Jak zrobić GPS w trackmanii 2?

Dyskutuj o wszystkim związanym z Trackmanią 2.

Moderator: Polish Moderator

Post Reply
kefirek
Posts: 4
Joined: 31 Oct 2011, 01:15

Jak zrobić GPS w trackmanii 2?

Post by kefirek » 02 Nov 2011, 22:16

Jak w temacie: wiecie jak zrobić gps w nowej trackmanii? Mam pomysły na b. ciekawe trasy ale niewiedza dotycząca gps'u trochę te ambicje blokuje ;)

User avatar
Dommy
Translator
Translator
Posts: 1894
Joined: 25 Aug 2011, 21:45
Location: Poland
Contact:

Re: Jak zrobić GPS w trackmanii 2?

Post by Dommy » 07 Nov 2011, 20:35

To raczej powinno być jak w TMNF/UF:
1. Robisz weryfikację;
2. Zapisujesz replay;
3. Wchodzisz do MT i klikasz 'W czasie gry';
4. Ustawiasz starter klipu przed początkiem trasy (najlepiej na drogę za multilapem, o ile jest multistart);
5. Klikasz na 'Importuj ducha' (Importuj samochód);
6. Do klipu wstawiasz 'Kamerę wyścigu' i ustawiasz na '1-xxx' (xxx to pseudo, np. 1.-[54] Dominator);
7. Dodajesz klip ze starterem na starcie trasy;
8. Wstawiasz ścieżkę 'Tekst' i wpisujesz np. GPS przed trasą;
9. Pozycjonujesz tekst, robisz kolor jak chcesz;
10. Weryfikujesz jeszcze raz.

^^ To jest cała filozofia. Filozofia podkreślę specjalnie ;). ^^
Ryzen 7 2700X, GTX 1070 Ti, 16 GB RAM, Windows 10 Insider Build
FORUM MODERATOR • CREATOR OF SHOOTMANIA GALAXY & TRACKMANIA² PURSUIT

Contact me via GALAXY & PURSUIT DISCORD

Lucas
Posts: 74
Joined: 07 Apr 2011, 17:50

Re: Jak zrobić GPS w trackmanii 2?

Post by Lucas » 07 Nov 2011, 22:09

Tak właśnie powinno to się odbyć. Jednak MT w TM2 jest toporny i postanowił wywalić mi buga "błąd importu powtrórek" ;d

Poradziłem sobie z tym naciskając rec (tam obok edycji startera) przejeżdżając i trasę. GPS nawet wyszedł ;)

Post Reply

Return to “Trackmania 2”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest