Page 1 of 1

[FIXED][Bug] Something is wrong with either the mesh modeler or the importer

Posted: 14 Oct 2019, 16:04
by sircascade
I'm getting some odd results from the mesh modeler, ever since the new update something been wrong with new items when I imported them in to the mesh modeler.

Image

I double checked with a old item by reimporting it and the uv's are messed up.

Strangley it works when the item is place as it is, but when I take it into the mesh modeler to make a custom block the uv's get messed up.

Image
Image

Weirder is that it doesn't affect any items imported from the last verison before the update.

Image

so... can I get some help here?

Re: [Bug] Something is wrong with either the mesh modeler or the importer

Posted: 14 Oct 2019, 16:14
by niebo26
Hello sircascade !

Can i have your item so i can test it please ? Thank you !
And do you remember when you made that item ?

Niebo

Re: [Bug] Something is wrong with either the mesh modeler or the importer

Posted: 14 Oct 2019, 16:28
by sircascade

Re: [Bug] Something is wrong with either the mesh modeler or the importer

Posted: 14 Oct 2019, 16:54
by sircascade
Right, forgot.

I've been testing those items for a bit, those items are revisions, there from a project I'm working on. Those block were edited and made the before I installed the update. but the reimported one used the new importer, after I installed the update.

Re: [Bug] Something is wrong with either the mesh modeler or the importer

Posted: 15 Oct 2019, 16:36
by niebo26
Hi sircascade

After a small inspection, i have no UVs set on your files when importing. Then obviously, i can't set UVs for the result in the Mesh Modeler ^^;

Niebo

Re: [Bug] Something is wrong with either the mesh modeler or the importer

Posted: 15 Oct 2019, 16:57
by sircascade
I had the UV's setup before export in blender. both the BaseMaterial and the Lightmap, but when using the new importer the mesh modeler spat them out the second I imported them, had to roll back to the last importer from 2017.

Re: [Bug] Something is wrong with either the mesh modeler or the importer

Posted: 15 Oct 2019, 22:08
by sircascade
I'll need to go into detail as to what I'm talking about. give me a bit.

Re: [Bug] Something is wrong with either the mesh modeler or the importer

Posted: 16 Oct 2019, 00:15
by sircascade
I updated the folder with 2 videos showing what I'm talking about. with it also includes the base files and the item/mesh/and shape files aswell. This can be replcated as I did it in the video. you don't even need to use my assets, I included them as proof, just export some mesh of your own via fbx from blender 2.80, import it with the oct. 9 importer and see what I'm talking about.

Re: [Bug] Something is wrong with either the mesh modeler or the importer

Posted: 19 Oct 2019, 10:27
by xbx
Hello!

when you have a chance, can you try this exe:
https://we.tl/t-LD8uOgj3Y4
it should allow for the meshmodeller to support objects imported with the new nadeoimporter.exe

Re: [Bug] Something is wrong with either the mesh modeler or the importer

Posted: 19 Oct 2019, 11:07
by sircascade
aye, tested it with the test ball and it's working now. thanks guys. :thumbsup: