Internal Server Error (when connecting to master server)

Moderator: NADEO

Locked
Clem
Posts: 19
Joined: 09 Jul 2013, 17:52
Location: France>>Jura
Contact:

Internal Server Error (when connecting to master server)

Post by Clem » 08 Apr 2014, 23:47

Hi !

I've a problem with my dedicated servers since 2h.

I see my servers up when connecting with adminserv interface (on xml-rpc port), and I can see the process running with a "ps x" command via SSH, but I don't see the servers in Shootmania.

So, I tried to reboot my servers, but it doesn't work ... after a reboot attempt, the server isn't reachable via rpc anymore, and the process doesn't show.

I get this in the server logs :

[2014/04/08 23:22:39] Initializing...
[2014/04/08 23:22:39] Configuration file : CFG_obst_1.txt
[2014/04/08 23:22:39] Loading system configuration...
[2014/04/08 23:22:39] ...system configuration loaded
[2014/04/08 23:22:39] Loading cache...
[2014/04/08 23:22:39] ...OK
[2014/04/08 23:22:39] Listening for xml-rpc commands on port 5001.
[2014/04/08 23:22:39] Loading dedicated server configuration...
[2014/04/08 23:22:39] ...Dedicated server configuration loaded
[2014/04/08 23:22:40] Connecting to master server...
[2014/04/08 23:22:40] ...ERROR: Internal server error
[2014/04/08 23:22:40] Please wait, loading...
[2014/04/08 23:22:43] URL: maniaplanet://#join=127.0.1.1::2351@SMStorm
[2014/04/08 23:22:43] Match settings file : MatchSettings\MS_obst_1.txt
[2014/04/08 23:22:43] Loading match settings...
[2014/04/08 23:22:43] ...Match settings loaded
[2014/04/08 23:22:43] Autostart server on internet
[2014/04/08 23:22:43] Server not running, exiting.
[2014/04/08 23:22:44] Exiting...

I must clarify : I didn't change anything in my CFG files, starting scripts or anything, and all the servers were working just fine until tonight.

I think the error with the "master server" is maybe a problem with the Nadeo master server ? I guess there is a nadeo server that check the online dedicated servers, and display them in the game if everything is working fine ?

If it's not, could someone help me to understand the problem ? I'm looking for anything I would have miss for the 2 last hours, but can't figure it out o_O


Thank you !!

Clem

User avatar
legor
Nadeo
Nadeo
Posts: 399
Joined: 14 Jun 2010, 14:05

Re: Internal Server Error (when connecting to master server)

Post by legor » 09 Apr 2014, 09:17

Does the problem persist ? What is the login of your dedicated server account ? Which version of the dedicated server do you run ?

Clem
Posts: 19
Joined: 09 Jul 2013, 17:52
Location: France>>Jura
Contact:

Re: Internal Server Error (when connecting to master server)

Post by Clem » 09 Apr 2014, 22:09

Ok, post translated :)
-------------------------

Thank you for your quick response, I worked all the day so I'm the one that is late to meet, but thank you anyway :)

So yes, I still have the same problem, with the same error when trying to start a dedicated server.

My account : rancebrume
(My nickname : Hysteria // Clem, Hysteria team leader, you may already have seen our servers :))

The affected servers are :
hysteria-obstacle1
hysteria-obstacle2
hysteria-obstaclehard
hysteria-obstacletuto
hysteria-obstacleprivate
hysteria-elite
hysteria-eliteprivate
hysteria-royalrace

I didn't find any file giving me the dedicated server version i'm running, but the file is dated 18/11/2013 on my server. Considering that I downloaded it in 2014, I can assume this is the date when it was uploaded to your server. (I think this is the last update, I downloaded it last month)

Do not hesitate to ask for more informations, and thank you for helping hand !

P.S : Maybe would you prefer me to write in english, so that everybody can understand what I'm saying and maybe find some help with their own problems ? If you would, I'll edit this message to translate it in english :) (DONE !)
Last edited by Clem on 10 Apr 2014, 21:28, edited 1 time in total.

User avatar
legor
Nadeo
Nadeo
Posts: 399
Joined: 14 Jun 2010, 14:05

Re: Internal Server Error (when connecting to master server)

Post by legor » 10 Apr 2014, 11:15

Yep, bugs should be reported in english so that everybody can benefit from it, that would be nice from you if you could translate your post then :).

So, it's very strange beacause I can't find any error on my side. I wonder if you are not connecting to a wrong server :shock:. Could you please try "ping init.maniaplanet.com" and "ping mp03.maniaplanet.com" ?

Also, what is your IP address ?

And, is it possible for you to send a tcpdump trace when the error occurs ?

I hope that with this information we can help you.

Clem
Posts: 19
Joined: 09 Jul 2013, 17:52
Location: France>>Jura
Contact:

Re: Internal Server Error (when connecting to master server)

Post by Clem » 10 Apr 2014, 21:59

Ok, never mind, I found my problem, it had nothing to do with your servers -_-'

But you showed me the way :D I tried to ping "init.maniaplanet.com" and "mp03.maniaplanet.com", and couldn't ping it. So, I tried to ping "google.fr" and couldn't ping it neither o_O

To get to the bottom, I tried to ping 178.33.248.109 (init.maniaplanet.com IP), and this time, I could ping it !!
That way, I discovered that my problem was with my DNS configuration.

If it can help anybody who has the same problem : I recently uninstalled "bind9", a software that allows you to use your dedicated server as a DNS server. But when I uninstalled it, my DNS remained "127.0.1.1" in the server configuration ...

To fix it, you just have to edit the "etc/resolv.conf" file, and replace "nameserver 127.0.1.1" by :
nameserver 8.8.8.8
nameserver 8.8.4.4
(This is the Google's DNS, you can use any DNS you want instead of (or in addition to) those ones)

Legor, thank you again for your time and your help ! :)

Locked

Return to “Shootmania Storm Reports”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests