[Fixed] Server list taking a long time to respond?

Discuss everything related to Trackmania 2.

Moderator: English Moderator

Post Reply
User avatar
flidd
Posts: 70
Joined: 16 Aug 2011, 22:21

[Fixed] Server list taking a long time to respond?

Post by flidd » 13 Jun 2013, 13:42

Just recently TM2 Stadium seems take to take about 10 seconds to find/update servers on the browser page. If I change it to the Legacy browser, the server lists are shown instantly.
What's going on there?
Last edited by flidd on 21 Aug 2013, 14:50, edited 1 time in total.

User avatar
magnetik
Nadeo
Nadeo
Posts: 1677
Joined: 01 Feb 2012, 19:13
Location: Bordeaux
Contact:

Re: Server list taking a long time to respond?

Post by magnetik » 13 Jun 2013, 13:55

Could you try doing 'ping livemenu.maniaplanet.com' in a console?

Where are you located? What's your login?
ManiaPlanet technical documentation portal (Dedicated, ManiaLink, ManiaScript, Titles...) -- contribute!

User avatar
flidd
Posts: 70
Joined: 16 Aug 2011, 22:21

Re: Server list taking a long time to respond?

Post by flidd » 13 Jun 2013, 16:51

ping statistics for 178.33.43.29
packets: sent = 4, received = 4, lost =0 (0% loss)
approximate round trip in milliseconds:
minimum = 13, maximum =14, average = 13ms

I'm in the UK.

User avatar
flidd
Posts: 70
Joined: 16 Aug 2011, 22:21

Re: Server list taking a long time to respond?

Post by flidd » 29 Jun 2013, 14:20

Is there any fix for this?
The legacy browser is instant but doesn't indicate what ladder level each server is so I can't use it.

User avatar
TMarc
Posts: 15140
Joined: 05 Apr 2011, 19:10
Location: Europe
Contact:

Re: Server list taking a long time to respond?

Post by TMarc » 29 Jun 2013, 14:53

flidd wrote:Is there any fix for this?
The legacy browser is instant but doesn't indicate what ladder level each server is so I can't use it.
That's why it is called the legacy browser. It won't be updated anymore ;)
Btw. I just checked, the list of servers also comes instantaneously for me in the regular browser.
maniaplanet forum global moderator

Link list with FAQ, Support, Wiki, Tutorials, Community activities, and much more.

System specs: Intel i7-970 12GB RAM, nVidia RTX 2060 6GB, Creative SB X-Fi, 2xSSD 1xHDD

User avatar
coolsnake
Posts: 131
Joined: 02 Jun 2012, 07:29

Re: Server list taking a long time to respond?

Post by coolsnake » 29 Jun 2013, 21:00

Hm, it never was instantaneous for me. Always takes 2-3 seconds in the new browser, just long enough to be annoying when switching from page 3 to 4.

ping statistics for 178.33.43.29
packets: sent = 4, received = 4, lost =0 (0% loss)
approximate round trip in milliseconds:
minimum = 14ms, maximum =16ms, average = 15ms

location: Belgium
login: coolsnake

User avatar
TGYoshi
Posts: 811
Joined: 15 Mar 2011, 16:59

Re: Server list taking a long time to respond?

Post by TGYoshi » 29 Jun 2013, 21:51

Yup, it takes "some time" here as well. Really takes like 2-3 seconds, while the old browser does it near-instant.
Speed is in my opinion a pretty big issue with the new browser.
=3

slice
Posts: 9
Joined: 02 Jul 2013, 12:25

Re: Server list taking a long time to respond?

Post by slice » 02 Jul 2013, 12:32

flidd wrote:ping statistics for 178.33.43.29
packets: sent = 4, received = 4, lost =0 (0% loss)
approximate round trip in milliseconds:
minimum = 13, maximum =14, average = 13ms

I'm in the UK.
Well ! i test ping for google.com .
Pinging google.com [74.125.228.37] with 32 bytes of data:
Reply from 74.125.228.37: bytes=32 time=50ms TTL=57
Reply from 74.125.228.37: bytes=32 time=50ms TTL=57
Reply from 74.125.228.37: bytes=32 time=50ms TTL=57
Reply from 74.125.228.37: bytes=32 time=50ms TTL=57
Ping statistics for 74.125.228.37:
Packets: Sent = 4, Received = 4, Lost = 0 (0% loss),
Approximate round trip times in milli-seconds:
Minimum = 50ms, Maximum = 50ms, Average = 50ms

I got these results from Whoisxy.com :thumbsup:

User avatar
flidd
Posts: 70
Joined: 16 Aug 2011, 22:21

Re: Server list taking a long time to respond?

Post by flidd » 21 Aug 2013, 14:50

Found a fix.
Uninstalled from Steam and reinstalled via Maniaplanet.
:D

Post Reply

Return to “Trackmania 2”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest