Trains issues in Valley[fixed]

Moderator: English Moderator

Shadokk
Posts: 5
Joined: 02 Mar 2011, 16:44

Trains issues in Valley[fixed]

Post by Shadokk » 16 May 2019, 14:23

Hello,
Today I tried to use trains in a Valley map but it doesn't work anymore, I assume it's related to the latest updates.

When trying to place them on rails, they instantly place themselves into each others, making it impossible to use them as they bug out.
You also can't drive on them anymore.
small videos examples :
https://streamable.com/vxvy2
https://streamable.com/1innv

Hope you will find out a solution for this as I am willing to use them for a MTC map wich is supposed to be done by the end of the month.

Have a good day and thanks in advance.

User avatar
TMarc
Posts: 15030
Joined: 05 Apr 2011, 19:10
Location: Europe
Contact:

Re: Trains issues in Valley

Post by TMarc » 16 May 2019, 15:15

Very strange. I have created a map with train tracks 3 days ago, and the train was working fine.

Make sure to disable block mixing and air mapping before placing the locomotives and the wagons.
maniaplanet forum global moderator

Link list with FAQ, Support, Wiki, Tutorials, Community activities, and much more.

System specs: Intel i7-970 12GB RAM, nVidia RTX 2060 6GB, Creative SB X-Fi, 2xSSD 1xHDD

User avatar
riolu
Posts: 1344
Joined: 15 Jun 2010, 18:39
Location: Germany

Re: Trains issues in Valley

Post by riolu » 20 May 2019, 14:05

Can confirm, wagons and locos cannot be chained to each other anymore. Placing a loco attached to a wagon crashes the game.

Shadokk
Posts: 5
Joined: 02 Mar 2011, 16:44

Re: Trains issues in Valley

Post by Shadokk » 20 May 2019, 14:21

I tried right as I entered editor, without doing anything else, and didn't enable any experimental features.

here is another example of what happens :

https://streamable.com/qtsny

I also tried with creating a new map to be sure :

https://streamable.com/w3xlq

hope it can help to fix it as soon as possible.

User avatar
TMarc
Posts: 15030
Joined: 05 Apr 2011, 19:10
Location: Europe
Contact:

Re: Trains issues in Valley

Post by TMarc » 20 May 2019, 17:45

I can now also confirm, after the recent update :shock:
I'm able to place one loco, but once I place a waggon, it gets overlaid to the loco.
Then I cannot place any locos or wagons anymore apparently, I clicked several times... perhaps 20x.
And when I then try to test or validate the map, there are dozens of locos and wagons drivng around.
Some are coupled, some are not, bouncing each other, what a mess :cry:
maniaplanet forum global moderator

Link list with FAQ, Support, Wiki, Tutorials, Community activities, and much more.

System specs: Intel i7-970 12GB RAM, nVidia RTX 2060 6GB, Creative SB X-Fi, 2xSSD 1xHDD

User avatar
Alinoa
Nadeo
Nadeo
Posts: 4474
Joined: 14 Jun 2010, 11:55
Location: France, Paris
Contact:

Re: Trains issues in Valley

Post by Alinoa » 21 May 2019, 09:13

Thank you guys for your report :)
Ubisoft Support
Your Player Page

More information about maniaplanet, support, contents, community activities: useful links

ManiaPlanet technical documentation portal (Dedicated server, Mediatracker, ManiaLink, ManiaScript, Titles...)

User avatar
TMarc
Posts: 15030
Joined: 05 Apr 2011, 19:10
Location: Europe
Contact:

Re: Trains issues in Valley

Post by TMarc » 21 May 2019, 19:43

Seems to be fixed already (did not try it yet)
viewtopic.php?f=659&t=45659&p=307541#p307532
:thumbsup:
maniaplanet forum global moderator

Link list with FAQ, Support, Wiki, Tutorials, Community activities, and much more.

System specs: Intel i7-970 12GB RAM, nVidia RTX 2060 6GB, Creative SB X-Fi, 2xSSD 1xHDD

scavfan
Posts: 76
Joined: 25 Mar 2018, 17:21

Re: Trains issues in Valley

Post by scavfan » 21 May 2019, 19:49

Not sure if related, but trying to load this train-filled map causes the game to crash.

Map: https://tm.mania-exchange.com/tracks/134174/trainmania
You do not have the required permissions to view the files attached to this post.

User avatar
eyebo
Translator
Translator
Posts: 3138
Joined: 15 Jun 2010, 12:01
Contact:

Re: Trains issues in Valley

Post by eyebo » 21 May 2019, 20:26

Same issue as scavfan:
LogCrash_0000000140435BA4.txt

And here's the map in case the author hides it:
--TrainMania--.Map.Gbx

I also tested this map:
https://tm.mania-exchange.com/tracks/14 ... cana-go-go
which has trains, and it doesn't crash to desktop. So I'm not sure if it's related to trains or not.
My tracks on: Mania Exchange (TM2) | TrackMania Exchange (TMUF)

For the devs: Ryzen 7 1800X / 32GB RAM / GTX 1080 (477.22) @ 3840x2160 / Win10 64bit

User avatar
TMarc
Posts: 15030
Joined: 05 Apr 2011, 19:10
Location: Europe
Contact:

Re: Trains issues in Valley

Post by TMarc » 21 May 2019, 20:30

and here a corresponding Maniaplanetlogs output:

Code: Select all

----------------------------------------------------
[Game] init challenge '$s$w$0f9-$000-$0f9T$111rain$000M$111ania$0f9-$00-', 'bmqNBWW0hHi80JIXIwzUVxyvVNe', env= Valley, deco= Night48
[Net] Purged manialinks media cache: 0
[UGC](Warning)  ":shared:\PacksCache\TMValley.pak", file "Mood.MoodSetting.xml": <Mood><Atmo>Can not find xml attribute <FogUseLighting>
[UGC](Warning)  ":shared:\PacksCache\TMValley.pak", file "Mood.MoodSetting.xml": <Mood><Atmo><FogMatter><Matter0>Can not find xml attribute <Diffuse>
[UGC](Warning)  ":shared:\PacksCache\TMValley.pak", file "Mood.MoodSetting.xml": <Mood><Atmo><FogMatter><Matter1>Can not find xml attribute <Diffuse>
[Block](Warning) Old AutoTerrain data with this block, saving recommended for:  "ArenaParkRoofLoopFreeClipVLeft"
[Block](Warning) Old AutoTerrain data with this block, saving recommended for:  "ArenaParkRoofLoopFreeClipVRight"
[UGC](Warning)  ":shared:\PacksCache\TMValley.pak", file "Mood.MoodSetting.xml": <Mood><Atmo>Can not find xml attribute <FogUseLighting>
[Vision](Warning)   3.04% of the tangents could not be computed
Assert Failed in c:\codebase\nadeo\engines\plug\source\plugvisual3d.cpp Line 1759
	=> 'fabsf(DotU)>0.01f || fabsf(DotV)>0.01f' failed.
	@ Running (c:\codebase\nadeo\games\gameengine\source\gamectnapp_localloop.cpp:541) call InitChallengeDataWithLoadScreen / t=(42613, 5000)
	Called from address 0x0000000140166675
	Called from address 0x00000001401666D5
	Called from address 0x00000001403D0FCC
	Called from address 0x00000001403D13A8
	Called from address 0x0000000140384F16
	Called from address 0x0000000140386E5A
	Called from address 0x00000001402F735E
	Called from address 0x00000001406AACA5
	Called from address 0x00000001406AA7A7
	Called from address 0x00000001406A92AD
	Called from address 0x00000001406AAFE4
	Called from address 0x0000000140A6DE2E
	Called from address 0x0000000140A6E9F5
	Called from address 0x0000000140A6DD3D
End of stack...
[Sys] Time is 21h 3mn 12s 794ms
Assert Failed in c:\codebase\nadeo\engines\plug\source\plugvisual3d.cpp Line 1759
	=> 'fabsf(DotU)>0.01f || fabsf(DotV)>0.01f' failed.
	@ Running (c:\codebase\nadeo\games\gameengine\source\gamectnapp_localloop.cpp:541) call InitChallengeDataWithLoadScreen / t=(42613, 5000)
	Called from address 0x0000000140166675
	Called from address 0x00000001401666D5
	Called from address 0x00000001403D0FCC
	Called from address 0x00000001403D13A8
	Called from address 0x0000000140384F16
	Called from address 0x0000000140386E5A
	Called from address 0x00000001402F735E
	Called from address 0x00000001406AACA5
	Called from address 0x00000001406AA7A7
	Called from address 0x00000001406A92AD
	Called from address 0x00000001406AAFE4
	Called from address 0x0000000140A6DE2E
	Called from address 0x0000000140A6E9F5
	Called from address 0x0000000140A6DD3D
End of stack...
[Sys] Time is 21h 3mn 12s 794ms
[Vision](Warning)   1.38% of the tangents could not be computed
[Vision](Warning)   3.37% of the tangents could not be computed
[Vision](Error) Packing != sprite properties (Flags)
   ":data:\GameData\Valley\Media\Solid\Zone\GrassForest\DeadendE.Solid.Gbx"   ":data:\GameData\Valley\Media\Solid\RailTrack\StraightB_Ground.Solid.Gbx"   ":data:\GameData\Techno3\Media\Shader\Tech3 Block TreeSprite PC3.Shader.Gbx"
	@ Running (c:\codebase\nadeo\games\gameengine\source\gamectnapp_localloop.cpp:541) call InitChallengeDataWithLoadScreen / t=(44139, 5000)
	Called from address 0x0000000140179542
	Called from address 0x0000000140227824
	Called from address 0x0000000140216F80
	Called from address 0x000000014022DF9A
	Called from address 0x00000001402C2E30
	Called from address 0x00000001402C3595
	Called from address 0x0000000140535904
	Called from address 0x0000000140CFD86C
	Called from address 0x0000000140BAC894
	Called from address 0x0000000140AE2CBB
	Called from address 0x0000000140A7B288
	Called from address 0x0000000140B97F1F
	Called from address 0x0000000140966538
	Called from address 0x0000000140338353
End of stack...
[Sys] Time is 21h 3mn 14s 320ms
[Vision](Error) Packing != sprite properties (Flags)
   ":data:\GameData\Valley\Media\Solid\Zone\GrassForest\CornerC.Solid.Gbx"   ":data:\GameData\Valley\Media\Solid\RailTrack\StraightC_Ground.Solid.Gbx"   ":data:\GameData\Techno3\Media\Shader\Tech3 Block TreeSprite PC3.Shader.Gbx"
	@ Running (c:\codebase\nadeo\games\gameengine\source\gamectnapp_localloop.cpp:541) call InitChallengeDataWithLoadScreen / t=(44160, 5000)
	Called from address 0x0000000140179542
	Called from address 0x0000000140227824
	Called from address 0x0000000140216F80
	Called from address 0x000000014022DF9A
	Called from address 0x00000001402C2E30
	Called from address 0x00000001402C3595
	Called from address 0x0000000140535904
	Called from address 0x0000000140CFD86C
	Called from address 0x0000000140BAC894
	Called from address 0x0000000140AE2CBB
	Called from address 0x0000000140A7B288
	Called from address 0x0000000140B97F1F
	Called from address 0x0000000140966538
	Called from address 0x0000000140338353
End of stack...
[Sys] Time is 21h 3mn 14s 340ms
[Vision](Error) Packing != sprite properties (Flags)
   ":data:\GameData\Valley\Media\Solid\Zone\GrassForest\DeadendD.Solid.Gbx"   ":data:\GameData\Valley\Media\Solid\RailTrack\StraightC_Ground.Solid.Gbx"   ":data:\GameData\Techno3\Media\Shader\Tech3 Block TreeSprite PC3.Shader.Gbx"
	@ Running (c:\codebase\nadeo\games\gameengine\source\gamectnapp_localloop.cpp:541) call InitChallengeDataWithLoadScreen / t=(44206, 5000)
	Called from address 0x0000000140179542
	Called from address 0x0000000140227824
	Called from address 0x0000000140216F80
	Called from address 0x000000014022DF9A
	Called from address 0x00000001402C2E30
	Called from address 0x00000001402C3595
	Called from address 0x0000000140535904
	Called from address 0x0000000140CFD86C
	Called from address 0x0000000140BAC894
	Called from address 0x0000000140AE2CBB
	Called from address 0x0000000140A7B288
	Called from address 0x0000000140B97F1F
	Called from address 0x0000000140966538
	Called from address 0x0000000140338353
End of stack...
[Sys] Time is 21h 3mn 14s 387ms
Assert Failed in c:\codebase\nadeo\engines\plug\source\plugmodelshading.cpp Line 1794
	=> '-1==_Mesh->Materials.FindPtr(FxMaterial)' failed.
	@ Running (c:\codebase\nadeo\games\gameengine\source\gamectnapp_localloop.cpp:541) call InitChallengeDataWithLoadScreen / t=(44238, 5000)
	Called from address 0x0000000140166675
	Called from address 0x00000001401666D5
	Called from address 0x0000000140444653
	Called from address 0x000000014165922F
	Called from address 0x00000001408898F4
	Called from address 0x0000000140D18B6F
	Called from address 0x0000000140D1E53E
	Called from address 0x0000000140D1D869
	Called from address 0x0000000140AE3B18
	Called from address 0x000000014129AFBF
	Called from address 0x000000014129A45A
	Called from address 0x0000000140A7B2DA
	Called from address 0x0000000140B97F1F
	Called from address 0x0000000140966538
End of stack...
[Sys] Time is 21h 3mn 14s 419ms
Assert Failed in c:\codebase\nadeo\engines\plug\source\plugmodelshading.cpp Line 1794
	=> '-1==_Mesh->Materials.FindPtr(FxMaterial)' failed.
	@ Running (c:\codebase\nadeo\games\gameengine\source\gamectnapp_localloop.cpp:541) call InitChallengeDataWithLoadScreen / t=(44238, 5000)
	Called from address 0x0000000140166675
	Called from address 0x00000001401666D5
	Called from address 0x0000000140444653
	Called from address 0x000000014165922F
	Called from address 0x00000001408898F4
	Called from address 0x0000000140D18B6F
	Called from address 0x0000000140D1E53E
	Called from address 0x0000000140D1D869
	Called from address 0x0000000140AE3B18
	Called from address 0x000000014129AFBF
	Called from address 0x000000014129A45A
	Called from address 0x0000000140A7B2DA
	Called from address 0x0000000140B97F1F
	Called from address 0x0000000140966538
End of stack...
[Sys] Time is 21h 3mn 14s 419ms
[Vision](Warning) PlugBitmap shared FileImg = :data:\GameData\Media\Flags\ESP.dds
   Bitmap0 = :data:\GameData\Menu\Media\Texture\OnlineNewsDefaultIcon.Texture.gbx?465
   Bitmap1 = :data:\GameData\Menu\Media\Texture\LogoProfile.Texture.gbx?692
   ":data:\GameData\Media\Flags\ESP.dds"
Assert Failed in c:\codebase\nadeo\engines\sceneengine\source\scenemgrtrain.cpp Line 595
	=> 'FrontOk' failed.
	@ Running (c:\codebase\nadeo\games\gameengine\source\gamectnapp_localloop.cpp:541) call InitChallengeDataWithLoadScreen / t=(45804, 5000)
	Called from address 0x0000000140166675
	Called from address 0x00000001401666D5
	Called from address 0x0000000140540DBA
	Called from address 0x00000001405483EA
	Called from address 0x00000001404C998D
	Called from address 0x0000000140E30F47
	Called from address 0x0000000140CFA5FA
	Called from address 0x0000000140CF97EE
	Called from address 0x0000000140BC2EB4
	Called from address 0x0000000140C9431E
	Called from address 0x0000000140BA912D
	Called from address 0x0000000140B98015
	Called from address 0x0000000140966538
	Called from address 0x0000000140338353
End of stack...
[Sys] Time is 21h 3mn 15s 984ms
Assert Failed in c:\codebase\nadeo\engines\sceneengine\source\scenemgrtrain.cpp Line 595
	=> 'FrontOk' failed.
	@ Running (c:\codebase\nadeo\games\gameengine\source\gamectnapp_localloop.cpp:541) call InitChallengeDataWithLoadScreen / t=(45919, 5000)
	Called from address 0x0000000140166675
	Called from address 0x00000001401666D5
	Called from address 0x0000000140540DBA
	Called from address 0x00000001405483EA
	Called from address 0x00000001404C998D
	Called from address 0x0000000140E30F47
	Called from address 0x0000000140CFA5FA
	Called from address 0x0000000140CF97EE
	Called from address 0x0000000140BC2EB4
	Called from address 0x0000000140C9431E
	Called from address 0x0000000140BA912D
	Called from address 0x0000000140B98015
	Called from address 0x0000000140966538
	Called from address 0x0000000140338353
End of stack...
[Sys] Time is 21h 3mn 16s 99ms
[PostFX] FxToneMap AutoExposure Enabled
[Hms] LightMapCache: Can't find local cache "53C02718E1BF93EB"
[Hms] LightMapCache: Can't find local cache "53C02718E1BF93EB"
Assert Failed in c:\codebase\nadeo\engines\classic\source\fastbuffer.cpp Line 11
	=> _Index=65 535 < _Count=38
	@ Running (c:\codebase\nadeo\engines\hmsengine\source\hmslightmap.cpp:0) begin / t=(45951, 5000)
	Called from address 0x0000000140166675
	Called from address 0x00000001401666D5
	Called from address 0x000000014017BA0C
	Called from address 0x0000000140538543
	Called from address 0x000000014053E787
	Called from address 0x000000014053E669
	Called from address 0x000000014054111F
	Called from address 0x0000000140548EF0
	Called from address 0x0000000140547720
	Called from address 0x00000001404CE9E0
	Called from address 0x0000000140C92A2E
	Called from address 0x00000001404CEC8E
	Called from address 0x000000014025615C
	Called from address 0x00000001402594B5
End of stack...
[Sys] Time is 21h 3mn 16s 132ms
--- ExceptionWin32 catched ---
Win32 Exception : Access violation
	=>Occured at address 0x0000000140538588
	The thread tried to read from the invalid address (data) 0xFFFFFFFFFFFFFFFF
	rax=000000003ED7A440   rbx=00000000CAD77740   rcx=00007FF825A9BE98   rdx=000000003ED7A441
	rsi=00000000810F87B0   rdi=00000000810F87B0   r08=1D7000C54365FBE5   r09=000000005AEF8723
	r10=0000000000000000   r11=000000000014CCE0   r12=000000000000FFFF   r13=00000000DC861C10
	r14=000000000014CFB0   r15=000000000000FFFF   rbp=000000000014CEE8   rsp=000000000014CF20   rip=0000000140538588
	@ Running (c:\codebase\nadeo\engines\hmsengine\source\hmslightmap.cpp:0) begin / t=(45987, 5000)
	Called from address 0x000000014053E787
	Called from address 0x000000014053E669
	Called from address 0x000000014054111F
	Called from address 0x0000000140548EF0
	Called from address 0x0000000140547720
	Called from address 0x00000001404CE9E0
	Called from address 0x0000000140C92A2E
	Called from address 0x00000001404CEC8E
	Called from address 0x000000014025615C
	Called from address 0x00000001402594B5
	Called from address 0x0000000140BA3F2E
	Called from address 0x0000000140BA4F50
	Called from address 0x0000000140BA3525
	Called from address 0x0000000140B9804B
	Called from address 0x0000000140966538
	Called from address 0x0000000140338353
End of stack...
[Sys] Time is 21h 3mn 16s 168ms

[Sys] Time since init: 0h 0mn 45s 987ms

Ebp was corrupted (0x000000000014D141)and fixed to :0x000000000014CEE8
Stack was copied from 0x0x000000000014CE68, 16 384 bytes
maniaplanet forum global moderator

Link list with FAQ, Support, Wiki, Tutorials, Community activities, and much more.

System specs: Intel i7-970 12GB RAM, nVidia RTX 2060 6GB, Creative SB X-Fi, 2xSSD 1xHDD

Post Reply

Return to “MP4.1 REPORTS / BUGS / INFORMATION”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests