Problem z grą? Zajrzyj tutaj

Dyskutuj o wszystkim związanym z Maniaplanet.

Moderator: Polish Moderator

User avatar
domino54
Translator
Translator
Posts: 1674
Joined: 25 Aug 2011, 21:45
Location: Poland
Contact:

Problem z grą? Zajrzyj tutaj

Post by domino54 » 18 Apr 2014, 14:50

Nadeo, studio odpowiedzialne za TrackManię i ShootManię zapowiada aktualizację systemu ManiaPlanet na początek następnego miesiąca. Wraz z aktualizacją powinny zniknąć większe problemy z uruchomieniem gry.

Jeśli nadal nie możesz odpalić gry, napisz post w angielskim forum w dziale Support (w jęz. angielskim oczywiście).

Jeśli masz jakieś drobniejsze problemy typu "nie mogę pobrać skina", napisz tutaj.

Nie wahaj się pytać o proste rzeczy, chociaż niektóre opisane są w temacie FAQ. :)
SHOOTMANIA GALAXY • PURSUIT • INVASION • HUNGER GAMES • EVIDENCE CHAT • FINDME
YouTube channel - Facebook page - GitHub repository

User avatar
andrus
Posts: 170
Joined: 05 Apr 2011, 17:40

Re: Problem z grą? Zajrzyj tutaj

Post by andrus » 20 Apr 2014, 21:44

o co chodzi w trybie combo?
prosze o szybką pomoc

User avatar
domino54
Translator
Translator
Posts: 1674
Joined: 25 Aug 2011, 21:45
Location: Poland
Contact:

Re: Problem z grą? Zajrzyj tutaj

Post by domino54 » 20 Apr 2014, 22:35

andrus wrote:o co chodzi w trybie combo?
prosze o szybką pomoc
Trzeba strzelać, więcej pomocy znajdziesz w opisie tytułu ;)

Nie, rozwalasz mi system xD
SHOOTMANIA GALAXY • PURSUIT • INVASION • HUNGER GAMES • EVIDENCE CHAT • FINDME
YouTube channel - Facebook page - GitHub repository

rrr46
Posts: 7
Joined: 10 Sep 2014, 20:54

Re: Problem z grą? Zajrzyj tutaj

Post by rrr46 » 10 Sep 2014, 21:13

Hej , mam problem z grą...Więc tak.
Odpalam maniaplanet , chce włączyć przykładowo tytuł "trackmania 2 stadium" więc klikam.Czekam ale nie odpala mi się nic.Próbuje drugi raz dalej nic...To samo jest z pozostałymi tytułami canyon , valley.Jedynym wyjściem żeby pograć, jest odpalenie strony maniaviever.com w przeglądarce.Jednak ja chciałbym żeby było jak dawniej.Że jak klikałem na tytuł to się włączało było ok , było menu itd..Próbowałem reinstalować grę ale to nie pomagło...Jeżeli byście pomogli byłbym wdzięczny :D

Pozdrawiam Kacper

User avatar
djhubertus
Translator
Translator
Posts: 1218
Joined: 09 Jul 2012, 18:30
Location: Poland
Contact:

Re: Problem z grą? Zajrzyj tutaj

Post by djhubertus » 11 Sep 2014, 16:14

Od jakiegoś czasu każda stacja ma nakładkę z szybkim dostępem do serwerów i zielony przycisk "Enter", czy jak klikniesz raz na stacje to widzisz takie informacje?
My Gamemodes:
MP4 - Countdown, Firefight
MP3 - Reduction, Overload, Flashpoint, Territory, SM Race, Escape
MP2 - Search & Destroy, Oscillation, Instagib

rrr46
Posts: 7
Joined: 10 Sep 2014, 20:54

Re: Problem z grą? Zajrzyj tutaj

Post by rrr46 » 11 Sep 2014, 16:40

No miałem to kiedyś...Ale teraz tego nie mam :? Jest takie kółko kręcące się w prawym dolnym rogu... ale nie włącza się nic niestety

User avatar
djhubertus
Translator
Translator
Posts: 1218
Joined: 09 Jul 2012, 18:30
Location: Poland
Contact:

Re: Problem z grą? Zajrzyj tutaj

Post by djhubertus » 11 Sep 2014, 17:02

Jeżeli nie widzisz menu i jesteś w trybie online to nie wejdziesz do stacji kliknięciem. Oto prawdopodobne sytuacje tego zdarzenia:

1. Masz starą wersje Javy na komputerze i skrypty nie wczytują nakładki
2. Serwery maniaplanet są przeciążone i odrzuca żądania

Co do punktu 2, było by miło gdyby ktoś inny wypowiedział się czy działa mu nakładka ponieważ ja nie mam dostępu do PC.

Jeżeli chciałbyś stworzyć sobie skrót na pulpicie z bezpośrednim wejściem do stacji stwórz skrót od aplikacji maniaplanet.exe i we właściwościach skrótu dopisz "/titleid=TMStadium" wtedy po zalogowaniu powinieneś widzieć Stadium.
My Gamemodes:
MP4 - Countdown, Firefight
MP3 - Reduction, Overload, Flashpoint, Territory, SM Race, Escape
MP2 - Search & Destroy, Oscillation, Instagib

rrr46
Posts: 7
Joined: 10 Sep 2014, 20:54

Re: Problem z grą? Zajrzyj tutaj

Post by rrr46 » 11 Sep 2014, 18:10

Mam najnowszą wersję Javy , a serwery raczej chyba nie są aż tak przeciążone.Mi się wydaję że coś jest nie tak z plikami
tzn. chodzi mi o to że w pliku packs powinien być chyba plik "tmstadium.gbx" czy jakoś tak C/Documents and Settings/Kacper/Moje Dokumenty/Maniaplanet/Packs i właśnie tu coś powinno być a ja w tym folderze nic nie mam...
Od Czerwca wszystko fajnie działało było git.W lipcu praktycznie z kompa nie korzystałem.Od Sierpnia coś się zrąbało

User avatar
djhubertus
Translator
Translator
Posts: 1218
Joined: 09 Jul 2012, 18:30
Location: Poland
Contact:

Re: Problem z grą? Zajrzyj tutaj

Post by djhubertus » 11 Sep 2014, 18:25

W moich dokumentach i w folderze packs są tylko stacje które nie są czystym środowiskiem(Storm, Stadium, Valley, Canyon)

Jak masz win 7 lub 8 to wejdź do %ProgramData%/Maniaplanet/PacksCache i sprawdź czy masz archiwa ;)
My Gamemodes:
MP4 - Countdown, Firefight
MP3 - Reduction, Overload, Flashpoint, Territory, SM Race, Escape
MP2 - Search & Destroy, Oscillation, Instagib

rrr46
Posts: 7
Joined: 10 Sep 2014, 20:54

Re: Problem z grą? Zajrzyj tutaj

Post by rrr46 » 23 Sep 2014, 15:45

Wyświetla menu trackmania stadium ;)
Tylko że pojawia się kolejny problem :/ jak kilkam na gra wieloosobowa to powinny po prawej być serwery a u mnie ich nie ma...I dalej musze korzystać z tamtej strony...
No w sumie jakby nie było na to rady , to przyzwyczaje się jakoś 8-)

Post Reply

Return to “Maniaplanet”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest