[Problem] TM2 Stadium na Steam (zostałem oszukany)

Dyskutuj o wszystkim związanym z Trackmanią 2.

Moderator: Polish Moderator

Post Reply
locarno
Posts: 28
Joined: 21 Aug 2013, 10:37

[Problem] TM2 Stadium na Steam (zostałem oszukany)

Post by locarno » 21 Aug 2013, 10:45

Witam zakupiłem dzisiaj na steam trackmanie2 stadium za 4,99 euro płacąc paysafe card. Wszytsko łądnie pobrałem gre zainstalowałem (to znaczy steam pobrał i zainstalował) Uruchamiam grę i gra każe mi się logować. Ok spróbowałem się zalogować swoim starym kontem z TrackMania United ale się nie dało. Później próbowałem się zalogować kontem Steam i też nic. No to zalożyłem nowe konto w maniaplanet. Wszytsko ładnie zalogowałem się i przedemną pojawiły się wszytskie tytuły TM2 oraz shootmania. Wybieram TrackMania2 Stadium pojawia się okno w grze i pod spodem są 2 przyciski "Wczytaj" oraz "Anuluj" . Gdy klikne anuluj okno się zamyka, gdy kliknę wczytaj okno też się zamyka i nic się nie dzieje. Czyli jestem spowrotem w oknie z tytułami.

Jestem bardzo niezadowolony ponieważ wakacje kończą się dosłownie a tydzień a ja nie mam w co grać. Zwrotu pieniędzy pewnie też nie dostane.

Proszę o pomoc i pozdrawiam Locarno.

User avatar
djhubertus
Translator
Translator
Posts: 1218
Joined: 09 Jul 2012, 18:30
Location: Poland
Contact:

Re: [Problem] TM2 Stadium na Steam (zostałem oszukany)

Post by djhubertus » 21 Aug 2013, 12:42

Bardzo dziwne, niestety wersja steam jest niezbyt przyjazna graczom i proponuję pobrać zwykły klient z tego linku: http://static.maniaplanet.com/setups/Ma ... mSetup.exe

Mam nadzieję że pomogłem :)
My Gamemodes:
MP4 - Countdown, Firefight
MP3 - Reduction, Overload, Flashpoint, Territory, SM Race, Escape
MP2 - Search & Destroy, Oscillation, Instagib

locarno
Posts: 28
Joined: 21 Aug 2013, 10:37

Re: [Problem] TM2 Stadium na Steam (zostałem oszukany)

Post by locarno » 21 Aug 2013, 12:45

Witam. Pobrałem tego klienta z linku wyżej. Zainstalowałem, zalogowałem się na stworzonym wcześniej koncie i zostałem poproszony o wpisanie klucza. Wpisałem klucz z wersji steam. I otrzymałem komunikat, że ta wersja gry wymaga steam. O.O czy jakoś podobnie.

Gadałem z kolegą który kupił tą grę tydzień wcześniej i powiedział, że on nie musiał nic rejestrować ani nic. Pobrał zainstalował i grał. A konto miał już odrazu przypisane do gry (konto stem było przypisane do TM2) a jak tak nie miałem musiałem stworzyć nowe konto.

Byłbym wdzięczny za pomoc. Wyrzuciłem niepotrzebnie kase w błoto.

User avatar
djhubertus
Translator
Translator
Posts: 1218
Joined: 09 Jul 2012, 18:30
Location: Poland
Contact:

Re: [Problem] TM2 Stadium na Steam (zostałem oszukany)

Post by djhubertus » 21 Aug 2013, 16:06

Twój kolega musiał grać w darmową Open Betę lub miał już konto maniaplanet z jakąś grą bo dodawanie kolejnych gier jest banalnie proste :)

Twoje pieniądze nigdy nie przepadną ponieważ zawsze możesz to zgłosić oficjalnemu supportowi tutaj: http://forum.maniaplanet.com/viewforum.php?f=264

Ten Pan chyba ma podobny problem: http://forum.maniaplanet.com/viewtopic. ... 76&start=0

Sprawdziłem również u siebie i też gdy kliknę na tm2 stadium lub valley to nie mam opcji wpisz klucz tylko wczytaj i nic się nie dzieje, myślę że to bug z racji braku wolnych stacji.
My Gamemodes:
MP4 - Countdown, Firefight
MP3 - Reduction, Overload, Flashpoint, Territory, SM Race, Escape
MP2 - Search & Destroy, Oscillation, Instagib

locarno
Posts: 28
Joined: 21 Aug 2013, 10:37

Re: [Problem] TM2 Stadium na Steam (zostałem oszukany)

Post by locarno » 22 Aug 2013, 07:26

Nie właśnie nie grał w żadną betę ani nic.

Ale sprawa już wyjaśniona. Postanowiłem pójść na dział English i okazało się, że tam ludzie też mają taki problem. Kilka godzin później wydali update gry czy usługi mania planet i po kliknięciu przycisku wczytaj mogłem wpisać swój klucz ze steam. Po czym gra została aktywowana.

Ciekawostką jest też to, że w grze nie ma mojego konta steam (mojego nicku ze steam) tylko używam świeżo stworzonego konta w grze.

User avatar
djhubertus
Translator
Translator
Posts: 1218
Joined: 09 Jul 2012, 18:30
Location: Poland
Contact:

Re: [Problem] TM2 Stadium na Steam (zostałem oszukany)

Post by djhubertus » 22 Aug 2013, 11:38

Maniaplanet nie ma kont ze steama. Nie bez przyczyny Nadeo stworzyło swoją własną platformę, pojawienie się gier na Steam to tylko ukłon w stronę graczy którzy błagali o dodanie :)
My Gamemodes:
MP4 - Countdown, Firefight
MP3 - Reduction, Overload, Flashpoint, Territory, SM Race, Escape
MP2 - Search & Destroy, Oscillation, Instagib

locarno
Posts: 28
Joined: 21 Aug 2013, 10:37

Re: [Problem] TM2 Stadium na Steam (zostałem oszukany)

Post by locarno » 22 Aug 2013, 14:06

A czy tm2 stadium wsytępuje w wersji pudełkowej box ?

User avatar
djhubertus
Translator
Translator
Posts: 1218
Joined: 09 Jul 2012, 18:30
Location: Poland
Contact:

Re: [Problem] TM2 Stadium na Steam (zostałem oszukany)

Post by djhubertus » 22 Aug 2013, 16:15

Nie ma. Gry maniaplanet są tylko w dystrybucji cyfrowej. Spowodowane jest to problemami finansowymi nadeo (ubi tak dużo im nie daje) i to jest w sumie główny argument.
My Gamemodes:
MP4 - Countdown, Firefight
MP3 - Reduction, Overload, Flashpoint, Territory, SM Race, Escape
MP2 - Search & Destroy, Oscillation, Instagib

locarno
Posts: 28
Joined: 21 Aug 2013, 10:37

Re: [Problem] TM2 Stadium na Steam (zostałem oszukany)

Post by locarno » 22 Aug 2013, 21:59

W takim razie temat można zamknąć. Dzięki za pomoc.

Post Reply

Return to “Trackmania 2”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest