How to do campaign map

Discuss everything related to custom data creation.

Moderator: NADEO

Post Reply
mvv0105
Posts: 241
Joined: 11 Jul 2013, 11:07
Location: Russia, Novosibirsk

How to do campaign map

Post by mvv0105 » 03 Oct 2015, 18:04

Now i want to do some like "world map" with events icons, but i don't know how it realize (and i don't have any manialinks knowledge :( ) Example for maps unlocking:

Image

Here is questions:
- How to create a button with race icon, which will start map?
- How to do race unlocks only if required races is completed?

reaby
Posts: 1022
Joined: 29 Dec 2010, 23:26
Location: Eastern Finland
Contact:

Re: How to do campaign map

Post by reaby » 03 Oct 2015, 19:20

Hi,

You can use "Interface Designer" to create the needed manialink -> graphical part of the campaign menu.
You find it at Editors -> Title tools -> Interface designer.

Documentation about manialink xml-syntax can be found here:
http://doc.maniaplanet.com/creation/manialink/

Next step would be to create the script logic for the campaign menu and it requires you to create advanced manialink with maniascript. So, you have to learn to code maniascript, or atleast understand the basics.
http://doc.maniaplanet.com/creation/maniascript/

If I remember right, somewhere here at forums is example code for "SM Platform beta".
It has own campaign with custom menu, hopefully you find it helpful, if it still is available.

Have to say I know only very little about titlepack creation, Meuh or Domino might know better.

Only way i can think it would work would be like this:

The campaign manialink
  • Use persistent variables to store and recieve the progress on campaign and unlock map-icons
  • the buttons should link to maniacode-file which loads the map (as i don't know any other way) http://wiki.maniaplanet.com/en/ManiaCode
The campaign map
  • use mediatracker with manialink-element, and place it at the finish of the map --> create manialink with script, the script should store persistent variable that the player has successfully completed the map.
Hopefully this helps, and if someone knows better way finds this topic :)

User avatar
Dommy
Translator
Translator
Posts: 1899
Joined: 25 Aug 2011, 21:45
Location: Poland
Contact:

Re: How to do campaign map

Post by Dommy » 05 Oct 2015, 09:05

reaby wrote:The campaign map
  • use mediatracker with manialink-element, and place it at the finish of the map --> create manialink with script, the script should store persistent variable that the player has successfully completed the map.
It would be a nice solution for saving scores in persistent variables through interface manialink, but at the moment we can't run scripts in mediatracker blocks. (RIP)

If you want do something like Raid or Turbo title pack campaign, you need to know at least 200% of the things in ManiaScript documentations. :D
Ryzen 7 2700X, GTX 1070 Ti, 16 GB RAM, Windows 10 Insider Build
FORUM MODERATOR • CREATOR OF SHOOTMANIA GALAXY & TRACKMANIA² PURSUIT

Contact me via GALAXY & PURSUIT DISCORD

reaby
Posts: 1022
Joined: 29 Dec 2010, 23:26
Location: Eastern Finland
Contact:

Re: How to do campaign map

Post by reaby » 05 Oct 2015, 15:00

domino54 wrote: It would be a nice solution for saving scores in persistent variables through interface manialink, but at the moment we can't run scripts in mediatracker blocks. (RIP)

Edit: After re-reading, forget my idea, as it's maybe not possible anymore.
I try to learn to understand what I read.

Really ?

For what i know, it is possible to run script inside "interface manialink" ?
Atleast it was possible during last december, when i tested a snow animation using that techique. And speed of the player atleast was accessible from that script-scope. So I think you have access also for the waypoint times.

Ok, if that is still possible, then add check that all waypoints are run, and see the last waypoint time / score, so you can nicely have the progress in persistent variable. Atleast when thinking that way :)

We will see :)

User avatar
Dommy
Translator
Translator
Posts: 1899
Joined: 25 Aug 2011, 21:45
Location: Poland
Contact:

Re: How to do campaign map

Post by Dommy » 06 Oct 2015, 09:50

As clear as possible: when last time I tried to run script inside Interface block it didn't work.
Ryzen 7 2700X, GTX 1070 Ti, 16 GB RAM, Windows 10 Insider Build
FORUM MODERATOR • CREATOR OF SHOOTMANIA GALAXY & TRACKMANIA² PURSUIT

Contact me via GALAXY & PURSUIT DISCORD

User avatar
spaii
Posts: 1100
Joined: 19 Jun 2010, 00:04
Location: Rémy - France
Contact:

Re: How to do campaign map

Post by spaii » 06 Oct 2015, 11:06

domino54 wrote:run script inside Interface block it didn't work.
I confirm ;)

reaby
Posts: 1022
Joined: 29 Dec 2010, 23:26
Location: Eastern Finland
Contact:

Re: How to do campaign map

Post by reaby » 06 Oct 2015, 14:27

spaii wrote:
domino54 wrote:run script inside Interface block it didn't work.
I confirm ;)
I tried it as well with no luck.

At the first posting the campaign can have multiple routes to unlock certaint maps...
so you need to know if the map is really finished successfully.

how you are supposed to create a custom campaign then ?

User avatar
spaii
Posts: 1100
Joined: 19 Jun 2010, 00:04
Location: Rémy - France
Contact:

Re: How to do campaign map

Post by spaii » 06 Oct 2015, 15:05

more informations here : viewtopic.php?f=515&t=27120

Post Reply

Return to “Title Pack & Custom Data Creation”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest