Maniaplanet 4 lag

Discuss everything related to Maniaplanet.

Moderator: English Moderator

Post Reply
hawezy
Posts: 1
Joined: 05 Nov 2016, 12:04

Maniaplanet 4 lag

Post by hawezy » 27 Sep 2017, 17:10

Hi, my Maniaplanet take a long time to start, by the way I have a good PC performances, that's not the problem.
Today, when I start it, that make exactly 4'33 mins for game to start. (yes, I have timed).
So Idk if it's a general problem or what ....
Thanks for your attention.

User avatar
Miss
Posts: 1390
Joined: 05 Jan 2016, 11:34
Location: The Netherlands
Contact:

Re: Maniaplanet 4 lag

Post by Miss » 27 Sep 2017, 18:04

Try clearing out your game cache (there's a button in the launcher for this).

Also, does it take 4m33s to log in, or to just show the main window?
1070 GTX, i7 4790k, 16GB RAM, Windows 10
Forum moderator, opinions are my own. :thx:
Check out Image openplanet, the alternative Maniaplanet & Turbo scripting platform! (Openplanet subforum)
I also stream on Twitch and tweet on Twitter.

User avatar
LongLife
Posts: 44
Joined: 01 Jun 2015, 13:19

Re: Maniaplanet 4 lag

Post by LongLife » 28 Sep 2017, 19:48

hawezy wrote:
27 Sep 2017, 17:10
Hi, my Maniaplanet take a long time to start, by the way I have a good PC performances, that's not the problem.
Today, when I start it, that make exactly 4'33 mins for game to start. (yes, I have timed).
So Idk if it's a general problem or what ....
Thanks for your attention.
I also had this problem. It sometimes took as long as 10 minutes to open the game and entering/switching between the tittle packs was also really slow.
The main reason for that was a huge amount of replays. Autosave didn't work at some point so I enabled "Save every replay" but in the meantime, they fixed that and I forgot to disable that option so I had like 3GBs of replays xD

This is what I did:
  • Cleaned up replays folder (I left only PBs)
  • Cleared cache and set Maximum cache size in launcher settings (Configure>>Advanced>>PeerToPeer)
You can also try this:
  • Enable option "Disable scan cache" in launcher settings (Configure>>Advanced>>Game)
This should also speed up the startup but I'm not sure how important this is so I wouldn't recommend enabling that.
Maybe someone with more knowledge can tell us if it's safe to enable that?

Anyway, after doing those first 2 steps my game was super fast again.

Post Reply

Return to “Maniaplanet”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests