Tekstury w TM2S z ManiaPlanet 4 nie działają

Dyskutuj o wszystkim związanym z Trackmanią 2.

Moderator: Polish Moderator

User avatar
djhubertus
Translator
Translator
Posts: 1218
Joined: 09 Jul 2012, 18:30
Location: Poland
Contact:

Re: Tekstury w TM2S z ManiaPlanet 4 nie działają

Post by djhubertus » 01 Jun 2017, 21:06

Mógłbyś zrobić fotki jak to się prezentuje? Może coś poradzimy.
My Gamemodes:
MP4 - Countdown, Firefight
MP3 - Reduction, Overload, Flashpoint, Territory, SM Race, Escape
MP2 - Search & Destroy, Oscillation, Instagib

swierzaq
Posts: 11
Joined: 12 May 2017, 16:18

Re: Tekstury w TM2S z ManiaPlanet 4 nie działają

Post by swierzaq » 02 Jun 2017, 20:06

Tylko pytanie brzmi jak? Podczas pisania posta nie ma opcji załączania grafiki z pamięci komputera tylko jako adres internetowy.

swierzaq
Posts: 11
Joined: 12 May 2017, 16:18

Re: Tekstury w TM2S z ManiaPlanet 4 nie działają

Post by swierzaq » 02 Jun 2017, 20:33

Przepraszam za to głupie pytanie. Proszę bardzo:
Image

Co trzeba zrobić w takiej sytuacji?

User avatar
djhubertus
Translator
Translator
Posts: 1218
Joined: 09 Jul 2012, 18:30
Location: Poland
Contact:

Re: Tekstury w TM2S z ManiaPlanet 4 nie działają

Post by djhubertus » 03 Jun 2017, 11:58

Spróbuj wejść w edytor i tam użyć opcji nagrywania.
My Gamemodes:
MP4 - Countdown, Firefight
MP3 - Reduction, Overload, Flashpoint, Territory, SM Race, Escape
MP2 - Search & Destroy, Oscillation, Instagib

swierzaq
Posts: 11
Joined: 12 May 2017, 16:18

Re: Tekstury w TM2S z ManiaPlanet 4 nie działają

Post by swierzaq » 03 Jun 2017, 22:10

Też wyszło to samo. Jak przykładowo miałem TrackManię Stadium z aplikacji ManiaPlanet 3 to wtedy można było nagrywać filmy jednakże po wybraniu opcji "Nagraj film" to oprócz pokazania opcji nagrywania wyskakiwało też niewielkie okno, w którym można było wybrać rodzaj ustawiania klatek. W ManiaPlanet 4 nie pojawia się coś takiego po wybieraniu przycisku "Nagraj film" (okno z opcjami klatkowania), więc możliwe że to jest wina innej aplikacji niż ManiaPlanet i dlatego piszę co zrobić żeby to okno po ustawianiu opcji nagrywania było pokazywane.

swierzaq
Posts: 11
Joined: 12 May 2017, 16:18

Re: Tekstury w TM2S z ManiaPlanet 4 nie działają

Post by swierzaq » 04 Jul 2017, 19:28

Może inaczej. Znacie jakieś programy bądź coś innego do przegrania filmów typu AVI w TrackManii 2 Stadium z ManiaPlanet 4 żeby można było nagrać film w grze z przejazdem po trasie?

swierzaq
Posts: 11
Joined: 12 May 2017, 16:18

Re: Tekstury w TM2S z ManiaPlanet 4 nie działają

Post by swierzaq » 07 Aug 2017, 22:14

Już wszystko działa. Co do cieni w edytorze i podczas gry znalazłem opcję przed uruchomieniem aplikacji, która ustawia jakość oświetlenia map w karcie Wyświetlanie -> Compatibility i ustawiłem na wyższą jakość. A jeśli chodzi o błąd z nagrywaniem filmu od powtórki, po prostu nie było prawdopodobnie pokazanego folderu o nazwie ScreenShots w folderze ManiaPlanet, jednak po paru ciężkich kombinacjach się udało. :D

Post Reply

Return to “Trackmania 2”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest