Apple Mac Support

Discuss everything related to Trackmania 2.

Moderator: English Moderator

Post Reply
spinneruk
Posts: 2
Joined: 21 Aug 2011, 15:44

Apple Mac Support

Post by spinneruk » 21 Aug 2011, 15:49

Hi All,

Not sure if this is the correct place to mention this but as I own a 27" iMac and a Trackmania fan (owning every game so far) I thought right I would purchase Canyon and install it via crossover and play it like I do with Nations etc.

Sadly this wasnt the case all I get is a white screen and the entire mac freezes.

Have tried Parallels and Fusion both of which do the exact same thing.

As a last resort I tried Bootcamp, have never installed Windows 7 under bootcamp or in fact used bootcamp at all, have now got it all installed and Trackmania 2 Canyon plays flawlessly.

Gotta say fantastic game so for all the mac users wanting to play this just use bootcamp, simple as that...will play just as good as on a PC.

Great stuff and keep up the great work, looking forward to playing the retail game when it comes out.

Spinner

User avatar
V0LT41RE
Posts: 21
Joined: 22 Aug 2011, 02:57

Re: Apple Mac Support

Post by V0LT41RE » 22 Aug 2011, 03:12

That would be fantastic since so many people have them now. I have friends who love this game but they have Macbooks for their work. They don't play anything but casual games so they're not going to buy a PC just for Trackmania.

DutchBreeze
Posts: 9
Joined: 26 Nov 2010, 00:08

Re: Apple Mac Support

Post by DutchBreeze » 22 Aug 2011, 07:19

Don't know if it's true, but Wikipedia says that Q4 2011 there will be a OSX release :shock:
TrackMania 2: Canyon
TrackMania 2: Canyon
Developer(s): Nadeo, Mania Planet
Publisher(s): Ubisoft
Series: TrackMania
Engine: Unreal Engine 3
Platform(s): Microsoft Windows, Mac OS X
Microsoft Windows: September 14, 2011
Mac OS X: Q4 2011[1]
Genre(s): Racing
Mode(s): Single-player, Multiplayer
Rating(s) PEGI: 3
Media/distribution: Optical disc, Download
Source: http://en.wikipedia.org/wiki/TrackMania_2:_Canyon

Demonaz
Posts: 436
Joined: 15 Jun 2010, 14:04
Location: Mâcon (71) et c'est pas la région Rhône-Alpes !

Re: Apple Mac Support

Post by Demonaz » 22 Aug 2011, 08:12

Don't trust wikipedia...
TM has never been released on anything else than PC (except Nintendo DS and Wii but was developped by Firebrand).
The article has mistakes : no release on optical disc so far and it's not based on Unreal Engine...
Image
Image
Alpha TMO + TMF, Beta TMN + TMU + TMF + Canyon et je n'ai toujours pas tout compris...

spinneruk
Posts: 2
Joined: 21 Aug 2011, 15:44

Re: Apple Mac Support

Post by spinneruk » 22 Aug 2011, 08:40

Yeah i've read on various sites that have quoted Nadeo that they are concentrating on the PC platform and won't be releasing it on anything else.

So Bootcamp is the only way.

Forgot to mention in the original post that I tried it under leopard and also Lion and freezes on both....which is why I then tried bootcamp much to my delight it worked perfectly.....just need to stop playing it so much now.

zarexz

Re: Apple Mac Support

Post by zarexz » 22 Aug 2011, 09:45

Just don't eat over expensive apples. Ask Eve (you know, Adams girl)....

User avatar
adjudantifrice
Posts: 11
Joined: 07 Aug 2011, 19:32
Location: Draguignan

Re: Apple Mac Support

Post by adjudantifrice » 02 Sep 2011, 12:28

Fastforza hello, I read the first post which does in my humble opinion that the desktop version. On this thread we can concernter the laptop versions

User avatar
fastforza
Posts: 859
Joined: 15 Jun 2010, 11:19
Contact:

Re: Apple Mac Support

Post by fastforza » 02 Sep 2011, 12:38

adjudantifrice wrote:Fastforza hello, I read the first post which does in my humble opinion that the desktop version. On this thread we can concernter the laptop versions
Did you mean to post in the other thread? That's OK. ;) Anyhow, MBP spec-wise TM2 will play just fine (MBP i7 with HD6750M GPU). OS-wise, you'll need to use bootcamp to play it (which you know). :)
Mania Exchange - Share your maps!

ASUS Maximus IV GENE Z / i7 2600K 3.40Ghz QC / 16GB G.Skill Ripjaws DDR3 / GTX 560 Ti

Need technical help for ManiaPlanet? Click here. :)

Post Reply

Return to “Trackmania 2”

Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot] and 3 guests