Page 1 of 2

Problem z grą? Zajrzyj tutaj

Posted: 18 Apr 2014, 14:50
by Dommy
Nadeo, studio odpowiedzialne za TrackManię i ShootManię zapowiada aktualizację systemu ManiaPlanet na początek następnego miesiąca. Wraz z aktualizacją powinny zniknąć większe problemy z uruchomieniem gry.

Jeśli nadal nie możesz odpalić gry, napisz post w angielskim forum w dziale Support (w jęz. angielskim oczywiście).

Jeśli masz jakieś drobniejsze problemy typu "nie mogę pobrać skina", napisz tutaj.

Nie wahaj się pytać o proste rzeczy, chociaż niektóre opisane są w temacie FAQ. :)

Re: Problem z grą? Zajrzyj tutaj

Posted: 20 Apr 2014, 21:44
by andrus
o co chodzi w trybie combo?
prosze o szybką pomoc

Re: Problem z grą? Zajrzyj tutaj

Posted: 20 Apr 2014, 22:35
by Dommy
andrus wrote:o co chodzi w trybie combo?
prosze o szybką pomoc
Trzeba strzelać, więcej pomocy znajdziesz w opisie tytułu ;)

Nie, rozwalasz mi system xD

Re: Problem z grą? Zajrzyj tutaj

Posted: 10 Sep 2014, 21:13
by rrr46
Hej , mam problem z grą...Więc tak.
Odpalam maniaplanet , chce włączyć przykładowo tytuł "trackmania 2 stadium" więc klikam.Czekam ale nie odpala mi się nic.Próbuje drugi raz dalej nic...To samo jest z pozostałymi tytułami canyon , valley.Jedynym wyjściem żeby pograć, jest odpalenie strony maniaviever.com w przeglądarce.Jednak ja chciałbym żeby było jak dawniej.Że jak klikałem na tytuł to się włączało było ok , było menu itd..Próbowałem reinstalować grę ale to nie pomagło...Jeżeli byście pomogli byłbym wdzięczny :D

Pozdrawiam Kacper

Re: Problem z grą? Zajrzyj tutaj

Posted: 11 Sep 2014, 16:14
by djhubertus
Od jakiegoś czasu każda stacja ma nakładkę z szybkim dostępem do serwerów i zielony przycisk "Enter", czy jak klikniesz raz na stacje to widzisz takie informacje?

Re: Problem z grą? Zajrzyj tutaj

Posted: 11 Sep 2014, 16:40
by rrr46
No miałem to kiedyś...Ale teraz tego nie mam :? Jest takie kółko kręcące się w prawym dolnym rogu... ale nie włącza się nic niestety

Re: Problem z grą? Zajrzyj tutaj

Posted: 11 Sep 2014, 17:02
by djhubertus
Jeżeli nie widzisz menu i jesteś w trybie online to nie wejdziesz do stacji kliknięciem. Oto prawdopodobne sytuacje tego zdarzenia:

1. Masz starą wersje Javy na komputerze i skrypty nie wczytują nakładki
2. Serwery maniaplanet są przeciążone i odrzuca żądania

Co do punktu 2, było by miło gdyby ktoś inny wypowiedział się czy działa mu nakładka ponieważ ja nie mam dostępu do PC.

Jeżeli chciałbyś stworzyć sobie skrót na pulpicie z bezpośrednim wejściem do stacji stwórz skrót od aplikacji maniaplanet.exe i we właściwościach skrótu dopisz "/titleid=TMStadium" wtedy po zalogowaniu powinieneś widzieć Stadium.

Re: Problem z grą? Zajrzyj tutaj

Posted: 11 Sep 2014, 18:10
by rrr46
Mam najnowszą wersję Javy , a serwery raczej chyba nie są aż tak przeciążone.Mi się wydaję że coś jest nie tak z plikami
tzn. chodzi mi o to że w pliku packs powinien być chyba plik "tmstadium.gbx" czy jakoś tak C/Documents and Settings/Kacper/Moje Dokumenty/Maniaplanet/Packs i właśnie tu coś powinno być a ja w tym folderze nic nie mam...
Od Czerwca wszystko fajnie działało było git.W lipcu praktycznie z kompa nie korzystałem.Od Sierpnia coś się zrąbało

Re: Problem z grą? Zajrzyj tutaj

Posted: 11 Sep 2014, 18:25
by djhubertus
W moich dokumentach i w folderze packs są tylko stacje które nie są czystym środowiskiem(Storm, Stadium, Valley, Canyon)

Jak masz win 7 lub 8 to wejdź do %ProgramData%/Maniaplanet/PacksCache i sprawdź czy masz archiwa ;)

Re: Problem z grą? Zajrzyj tutaj

Posted: 23 Sep 2014, 15:45
by rrr46
Wyświetla menu trackmania stadium ;)
Tylko że pojawia się kolejny problem :/ jak kilkam na gra wieloosobowa to powinny po prawej być serwery a u mnie ich nie ma...I dalej musze korzystać z tamtej strony...
No w sumie jakby nie było na to rady , to przyzwyczaje się jakoś 8-)