Servers stopped due to dedicated server login disconnection.. ?!

Moderator: NADEO

User avatar
Miss
Posts: 2111
Joined: 05 Jan 2016, 11:34
Location: The Netherlands
Contact:

Re: Servers stopped due to dedicated server login disconnection.. ?!

Post by Miss » 12 Oct 2018, 12:32

Yes this has been a problem for very long and I'm surprised people haven't heard of it before but I'm also surprised it's still not fixed. I was expecting it to be fixed with ManiaPlanet 4, but that was not the case :(
1070 GTX, Ryzen 3700X, 16GB RAM, Windows 10
Forum moderator, opinions are my own. :thx:
Check out Image openplanet, the alternative ManiaPlanet & Turbo scripting platform! (Openplanet subforum)
I also stream on Twitch and tweet on Twitter.

HaagseSmurf
Posts: 2163
Joined: 13 Apr 2011, 19:46
Contact:

Re: Servers stopped due to dedicated server login disconnection.. ?!

Post by HaagseSmurf » 12 Oct 2018, 13:13

Actually its not the server that is crashing after 20-25 days. Its the connection of the dedicated server with the masterserver that will brake after that amount of days.

I also think its probably the masterserver that causes this issue. We have had this issue a few times in the past and we could see the server was still running but you could'nt access it. You usually get the error "corrupted login".

I also remember this issue was mentioned during the MP4 beta and XBX (NADEO) referred that the length of the connection had been even decreased in MP4. I even wonder if it is a real bug or a deliberate disconnect but perhaps XBX can give us more info on that.

Greetz,
Last edited by HaagseSmurf on 12 Oct 2018, 13:21, edited 1 time in total.
HaagseSmurf

Check Smurfen.net and / or Smurfen.nu for all info.
You can also like our facebookpage at FaceBook Smurfen.net.
Or just visit
our Smurfen.net Canyon servers,
the Smurfen.net Valley and Royalserver.

User avatar
fng_thatoneguy
Posts: 722
Joined: 05 Jan 2011, 18:06
Location: That One Place
Contact:

Re: Servers stopped due to dedicated server login disconnection.. ?!

Post by fng_thatoneguy » 12 Oct 2018, 16:53

I actually have a Windows Scheduled Task on my server to reboot the machine every 24 days for that very reason. :)
Image

User avatar
Harest
Posts: 130
Joined: 26 Mar 2018, 04:21
Contact:

Re: Servers stopped due to dedicated server login disconnection.. ?!

Post by Harest » 21 Nov 2019, 17:39

I thought by reading this thread, this issue was fixed. Doesn't seem so. 3 servers started at the same time got also disconnected from the masterserver at the same time. The cron task i did restarted them ofc shortly after (1 check for all servers every 10 min.).

Any update on that issue? Will it keep happen inevitably or will it be fixed for good at some point?

User avatar
Harest
Posts: 130
Joined: 26 Mar 2018, 04:21
Contact:

Re: Servers stopped due to dedicated server login disconnection.. ?!

Post by Harest » 20 May 2020, 12:47

Cf. my previous message, i was induced in error since even a moderator said it was fixed. I wanted confirmation again and asked Jon about it. The issue is still well there.
JonTheKiller wrote:Translated: The limitation is still current. The correction is not simple because it impacts many other things and it is not the priority of Nadeo.
To what i answered i felt somewhat "reassured" (since i had doubts about something wrong on my side), and that i could understand why it wasn't a priority since it's only really a problem on RPG / Trial servers.

Maybe at some point i'll improve my cron scripts related to the servers and plan a server restart anytime past 20 days as soon as a server has 0 player on it, instead of waiting a server was stopped to restart it.

User avatar
SSMThierry
Posts: 8
Joined: 21 May 2020, 06:31
Contact:

Re: Servers stopped due to dedicated server login disconnection.. ?!

Post by SSMThierry » 22 May 2020, 10:30

salut
jais u le même problème ya pas longtemps cela est a cause de la dernière version dedicated serveur du 24/10
jais mi celle du 10/10 et fini plus de coupure serveur
de SSM°Speed

mooseman2099
Posts: 107
Joined: 28 Oct 2011, 14:37

Re: Servers stopped due to dedicated server login disconnection.. ?!

Post by mooseman2099 » 22 May 2020, 17:54

I was going to suggest maybe a track is killing the server as I had this once and had to delete the one that caused the issue.

Bang server dead. No errors.

Have to make sure all tracks work now before upload.

Post Reply

Return to “Dedicated Server”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest