Game running slow

Moderator: English Moderator

Post Reply
Remi69
Posts: 4
Joined: 11 Jul 2017, 16:15

Game running slow

Post by Remi69 » 31 Jul 2019, 20:01

I have a weird problem with TrackMania stadium 2 since (at least) one week. The game is running slowly, like if my car had way less power than before. When I want to turn, I feel like there is a small delay before the car starts turning, delay that I didn't have before. It's still playable but it confuses me because I don't alway have this problem while playing. It appears like after 5-10 minutes of play.

I have this game for 2 years now, and I never had any problem like this before. Even with this bug, the game is still smooth (60+fps). I have some problems with my wify but this bug also occurs in solo so I don't think it's due to internet. It's doesn't come from my gamepad too, I tried with my keyboard and the bug is still here (i play with a laptop). I was thinking it was a overheat problem but now the weather in France is way better, and I don't feel like my compturer is hotter than usual. I tried with all the graphics setting on low and no differences.

Now I'm thinking maybe this problem appears with the last TM 2 update but I don't remember when was the last update of TM 2, and I'm pretty sure last update is much older than the date this problem occured. I updated my graphics card driver (nvidia graphic card). Now, I have no idea of what I could do to fix this bug :( .

Thanks to all people who read this post :thumbsup: ! (and sorry if my english is sometime weird)

User avatar
Miss
Posts: 1885
Joined: 05 Jan 2016, 11:34
Location: The Netherlands
Contact:

Re: Game running slow

Post by Miss » 31 Jul 2019, 20:10

Check your graphics settings, particularly the "GPU & CPU Synchronisation", "Triple buffering", and "Vsync" settings. Those can often cause input lag. Also, I'll move your thread to the support forum. :thumbsup:
1070 GTX, Ryzen 3700X, 16GB RAM, Windows 10
Forum moderator, opinions are my own. :thx:
Check out Image openplanet, the alternative ManiaPlanet & Turbo scripting platform! (Openplanet subforum)
I also stream on Twitch and tweet on Twitter.

Remi69
Posts: 4
Joined: 11 Jul 2017, 16:15

Re: Game running slow

Post by Remi69 » 31 Jul 2019, 20:16

Miss wrote:
31 Jul 2019, 20:10
Check your graphics settings, particularly the "GPU & CPU Synchronisation", "Triple buffering", and "Vsync" settings. Those can often cause input lag. Also, I'll move your thread to the support forum. :thumbsup:
Thanks, I wasn't sure of where to post this message.

All these 3 settings are already on off, I will do some tests with the GPU and CPU synchronization. I will edit this message if i don't have this bug anymore (I hope so). :thumbsup:

Post Reply

Return to “Support and technical issues (not bug)”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 0 guests