admin rechten

Discussieer hier over alles wat met Maniaplanet te maken heeft.

Moderator: Dutch Moderator

Egelie
Posts: 16
Joined: 02 Oct 2011, 21:58

admin rechten

Post by Egelie » 10 May 2013, 22:57

Vandaag Maniaplanet canyon geinstalleed.
Na opstarten word ik gedwongen om 3xx MB aan updates te installeren.
Dat is niet zo erg.
Erger is nadat het prgr weer is opgestart deze op een gegeven moment weigert verder te gaan,
omdat er geen admin privileges zijn toegekend.

"The update of game system files failed. To update, administrator rights required. Contact your system administrator etc et."
wat moet ik doen ? Welke files moet ik admin rechten toekennen en hoe doe ik dat ?

Frits Egelie

User avatar
TMarc
Posts: 14636
Joined: 05 Apr 2011, 19:10
Location: Europe
Contact:

Re: admin rechten

Post by TMarc » 10 May 2013, 23:51

Please uninstall, and use the actual setup from the player page: http://player.maniaplanet.com -> Account -> Downloads.
Then install using Administrator priviledges, and also start with Administrator priviledges.
maniaplanet forum global moderator

Link list with FAQ, Support, Wiki, Tutorials, Community activities, and much more.

System specs: Intel i7-970 12GB RAM, nVidia GTX 970, Creative SB X-Fi, 2xSSD

User avatar
HaagseSmurf
Posts: 1887
Joined: 13 Apr 2011, 19:46
Contact:

Re: admin rechten

Post by HaagseSmurf » 11 May 2013, 09:29

TMarc wrote:Please uninstall, and use the actual setup from the player page: http://player.maniaplanet.com -> Account -> Downloads.
Then install using Administrator priviledges, and also start with Administrator priviledges.
Even Marc helpen voor alle zekerheid. Uninstall wat je nu hebt geinstalleerd en ga naar je player page http://player.maniaplanet.com/ en log daar in met dezelfde accountnaam en ww als in Canyon. Ga dan naar account - downloads - minimal (Maniaplanet Minimal Setup) (das beter als alleen Canyon opnieuw installeren). Na het downloaden klik je met je rechtermuis op het bestandje en kies je voor "Als Administrator uitvoeren". Je zal inderdaad weer vele updates krijgen maar je krijgt er wel een enorm gaaf spel voor terug. Mocht het niet lukken, post hier even wat het probleem is en we kunnen je verder helpen!

Succes!!
HaagseSmurf

Check Smurfen.net and / or Smurfen.nu for all info.
You can also like our facebookpage at FaceBook Smurfen.net.
Or just visit
our Smurfen.net Canyon servers,
the Smurfen.net Valley / Lagoon and
the Smurfen.net Royalserver.

Egelie
Posts: 16
Joined: 02 Oct 2011, 21:58

Re: admin rechten

Post by Egelie » 11 May 2013, 16:28

Tmarc en haagse smurf:

Naar mijn idee speelt iets anders een rol.
Het is namelijk zo, dat mania planet canyon en storm geinstalleerd zijn op mijn computer.
Ze staan op een aparte operating system. ( ik gebruik n.l. First defence ISR)
Ik kan 10 operating systemen hebben, vandaar.
Zelf speel ik de spellen niet. Zelf ben ik 71 en heb daar geen interesse in.
Het komt vaak voor dat mijn kleinkinderen bij mij zijn en dus spelen op hun en mijn computer.
Ik kan dan niets doen.
Ik bedacht zo, laat ik sommige spellen op hun spelcomputer zetten.
Mijn kleinzoon van 7 jaar is gek op die maniaplanet canyon en Storm en al die andere bèta's.

Dus het installeren op die oudere spelkcomputer ( xphome sp3 x86) geeft die problemen die ik schetste.
Ik heb een setup en een .bin file . Als ik die installeer is er nog niets aan de hand.
Maar zodra ik Maniaplanet opstart , wordt ik gedwongen tot downloaden en installeren van updates.
Tja en dan vlak er na geeft maniaplanet popups af met de mededeling dat ik moet istalleren met admin rechten.
Ik heb er ergens een dik boek over, maar deze nog niet geraadpleegd.
Wat ik ook deed, ik kwam geen stap verder.
Het zou dus kunnen zijn, dat de installatie van maniaplanet computer afhankelijk is. M.a.w. gekoppeld aan die specifieke computer. Dit omdat het maar voor één computer geldig is.
Dit terwijl ik dacht dat het weliswaar op meerdere computers geinstalleerd mag zijn, maar dat het maar op één computer tegelijk gebruikt mag worden.

Want, wat Tmarc vertelde heb ik zover al mogelijk uitgevoerd. Ik kon eerst niet inloggen op die pagina en nadat ik een nieuwe pasword had aangevraagd, ( meerdere malen) lukte het mij pas om daat het prgr te downloaden.
Echter niet zoals haagse surf beschreef.
Kortom opstarten ging prima, maar inloggen op die xp home geeft problemen, en blijft problemen geven.
Vandaar dat ik dus denk, dat de vlieger niet meer op gaat en dat het prgr door de aankoop en installatie computer afhankelijk is geworden.
Het zou kunnen en het is ook het meest logische dat het downloaden de verbeterde versie is van maniaplanet canyon.
Jammer is dat het tot nu toe lijkt alsof ik mijn kleinzoon NIET op de spelcomputer zijn maniaplanet kan laten spelen en ik fijn op mijn eigen computer bezig kan zijn.
Het eraf halen van mijn computer doe ik dus ook niet. Want deze computer windows 7 64 bit e.d. is een stuk beter een sneller. Dat heeft ie wel nodig om te racen.

Dus ik kom niet ingelogd met het goede pasword op de spelcomputer, echter wel op mijn computer.

Hoe kijken jullie hier tegen aan, en wat valt er aan te doen.

Frits Egelie

User avatar
TMarc
Posts: 14636
Joined: 05 Apr 2011, 19:10
Location: Europe
Contact:

Re: admin rechten

Post by TMarc » 11 May 2013, 17:33

Hello Frits!

U bent 71? Leuk van je om je kleinkinderen te spelen :)
Je moet ook proberen in hotseat-of split-screen mode ;-)

Waar heb je precies ManiaPlanet installeren?
Je moet weten dat het gebruikt 3 verschillende locaties:
- Spel executable (meestal c: \ Program Files (x86) \ ManiaPlanet)
- Spelgegevens (meestal c: \ ProgramData \ ManiaPlanet)
- Persoonlijk profiel gegevens (meestal in uw Windows-documenten: c: \ user en instellingen \ uwgebruikersnaam \ ManiaPlanet)

Nu als u gebruik maakt van een beeld voor virtualisatie, het waarschijnlijk herstelt de oude instellingen van de initiële setup - de toestand vóór de laatste update.
En dit is waarom ManiaPlanet waarschijnlijk altijd vraagt ​​om een ​​update te maken.

Dus je moet laten ManiaPlanet doen de nodige updates, ook laat het herstarten, en dan slaan alles in een nieuw beeld.
En je moet deze procedure te doen na elke update.

Een andere mogelijkheid zou zijn om ManiaPlanet aan al zijn gegevens op te slaan op een schijf die niet wordt beïnvloed door de virtualisatiesoftware.

English in case the translation is too strange:

Code: Select all

Hi Frits! You are 71? Nice from you to allow your grandchildren to play :)
You should also try in hotseat or split screen mode ;-)

Where did you install exactly ManiaPlanet?
You should to know that it uses 3 different locations:
- game executable (usually c:\Program Files(x86)\ManiaPlanet )
- game data (usually c:\ProgramData\ManiaPlanet )
- personal profile data (usually in your windows documents: c:\user and settings\yourUserName\ManiaPlanet )

Now if you are using a image for virtualisation, it probably restores the old settings of the initial setup - the state before the last update.
And this is why ManiaPlanet probably always asks to make an update.

So you need to let ManiaPlanet do the necessary updates, also let it restart, and then save all in a new image.
And you have to do this procedure after each update.

Another possibility would be to allow ManiaPlanet to store all its data on a disk drive which is not affected by the virtualisation software."
maniaplanet forum global moderator

Link list with FAQ, Support, Wiki, Tutorials, Community activities, and much more.

System specs: Intel i7-970 12GB RAM, nVidia GTX 970, Creative SB X-Fi, 2xSSD

Egelie
Posts: 16
Joined: 02 Oct 2011, 21:58

Re: admin rechten

Post by Egelie » 12 May 2013, 13:01

Tmarc,

i got the idea you don't understand my problem.
I will try to explain it again in english.
The main problem is that i am trying to install maniaplanet canyon and other maniaplanet games on a xp home sp3 computer.
The reason is, that on this moment all games are installed on my main-computer, wich is a windows 7 64 bit computer with 8 G memory.
On my main-computer I have 10 operatingsystems. On one of them there are only games and when my grandchildren are with me, they asked for playing.
I do like that , but not for a whole day. ( happens very often)
So very often it is a whole day, the youngest ( 7 years) does play the racing games. He loves it.
So, when he could play on the older XP computer, i like that.
But the strange thing is, that installing goes wrong.
Now i have followed your suggestion and downloaded maniaplanet on that particular page.
First time it was difficult to log in on that page. I had to renew my log in password several times, but i succeeded.
The same login I need it for playing the game.
So on this moment i could play maniaplanet on my main-computer with the last pass-word.
But when I close the game and go to my XP Home computer with the last downloaded maniaplanet and installation without problems i could not get connection with the server with my last password.
So the status is: playing with my last pasword on my main-computer is no problem , but it is on the XP home computer.
I asked myself, because it is a buyed version, i could play it only on one computer.
Or could i install maniaplanet on several computers but use it only on one computer at one time. ?
You know it ?
If the first is right, i could not use it on a other computer.

Frits Egelie

User avatar
mistertl
Translator
Translator
Posts: 666
Joined: 15 Jun 2010, 18:43
Location: The Netherlands

Re: admin rechten

Post by mistertl » 12 May 2013, 13:10

Je kunt het spel op meerdere computers geïnstalleerd hebben, echter kan je niet op beide computers het spel opgestart hebben. Er kan slechts op één computer tegelijk gespeeld worden.

Het probleem van het niet kunnen updaten op de Windows XP computer komt waarschijnlijk doordat er gespeeld wordt onder een gebruikersaccount met beperkte rechten. Om het spel te kunnen updaten zijn beheerdersrechten noodzakelijk. Je kunt het spel eenmalig als administrator uitvoeren (rechtsklik op het spel -> Uitvoeren als Administrator), waarmee de update weer zou moeten lukken.
OS: Windows 10 x64 Pro | CPU: Intel Core i7 7700k @ 4,2 GHz | RAM: 32GB DDR4 | GPU: nVidia GeForce GTX 1080 |
MB: MSI Z270 Gaming Pro Carbon | HDD(s): Crucial MX100 512 GB, WD Caviar Black 7200 rpm 500 GB | Sound: Realtek ALC1220

User avatar
TMarc
Posts: 14636
Joined: 05 Apr 2011, 19:10
Location: Europe
Contact:

Re: admin rechten

Post by TMarc » 12 May 2013, 15:15

ok, now I understand :)

Additionally to what misterl said above (bedankt!):

You can run ManiaPlanet on all PC, but not at the same time with the same login.
If you want to run in parallel, you can do this only different logins.
For Canyon, you would have to purchase a new key.
For Stadium, it is enough to create a new ManiaPlanet account.

Do you want to do local play only, or do you want your grandson also to play online (multiplayer)?
maniaplanet forum global moderator

Link list with FAQ, Support, Wiki, Tutorials, Community activities, and much more.

System specs: Intel i7-970 12GB RAM, nVidia GTX 970, Creative SB X-Fi, 2xSSD

Egelie
Posts: 16
Joined: 02 Oct 2011, 21:58

Re: admin rechten

Post by Egelie » 12 May 2013, 16:39

All is not a success.
i am just busy to make a fresh OS on XP and the first install are the maniaplanet games.

Frits

User avatar
TMarc
Posts: 14636
Joined: 05 Apr 2011, 19:10
Location: Europe
Contact:

Re: admin rechten

Post by TMarc » 12 May 2013, 17:13

Ok.

Please take care to chose "use existing account" when you start ManiaPlanet there.
Best is to use the full setup file (~1GB download) from the player page, this reduces the updates to be downloaded after the first start.

And also please close ManiaPlanet on your W7 machine already now, to avoid the message "is already connected" later. :thumbsup:
maniaplanet forum global moderator

Link list with FAQ, Support, Wiki, Tutorials, Community activities, and much more.

System specs: Intel i7-970 12GB RAM, nVidia GTX 970, Creative SB X-Fi, 2xSSD

Post Reply

Return to “Maniaplanet”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest