Bug? Mods don't work

Moderator: English Moderator

User avatar
Tushy444
Posts: 46
Joined: 18 Feb 2019, 02:18
Location: adanaC

Bug? Mods don't work

Post by Tushy444 » 04 May 2020, 02:43

You might know the mxmas 19 mod. it makes the grass white and makes the waypoint banners blue.
But i use this mod, it does not work. it works for others. but not me. i tried restarting the game, reinstalling the gmae, another computer, and even a different mod, but it still does not work.

User avatar
TMarc
Posts: 15378
Joined: 05 Apr 2011, 19:10
Location: Europe
Contact:

Re: Bug? Mods don't work

Post by TMarc » 04 May 2020, 06:05

Did you use it from inside of a custom title which might override the mod? Are you using OpenPlanet?
Did you place the zip into your user data folder, into Skins\Mods?

Besides of that there is the bug that a mod cannot be applied when creating a completely new map. It works only when loading an existing map to edit it.
maniaplanet forum global moderator

Link list with FAQ, Support, Wiki, Tutorials, Community activities, and much more.

System specs: Intel i7-970 12GB RAM, nVidia RTX 2060 6GB, Creative SB X-Fi, 2xSSD 1xHDD
Discord: TMarc#3002

User avatar
Tushy444
Posts: 46
Joined: 18 Feb 2019, 02:18
Location: adanaC

Re: Bug? Mods don't work

Post by Tushy444 » 04 May 2020, 18:01

I reinstalled the gmae. i do not have openplanet. i am using the tmstadium pack from nadeo. and the zip is in skins/mods.

User avatar
TMarc
Posts: 15378
Joined: 05 Apr 2011, 19:10
Location: Europe
Contact:

Re: Bug? Mods don't work

Post by TMarc » 04 May 2020, 18:16

did you try to load a map from Mania-Exchange which uses this mod, to see if it is working?
maniaplanet forum global moderator

Link list with FAQ, Support, Wiki, Tutorials, Community activities, and much more.

System specs: Intel i7-970 12GB RAM, nVidia RTX 2060 6GB, Creative SB X-Fi, 2xSSD 1xHDD
Discord: TMarc#3002

User avatar
Tushy444
Posts: 46
Joined: 18 Feb 2019, 02:18
Location: adanaC

Re: Bug? Mods don't work

Post by Tushy444 » 04 May 2020, 20:36

NO, i wil try.

User avatar
Tushy444
Posts: 46
Joined: 18 Feb 2019, 02:18
Location: adanaC

Re: Bug? Mods don't work

Post by Tushy444 » 04 May 2020, 20:45

It showed it downloading the mod (locator) but nothing happend just default textures
Image

User avatar
TMarc
Posts: 15378
Joined: 05 Apr 2011, 19:10
Location: Europe
Contact:

Re: Bug? Mods don't work

Post by TMarc » 04 May 2020, 21:12

Normally I would say you are using the demo version... where no customization is allowed... :?

Is your account outfitted with an activated key for Stadium?
Are you able to access the car painter?

Although the map you're referring to is using Mxmas15 mod, it loads almost fine for me (only few items not there).

Is the Zip of the mod really in the Skins\Stadium\Mod folder?

If you take a map from Mx, it downloads missing mods, but those get placed in the cache.
maniaplanet forum global moderator

Link list with FAQ, Support, Wiki, Tutorials, Community activities, and much more.

System specs: Intel i7-970 12GB RAM, nVidia RTX 2060 6GB, Creative SB X-Fi, 2xSSD 1xHDD
Discord: TMarc#3002

User avatar
Tushy444
Posts: 46
Joined: 18 Feb 2019, 02:18
Location: adanaC

Re: Bug? Mods don't work

Post by Tushy444 » 09 May 2020, 00:58

Yes I have a key for stadium. I can go in the car painter.
Proof in video https://streamable.com/ztihcq

User avatar
TMarc
Posts: 15378
Joined: 05 Apr 2011, 19:10
Location: Europe
Contact:

Re: Bug? Mods don't work

Post by TMarc » 09 May 2020, 13:24

Where did you place the ZIP exactly?

For Stadium, you need to place it in your Maniaplanet user files, and there in Skins/Stadium/Mod
so for example
C:\Users\Thushy\Documents\Maniaplanet\Skins\Stadium\Mod

I tried with MXMas19-Blue.zip and it is working as it should.

In the launcher settings, advanced Game, do you have unchecked the option "Disable scan cache" ? Perhaps enable this.
And in the PeerToPeer settings, are locators enabled? are auto updates from locators enabled? And in the advanced settings there, is anything checked?
maniaplanet forum global moderator

Link list with FAQ, Support, Wiki, Tutorials, Community activities, and much more.

System specs: Intel i7-970 12GB RAM, nVidia RTX 2060 6GB, Creative SB X-Fi, 2xSSD 1xHDD
Discord: TMarc#3002

User avatar
Tushy444
Posts: 46
Joined: 18 Feb 2019, 02:18
Location: adanaC

Re: Bug? Mods don't work

Post by Tushy444 » 12 May 2020, 23:06

yes it's in my documents/maniaplanet/skiins/stadium/mod
my p2p settings are default (all on except auto update)
what is weird that i was playing the "AlpRally" maps on a server yesterday and it loaded the mod.
I have disable scan cache off right now i'll go see if it works. also by the way i am zai

Post Reply

Return to “MP4.1 REPORTS / BUGS / INFORMATION”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests