messed up.

Image
Image

Weirder is that it doesn't affect any items imported from the last verison before the update.

Image

so... can I get some help here?

User avatar
niebo26
Nadeo
Nadeo
Posts: 134
Joined: 19 Apr 2011, 19:00
Location: Grenoble, France

Re: [Bug] Something is wrong with either the mesh modeler or the importer

Post by niebo26 » 14 Oct 2019, 16:14

Hello sircascade !

Can i have your item so i can test it please ? Thank you !
And do you remember when you made that item ?

Niebo
"Don't mesh around !" - ® Haagse, 2019

SUPER SONIC SPEED !

Look for niebo26 in TMU & in TM² :)


User avatar
sircascade
Posts: 8
Joined: 14 Oct 2019, 15:22

Re: [Bug] Something is wrong with either the mesh modeler or the importer

Post by sircascade » 14 Oct 2019, 16:54

Right, forgot.

I've been testing those items for a bit, those items are revisions, there from a project I'm working on. Those block were edited and made the before I installed the update. but the reimported one used the new importer, after I installed the update.

User avatar
niebo26
Nadeo
Nadeo
Posts: 134
Joined: 19 Apr 2011, 19:00
Location: Grenoble, France

Re: [Bug] Something is wrong with either the mesh modeler or the importer

Post by niebo26 » 15 Oct 2019, 16:36

Hi sircascade

After a small inspection, i have no UVs set on your files when importing. Then obviously, i can't set UVs for the result in the Mesh Modeler ^^;

Niebo
"Don't mesh around !" - ® Haagse, 2019

SUPER SONIC SPEED !

Look for niebo26 in TMU & in TM² :)

User avatar
sircascade
Posts: 8
Joined: 14 Oct 2019, 15:22

Re: [Bug] Something is wrong with either the mesh modeler or the importer

Post by sircascade » 15 Oct 2019, 16:57

I had the UV's setup before export in blender. both the BaseMaterial and the Lightmap, but when using the new importer the mesh modeler spat them out the second I imported them, had to roll back to the last importer from 2017.

User avatar
sircascade
Posts: 8
Joined: 14 Oct 2019, 15:22

Re: [Bug] Something is wrong with either the mesh modeler or the importer

Post by sircascade » 15 Oct 2019, 22:08

I'll need to go into detail as to what I'm talking about. give me a bit.

User avatar
sircascade
Posts: 8
Joined: 14 Oct 2019, 15:22

Re: [Bug] Something is wrong with either the mesh modeler or the importer

Post by sircascade » 16 Oct 2019, 00:15

I updated the folder with 2 videos showing what I'm talking about. with it also includes the base files and the item/mesh/and shape files aswell. This can be replcated as I did it in the video. you don't even need to use my assets, I included them as proof, just export some mesh of your own via fbx from blender 2.80, import it with the oct. 9 importer and see what I'm talking about.

User avatar
xbx
Nadeo
Nadeo
Posts: 1290
Joined: 14 Jun 2010, 17:35

Re: [Bug] Something is wrong with either the mesh modeler or the importer

Post by xbx » 19 Oct 2019, 10:27

Hello!

when you have a chance, can you try this exe:
https://we.tl/t-LD8uOgj3Y4
it should allow for the meshmodeller to support objects imported with the new nadeoimporter.exe

User avatar
sircascade
Posts: 8
Joined: 14 Oct 2019, 15:22

Re: [Bug] Something is wrong with either the mesh modeler or the importer

Post by sircascade » 19 Oct 2019, 11:07

aye, tested it with the test ball and it's working now. thanks guys. :thumbsup:

Post Reply

Return to “MP4.1 REPORTS / BUGS / INFORMATION”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest