Nieuws over ShootMania (centraal)

Discussieer hier over alles wat met Shootmania te maken heeft.

Moderator: Dutch Moderator

User avatar
mistertl
Translator
Translator
Posts: 666
Joined: 15 Jun 2010, 18:43
Location: The Netherlands

Nieuws over ShootMania (centraal)

Post by mistertl » 05 Apr 2011, 20:57

Let op: Dit topic is een vertaling van http://forum.maniaplanet.com/viewtopic.php?f=10&t=196
-----
Al het nieuws over Shootmania in één topic :)
Praat vooral gezellig mee ;)

De omgevingen:
Hylis wrote:
BLaHiTiS wrote:Mooie omgevingen. Klopt het dat het mogelijk is om de omgevingen ook in de nacht te spelen ? Het ziet er uit als een vernieuwde Snow omgeving :)
Klopt, TM en SM zullen in alle "moods" te spelen zijn.
Voor SM en TM² zullen alle vier de "moods" (ochtend, dag, avond, nacht) te spelen zijn
Hylis wrote:c'est certains qu'il sera possible de créer les maps vu qu'on le fait déjà avec grand plaisir :mrgreen:
Vertaling: "Ik weet zeker dat het mogelijk is om maps te maken, aangezien we dat al doen, en het is hardstikke leuk!"

De eerste omgeving die bekend is geworden is Cryo, klik hier voor wat screenshots

(Nieuw)
Update 23-04-2011: Hoe het met Cryo zit is niet geheel duidelijk, maar tijdens een interview dat verschenen is op TM-Actu zegt Hylis/Nadeo dat de eerste Shootmania de naam Shootmania Storm zal dragen.


(Nieuw)
Hylis wrote:Het idee is om drie titels per jaar te lanceren, één voor elk spel. Ik zou graag één TM², één SM en één QM omgeving per jaar zien. Nu is dit uiteraard het idee in het algemeen. Het kan zijn dat we minder doen als het druk is, of meer als we meer capaciteit hebben (wat niet direct gelinkt is aan het aantal mensen, maar aan de kwaliteit en meer te kunnen doen terwijl de diepgang behouden blijft)

Dus willen we dit jaar twee titels uitbrengen: één TM² en één SM titel, echter volgend jaar zou dit (mits het lukt) daadwerkelijk drie . Op dit moment zijn we vergevorderd met TM2, en hebben we nog veel werk te doen voor SM.

Game Modes :
Hylis wrote:
Akbalder wrote:Est-ce que ça sera un mode de jeu "classique" (deathmatch, ctf, domination...) ?
De ce côté là, je ne peut pas dire, mais il se trouve qu'on fait nos modes en maniascript, directement depuis le jeu. Pour l'instant, cela nous a réussi. Je ne pense pas que notre préféré ait un nom qui existe.
Je ne sais pas encore comment on va intégrer cela au jeu. Peut-être le fait de faire un ladder par mode. A voir. Mais j'entrerais trop dans des débats interminables à mon avis, et je n'ai pas le temps de faire ça aujourd'hui :mrgreen:
Akbalder vraagt of er klassieke gamemodes (deathmatch, ctf, domination...) aanwezig zullen zijn

Hylis antwoordt:
Ik kan dit nog niet bevestigen, maar het lijkt er op dat we onze game modes in maniascript gaan schrijven, direct in de game. Op dit moment hebben we dat al voor elkaar. Ik denk niet dan onze favoriete game mode een bestaande naam heeft.

Hylis wrote:le dernier mode que l'on a essayé est entièrement codé dans l'éditeur interne 8-) merci gugli ;)
Hylis schreef:
De laatste gamemode die we probeerden was compleet geschreven in de ingame editor 8-) Bedankt Gugli ;)


(Nieuw)
Over capture-the-flag-mode:
Hylis wrote:We zullen deze mode absoluut beschikbaar maken, maar ik weet nog niet of we daar überhaupt vlaggen voor gaan gebruiken.

Is het mogelijk om blokken te importeren?
Hylis wrote:evets, je ne sais pas quand l'import de bloc arrivera. Il est fait en grande partie mais on attendra peut-être un peu, pour éviter le maniaboxon ^_^
Hylis wrote:
Op dit moment weet ik nog niet of het importeren van blokken mogelijk zal zijn. Een groot gedeelte is al klaar voor deze functie, maar we willen even wachten om ManiaChaos te voorkomen
^_^


Een fun game?
Hylis wrote:heyhey, het spel IS fun! De tot nu toe gehouden tests bewijzen het. In plaats van aan een racegame te denken, hebben we gedacht aan een fun game. Precies hetzelfde geldt voor Shootmania en dat is waarom het een stuk breder is dan andere shooters in mijn ogen. Maar we hebben nog een tijd te gaan voor de alpha fase van de game, dus we kunnen het nog verklooien :lol:
Hylis wrote:In TM rijden sommige mensen competities, en sommige mensen zijn er voor slechts 10 minuten. Allebei is mogelijk in Shootmania


En wat betreft SM bij de eSports ?
Hylis wrote:
wells. wrote:Cool. Dus je denkt dat dat TM2 en SM hun plaats zullen hebben in de eSport scene ? En hoe dan met TMNF, welke nu een grote plek heeft in de eSports?
Ja, ze zullen allemaal hun plek krijgen. Maar de vraag is welk spel een grotere plaats zal krijgen.

Het antwoord is tijd. Kijk naar de TM historie, en kijk waar we zijn geëindigd. Bedenk voor Maniaplanet dezelfde weg. We zullen ergens ooit starten, en we zullen zien hoe dingen verder gaan. Misschien wordt het een Nations 2, misschien niet. Ik hoef geen petitie om er naar toe te denken. Echter is het op dit moment onzinnig om dat te doen. Als spelers eSports willen spelen in Nations: het spel is daarvoor goed genoeg, en een hotkey of aanpassing zullen het geen revolutie maken.

Dus we zijn altijd op zoek naar de competitie, omdat dat is waar (actie) multiplayerspellen vaak over gaan, en dan op het hoogste niveau.
De Gameplay
Hylis wrote:Arnoz31

tu as tout à fait raison qu'il faut probablement pouvoir progresser sans cesse dans un jeu. Le système de classe multiple permet de démultiplier ce temps de progression je suppose, un peu comme les gameplays de TM différent. Mais avec un bon gameplay, comme chacun de TM, il est aussi possible de progresser longtemps. C'est cela que nous devons avoir sans pour autant que la progression soit laborieuse avec des marches de progressions trop grandes.

Je rajouterais que c'est peut-être bien de pouvoir progresser sans avoir à apprendre. Je trouve un peu pénible de devoir connaitre tous les trucs de toutes les classes, leurs meilleures utilisations et leurs points faibles, leurs meilleures armes dans telles ou telles situation etc.

Ca pourrait se résumer par le fait qu'on cherche la profondeur plutôt que la largeur.
Hylis schreef:
Arnoz31, dat klopt absoluut, in een spel zou het mogelijk moeten zijn om altijd verder te komen.
Het systeem met meerdere classes zal vermoedelijk inderdaad de gameplay tijd vermeerderen, dat is heel anders dan nu in TM. Maar met een goed uitgewerkte gameplay, zal je ook heel lang vooruitgang kunnen boeken.
Dat is precies wat we nodig hebben, maar het moet niet te moeilijk worden met te grote stappen vooruit.

Daarnaast zou ik willen toevoegen dat het goed zou kunnen zijn om ook zonder dingen te leren toch verder te kunnen komen.
Ik vind het te lastig om alles te weten van de verschillende classes, hun sterke en zwakke punten, hun beste wapen in elke situatie etc.


ManiaScript :
Hylis wrote:Notre idée, avec ManiaScript, est de faire un langage orienté jeu. Cela veut donc dire qu'il devra savoir manier les principes de sauvegardes, temps réel, interface et réseaux assez facilement. Il doit aussi pouvoir évoluer. Il y a beaucoup à faire dans ce domaine mais on avancera lentement et surement.
Hylis schreef:
Ons plan met Maniascript is om een game georiënteerde taal te ontwerpen. Dat betekend dat het moet weten hoe het games kan opslaan, real time, interface en netwerken met relatieve eenvoudigheid kan managen. Daarnaast moet het mogelijk zijn om te evolueren. Er is veel te doen in dit gebied, maar we komen er langzaam maar zeker.

Hylis wrote:pour un mode de jeu, un script s'éxécute côté serveur
pour un manialink ou un mediatrack, par exemple, le script s'exécute côté client (protégé)
Hylis wrote:
Voor een gamemode zullen de maniascripts uitgevoerd worden op de server.
Voor ManiaLink of ManiaTrack zal het script wel worden uitgevoerd op de client, zij het beveiligd.

Hylis wrote:à guise d'exemple, le premier ManiaScript réalisé en interne est un jeu de solitaire type spider qui se lance lorsqu'on roule sur une voie annexe d'un circuit et qui se referme lorsqu'on quitte cette voie.

C'est débile, je sais :mrgreen:
Hylis schreef:
Om een voorbeeld te geven, het eerste maniascript dat we intern schreven was een patience game dat startte als we een bepaalde zone inkwamen en weer afsloot als we de zone verlieten
Klinkt stom, ik weet het :mrgreen:


Ergonomie en beheer van data :
refresh wrote:Il serait vraiment appréciable d'avoir une véritable gestion du contenu dans TM², SM et QM:
pouvoir gérer les maps, les voitures, les skins, les blocs et tout autre contenu additionnel directement dans le jeu.

Parce que actuellement, on peut juste ajouter du contenu via le jeu, mais on ne peut pas déplacer, supprimer, renommer, créer des dossiers... Ce serait vraiment agréable car c'est ce qui fait que j'ai un bordel monstre dans l'éditeur de circuits: je ne pense jamais à aller trier tout ça dans Windows avant de lancer le jeu: on ne s'en rends compte qu'une fois qu'on a l'éditeur sous les yeux.
Et puis même... Ca serait tellement plus pratique et "user-friendly" !
Hylis wrote:@refresh
Je ne suis pas certains que ce sera au lancement. Maniaplanet devra ensuite évoluer pour rendre plus confortable un certains usage du système.
Refresh schreef:
Het zou heel mooit zijn om een echt management systeem te hebben in TM2, SM en QM:
Om in staat te zijn om de maps, skins, blocks, etc. te beheren direct vanuit de game.
Omdat we op dit moment enkel een dingen kunnen toevoegen ingame, maar we kunnen deze niet verplaatsen, verwijderen, hernoemen of mappen aanmaken...
Het zou erg fijn zijn, want hierom is het altijd een rommeltje in de editor: I denk er nooit aan om dingen te ordenen voordat ik het spel start, pas zodra ik in de editor zit realiseer ik het me pas.
Daarnaast zou het gewoon praktisch en gebruiksvriendelijk zijn.

Hylis reactie:
Ik weet nog niet of dit aanwezig zal zijn ten tijde van het uitbrengen van het spel. ManiaPlanet moet evolueren om bepaalde applicaties eenvoudiger te maken om te gebruiken.


Thanks, Yrp360 voor de citaten!
OS: Windows 10 x64 Pro | CPU: Intel Core i7 7700k @ 4,2 GHz | RAM: 32GB DDR4 | GPU: nVidia GeForce GTX 1080 |
MB: MSI Z270 Gaming Pro Carbon | HDD(s): Crucial MX100 512 GB, WD Caviar Black 7200 rpm 500 GB | Sound: Realtek ALC1220

User avatar
mistertl
Translator
Translator
Posts: 666
Joined: 15 Jun 2010, 18:43
Location: The Netherlands

Re: Nieuws over ShootMania (centraal)

Post by mistertl » 21 Oct 2011, 07:48

En een first look op Shootmania :yes:

http://www.youtube.com/watch?v=R6JtdufBIbM (aan het einde van deze trailer).
Morgen zal op de Paris Game Week de editor eveneens getoond worden, zie ook http://forum.maniaplanet.com/viewtopic.php?f=77&t=7277.
OS: Windows 10 x64 Pro | CPU: Intel Core i7 7700k @ 4,2 GHz | RAM: 32GB DDR4 | GPU: nVidia GeForce GTX 1080 |
MB: MSI Z270 Gaming Pro Carbon | HDD(s): Crucial MX100 512 GB, WD Caviar Black 7200 rpm 500 GB | Sound: Realtek ALC1220

User avatar
mistertl
Translator
Translator
Posts: 666
Joined: 15 Jun 2010, 18:43
Location: The Netherlands

Re: Nieuws over ShootMania (centraal)

Post by mistertl » 15 Feb 2012, 22:59

Ubisoft heeft inmiddels ShootMania officieel aangekondigd, en is op http://www.shootmania.com een artwork afbeelding verschenen:

Image

De komende tijd komt er meer nieuws naar buiten als het goed is, met screens, filmpjes, en meer info! Daarnaast zal er een open beta plaatsvinden.
OS: Windows 10 x64 Pro | CPU: Intel Core i7 7700k @ 4,2 GHz | RAM: 32GB DDR4 | GPU: nVidia GeForce GTX 1080 |
MB: MSI Z270 Gaming Pro Carbon | HDD(s): Crucial MX100 512 GB, WD Caviar Black 7200 rpm 500 GB | Sound: Realtek ALC1220

klomp
Posts: 2
Joined: 05 Aug 2011, 02:54

Re: Nieuws over ShootMania (centraal)

Post by klomp » 20 Feb 2012, 16:05

Shootmania???
Misschien had het beter geweest om dit forum pas te openen op het ogenblik dat er ook daadwerkelijk iets te melden valt. Tot nu toe nog steeds een hoop geblaat maar weinig wol.
Weet de admin hier misschien wat excact de huidige stand van zaken is?
Zou wel fijn zijn als er idd iets reëels te melden zou zijn.
:0010

User avatar
mistertl
Translator
Translator
Posts: 666
Joined: 15 Jun 2010, 18:43
Location: The Netherlands

Re: Nieuws over ShootMania (centraal)

Post by mistertl » 20 Feb 2012, 17:05

Je vind een officiële aankondiging niet genoeg? :roflol:

Vooruit, dan zal ik het bericht maar hieronder plaatsen:
London, UK – February 15, 2012 – Today, Ubisoft® revealed the first details of the highly anticipated ShootMania Storm, an online PC multiplayer first person shooter from Nadeo studio, the creators of TrackMania.

ShootMania Storm is the second offering from ManiaPlanet, following the successful launch of TrackMania 2 in 2011. For the first time in its history, Nadeo have decided to bring to FPS what made TrackMania such a phenomenon: its unique competitive spirit and a sense of fun.

In conjunction with the online competitive multiplayer, ShootMania Storm will also feature extensive map editing capabilities, allowing players to customise, design and share their creations across the community, using the soon to be released, upgraded ManiaPlanet 2.0 gaming system.

A ShootMania Storm open beta is scheduled for the coming months. For more information, please visit: http://www.maniaplanet.com/

About Ubisoft:

Ubisoft is a leading producer, publisher and distributor of interactive entertainment products worldwide and has grown considerably through a strong and diversified line-up of products and partnerships. Ubisoft has offices in 26 countries and has sales in more than 55 countries around the globe. It is committed to delivering high-quality, cutting-edge video game titles to consumers. For the 2010-11 fiscal year Ubisoft generated sales of €1.039 billion. To learn more, please visit http://www.ubisoftgroup.com.

2012 Ubisoft Entertainment. All Rights Reserved. Ubisoft, Ubi.com and the Ubisoft logo are trademarks of Ubisoft Entertainment in the US and/or other countries. Nadeo, ManiaPlanet ShootMania, QuestMania and Trackmania logo are trademarks of Nadeo in the US and/or other countries. Nadeo is a Ubisoft Entertainment company.
OS: Windows 10 x64 Pro | CPU: Intel Core i7 7700k @ 4,2 GHz | RAM: 32GB DDR4 | GPU: nVidia GeForce GTX 1080 |
MB: MSI Z270 Gaming Pro Carbon | HDD(s): Crucial MX100 512 GB, WD Caviar Black 7200 rpm 500 GB | Sound: Realtek ALC1220

User avatar
mistertl
Translator
Translator
Posts: 666
Joined: 15 Jun 2010, 18:43
Location: The Netherlands

Re: Nieuws over ShootMania (centraal)

Post by mistertl » 21 Feb 2012, 10:56

Leuk artikel van InsideGamer, die bij een speelsessie in Parijs waren:

http://www.insidegamer.nl/artikel/95383 ... m-gespeeld

Ook zijn er een aantal screenshots uitgebracht:

Image

Image

Image

Image

Image

En de editor:

Image

Een Engelstalige preview is te vinden bij TM-Actu:

http://tm-actu.com/news-1088-p4-preview ... ia#topnews
OS: Windows 10 x64 Pro | CPU: Intel Core i7 7700k @ 4,2 GHz | RAM: 32GB DDR4 | GPU: nVidia GeForce GTX 1080 |
MB: MSI Z270 Gaming Pro Carbon | HDD(s): Crucial MX100 512 GB, WD Caviar Black 7200 rpm 500 GB | Sound: Realtek ALC1220

User avatar
HaagseSmurf
Posts: 1902
Joined: 13 Apr 2011, 19:46
Contact:

Re: Nieuws over ShootMania (centraal)

Post by HaagseSmurf » 21 Feb 2012, 11:08

Check ook de vernieuwde player page via http://player.maniaplanet.com/
Via explore kom je o.a. ook bij www.shootmania.com
Ik zou zeggen check it out :thumbsup:

Greetz,
HaagseSmurf

Check Smurfen.net and / or Smurfen.nu for all info.
You can also like our facebookpage at FaceBook Smurfen.net.
Or just visit
our Smurfen.net Canyon servers,
the Smurfen.net Valley / Lagoon and
the Smurfen.net Royalserver.

User avatar
mistertl
Translator
Translator
Posts: 666
Joined: 15 Jun 2010, 18:43
Location: The Netherlands

Re: Nieuws over ShootMania (centraal)

Post by mistertl » 25 Feb 2012, 09:24

En nog een preview van een Nederlandse site: Tweakers.net :)
OS: Windows 10 x64 Pro | CPU: Intel Core i7 7700k @ 4,2 GHz | RAM: 32GB DDR4 | GPU: nVidia GeForce GTX 1080 |
MB: MSI Z270 Gaming Pro Carbon | HDD(s): Crucial MX100 512 GB, WD Caviar Black 7200 rpm 500 GB | Sound: Realtek ALC1220

User avatar
mistertl
Translator
Translator
Posts: 666
Joined: 15 Jun 2010, 18:43
Location: The Netherlands

Re: Nieuws over ShootMania (centraal)

Post by mistertl » 23 May 2012, 19:59

En we hebben een eerste officiële ingame trailer :)

http://www.youtube.com/watch?v=oVUFv8QwmUY

Je kunt je inschrijven voor de beta via www.shootmania.com. Op 15 juni zal de non-disclosure agreement voor de alphatesters aflopen, en kunnen de betreffende mensen hun ervaringen over Shootmania Storm vertellen.
OS: Windows 10 x64 Pro | CPU: Intel Core i7 7700k @ 4,2 GHz | RAM: 32GB DDR4 | GPU: nVidia GeForce GTX 1080 |
MB: MSI Z270 Gaming Pro Carbon | HDD(s): Crucial MX100 512 GB, WD Caviar Black 7200 rpm 500 GB | Sound: Realtek ALC1220

User avatar
Knutselmaaster
Posts: 1276
Joined: 15 Jun 2010, 18:03
Location: Somewhere between Paris and Disney in France.
Contact:

Re: Nieuws over ShootMania (centraal)

Post by Knutselmaaster » 15 Jun 2012, 22:28

miss wel nieuws dat het nu is toegestaan om over de alpha te praten, en beeldmateriaal nu openbaar gemaakt mag worden...
Deze wil je bijvoorbeeld niet missen:
http://www.youtube.com/watch?&v=MIbudbGgnos

Post Reply

Return to “Shootmania”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest