Vsync in Trackmania 2 (off or on)

Moderators: w1lla, NADEO

User avatar
Miss
Posts: 1821
Joined: 05 Jan 2016, 11:34
Location: The Netherlands
Contact:

Re: Vsync in Trackmania 2 (off or on)

Post by Miss » 02 Nov 2018, 15:33

You might be running in windowed or borderless, in which case (I believe) Windows' compositor takes care of the vertical sync.
1070 GTX, i7 4790k, 16GB RAM, Windows 10
Forum moderator, opinions are my own. :thx:
Check out Image openplanet, the alternative ManiaPlanet & Turbo scripting platform! (Openplanet subforum)
I also stream on Twitch and tweet on Twitter.

User avatar
undef.de
Posts: 1968
Joined: 06 Apr 2011, 21:57
Location: Germany, North Sea Coast
Contact:

Re: Vsync in Trackmania 2 (off or on)

Post by undef.de » 02 Nov 2018, 16:43

Miss wrote:
02 Nov 2018, 15:33
You might be running in windowed or borderless, in which case (I believe) Windows' compositor takes care of the vertical sync.
It's "FullScreen" for me, but anyway in "Windowed" or "WindowedFull" I don't see any differences about stuttering.
Developer of UASECO, a controller with support of the Modescript Gamemodes for TM².
Visit the official website for more: UASECO.org


Developer of various plugins for XAseco/XAseco2 and MPAseco, visit my lab: www.undef.name

You like what I do? Then award a ManiaStar.

User avatar
Miss
Posts: 1821
Joined: 05 Jan 2016, 11:34
Location: The Netherlands
Contact:

Re: Vsync in Trackmania 2 (off or on)

Post by Miss » 02 Nov 2018, 17:52

1070 GTX, i7 4790k, 16GB RAM, Windows 10
Forum moderator, opinions are my own. :thx:
Check out Image openplanet, the alternative ManiaPlanet & Turbo scripting platform! (Openplanet subforum)
I also stream on Twitch and tweet on Twitter.

romanobelucci
Posts: 49
Joined: 31 Oct 2018, 10:14

Re: Vsync in Trackmania 2 (off or on)

Post by romanobelucci » 03 Nov 2018, 14:22

For my eyes the whole game is less smooth without vsync. But i hate VSYNC and i always play games with this option off. In Trackmania 2 When VSYNC is on its smoother but the drops ruin the game. So I mixed your graphic setting with mine. Thank U for this photos of your options. Its little better than before. Huge fps boost. I should just play, not watch the background hills and looking for imperfection ;)
Last edited by romanobelucci on 03 Nov 2018, 17:53, edited 1 time in total.

romanobelucci
Posts: 49
Joined: 31 Oct 2018, 10:14

Re: Vsync in Trackmania 2 (off or on)

Post by romanobelucci » 03 Nov 2018, 14:27

Also my fullscreen option dont work. I have to always change it in options from windowed full to fullscreen every time.

User avatar
TMarc
Posts: 14943
Joined: 05 Apr 2011, 19:10
Location: Europe
Contact:

Re: Vsync in Trackmania 2 (off or on)

Post by TMarc » 03 Nov 2018, 14:45

why don't you configure it in the launcher? Maniaplanetlauncher.exe is the tool for that.
maniaplanet forum global moderator

Link list with FAQ, Support, Wiki, Tutorials, Community activities, and much more.

System specs: Intel i7-970 12GB RAM, nVidia RTX 2060 6GB, Creative SB X-Fi, 2xSSD 1xHDD

romanobelucci
Posts: 49
Joined: 31 Oct 2018, 10:14

Re: Vsync in Trackmania 2 (off or on)

Post by romanobelucci » 03 Nov 2018, 15:34

TMarc wrote:
03 Nov 2018, 14:45
why don't you configure it in the launcher? Maniaplanetlauncher.exe is the tool for that.
I have fullscreen on launcher... Entering the game - windowed full

User avatar
TMarc
Posts: 14943
Joined: 05 Apr 2011, 19:10
Location: Europe
Contact:

Re: Vsync in Trackmania 2 (off or on)

Post by TMarc » 03 Nov 2018, 15:59

that's strange. Did you configure a higher resolution than your screen actually has?

In some cases, settings are bugged, and deleting the file Default.SystemConfig.Gbx (your documents, Maniaplanet\config ) might restore proper settings.
maniaplanet forum global moderator

Link list with FAQ, Support, Wiki, Tutorials, Community activities, and much more.

System specs: Intel i7-970 12GB RAM, nVidia RTX 2060 6GB, Creative SB X-Fi, 2xSSD 1xHDD

romanobelucci
Posts: 49
Joined: 31 Oct 2018, 10:14

Re: Vsync in Trackmania 2 (off or on)

Post by romanobelucci » 03 Nov 2018, 17:52

TMarc wrote:
03 Nov 2018, 15:59
that's strange. Did you configure a higher resolution than your screen actually has?

In some cases, settings are bugged, and deleting the file Default.SystemConfig.Gbx (your documents, Maniaplanet\config ) might restore proper settings.
I deleted this file... And it fixed my bug ;) thank u. How do U play? Vsync off, on?

User avatar
Miss
Posts: 1821
Joined: 05 Jan 2016, 11:34
Location: The Netherlands
Contact:

Re: Vsync in Trackmania 2 (off or on)

Post by Miss » 03 Nov 2018, 18:09

TMarc wrote:
03 Nov 2018, 15:59
that's strange. Did you configure a higher resolution than your screen actually has?

In some cases, settings are bugged, and deleting the file Default.SystemConfig.Gbx (your documents, Maniaplanet\config ) might restore proper settings.
As is explained in the link I posted a few posts ago.
1070 GTX, i7 4790k, 16GB RAM, Windows 10
Forum moderator, opinions are my own. :thx:
Check out Image openplanet, the alternative ManiaPlanet & Turbo scripting platform! (Openplanet subforum)
I also stream on Twitch and tweet on Twitter.

Post Reply

Return to “Maniaplanet Reports”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest